Cuedan: „Pâncotanii și arădenii merită să vadă cât mai multe meciuri, iar noi să punem bazele unei echipe solide pentru la anul”

Marius ANGHEL 18 Feb. 2015, 17:48 Seria 2
Cuedan:**

În urma retragerii din campionat a Unirii Tărlungeni, numărul echipelor ce se vor înfrunta în play-out-ul seriei de Vest a ligii secunde se reduce la patru. Conform actualului sistem, asta înseamnă că fiecare formație va mai disputa șase partide oficiale în faza a doua a întrecerii, pe lângă cele patru sau cinci (în funcție de caz) rămase de jucat din sezonul regulat.

Cel puțin cei de la Șoimii Pâncota și-ar dori o competiție mai puternică, încărcată de suspans, în beneficiul spectacolului fotbalistic, dar și al obiectivelor sportive ale clubului ce are deja în vizor și stagiunea următoare. „Datorită implicării Consiliului Local Pâncota, al domnului primar Iosif Retter și – bineînțeles – al patronului nostru, domnul Pavel Piroș, un bun gospodar, Șoimii Pâncota este unul dintre cele mai serioase cluburi din Liga a 2-a. Ne pare rău ce se întâmplă la Năvodari, Slobozia sau Tărlungeni, cu jucătorii și antrenorii de acolo, dar mai ales cu comunitățile ce vor rămâne fără fotbal de calitate făcându-ne, totodată, să ne dăm seama că suntem privilegiați. La noi există stabilitate la nivel managerial și organizatoric, un proiect care – probabil – va merge înainte pentru mulți ani, rămâne să ne facem și noi treaba cât mai bine. Sigur, nu am avut o toamnă foarte bună, suntem o nou promovată, aveam destui jucători noi și am fost mereu în căutarea celei mai bune formule. Cu toate astea, exceptând două etape, am fost mereu în obiectiv, pe loc neretrogradabil, pe care, de fapt, am și iernat”, spune Dan Cuedan.

Marți, antrenorul „șoimilor” a avut confirmarea că partida cu Tărlungeniul, de pe 28 februarie, nu se va mai disputa, iar echipa sa va trebui să găsească un adversar pentru amical. „Am putea evolua chiar împotriva unei formații din altă țară, este destul de neplăcut pentru un antrenor să-și schimbe programul de la o săptămână la alta. Sper doar ca Federația Română de Fotbal să găsească cea mai bună formulă de disputarea play-out-ului. Sunt diferite variante, inclusiv cea prin care am putea să jucăm și cu celelalte echipe din partea a doua a clasamentului în cealaltă serie. Nu ar fi o idee rea, în sensul în care echipa noastră ar avea parte de mai multe meciuri, meciuri tari, care ne solicit, ne țin în priză și prin intermediul cărora putem pregăti deja campionatul ce urmează. Și nu trebuie uitat nici factorul spectacol fotbalistic. Pâncotanii și arădenii merită să vadă cât mai multe partide, să vadă la lucru foști fotbaliști de Liga 1, sau tineri de perspectivă. Până la urmă, spectatorii sunt adevărații beneficiari a eforturilor noastre de zi cu zi”, a adăugat Cuedan.

Astăzi, „șoimii” se deplasează la Oradea pentru amicalul cu Luceafărul, fără Rusu, Alin Mihai, Mitu și Bulzan, accidentați. Sâmbătă dimineața, divizionara secundă din Podgorie va susține un joc școală în compania juniorilor mari ai clubului.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 18 Feb. 2015, 17:48 Seria 2
Pe aceeași temă