Cu tiru”-n Liga I

08 Jun. 2009, 11:05 Seria 2
Cu tiru''-n** Liga I

Patronată de un transportator rutier, Internațional Curtea de Argeș devine prima echipă care „sare” două eșaloane în tot atâția ani, după Electroputere

Penultima rundă a eșalonului secund a consfințit promovarea în Liga lui Mitică a celor de la Internațional Curtea de Argeș.

 

Înființat în anul 2000, clubul patronat de afaceristul argeșean Benone Lazăr a obținut a doua promovare consecutivă, după ce în 2007 cumpăra un loc lăsat liber în liga a treia de arădenii de la Voința Macea.

 

Sâmbătă, la Petroșani, Internațional a remizat cu Jiul, scor 1-1, obținând punctul de care avea nevoie pentru a se considera, matematic, promovată în Liga I. Trupa antrenată de Ștefan Stoica și patronată de Benone Lazăr, potentul patron al unei „flote” de tiruri ce bate Europa în lung și-n lat, a făcut, astfel, pasul în eșalonul de elită, acolo unde o va însoți pe Unirea Alba Iulia, liderul seriei.

 

Nu a fost, totuși, un sezon foarte liniștit pentru gruparea argeșeană, care a început sub comanda lui Liviu Ciobotariu, demis după numai patru runde considerate „catastrofale” de către Lazăr. A fost adus imediat după aceea Ștefan Stoica, „proaspăt” concediat de Gloria Buzău, care și-a autoimpus ca obiectiv promovarea în Liga I. Au existat și multe controverse țesute în jurul „internaționalilor”, acuzați că ar beneficia de sprijinul sindicalistului Dumitru Costin, personaj cu o puternică influență în birourile superioare ale FRF ori că politica de a împrumuta jucători câtorva echipe din Seria a II-a, printre care CFR Timișoara, le-a facilitat obținerea de puncte, nu puține…

 

Basme sau nu, Internațional și-a văzut de treabă și a împlinit visul unui patron ambițios de a-și vedea echipa bătându-se cu Steaua, Dinamo, CFR Cluj ori Unirea Urziceni. A profitat din plin de „apatia”, voită sau nu, de ultim moment a mureșenilor și vâlcenilor, adversare directe mult timp și finalul de sezon a apărut ca unul firesc.


Vor juca la Mioveni

 

În sezonul 2009-2010, Internațional va evolua la Mioveni, un stadion omologat de FRF. Benone Lazăr va demara  lucrările de refacere a gazonului, costurile percepute de firma lui Adrian Oprișan ridicându-se la câteva sute de mii de euro. „Visul meu este ca din 2010 echipa să evolueze la Curtea de Argeș. Stadionul începe să prindă contur, iar domnul Duru (n.n. – șeful Comisiei de Licențiere din cadrul FRF) mi-a promis că, dacă vom avea măcar o tribună de 5.000 de locuri, vom putea juca acolo”, ne-a declarat patronul argeșean.
 

articol scris de Ionuț SOCACIU

08 Jun. 2009, 11:05 Seria 2
Pe aceeași temă