OFICIAL | Petrolul a transferat un jucător de echipă națională. E a noua achiziție a „lupilor”

Petrolul Ploiești a anunțat oficial transferul lui Edgar Malakyan, internațional armean în vârstă de 28 de ani. Mijlocașul ofensiv a semnat un contract valabil până la finalul sezonului cu gruparea din Ploiești.

În cariera sa, jucătorul care are și 19 prezențe în echipa națională a Armeniei a evoluat la Pyunik (Armenia), Viktoria Plzen și SK Dynamo ĂŒeské BudĂ›jovice (ambele din Cehia), Banants, Alashkert, Shirak (toate trei din Armenia), Stal Kamianske (Ucraina) și Zhetysu (Kazahstan).

Comunicatul emis sâmbătă de Petrolul: „FC Petrolul Ploiesti a ajuns la un acord cu mijlocașul ofensiv Edgar Malakyan, acesta semnând, astăzi, un contract valabil până la finalul stagiunii în curs, cu opțiune de prelungire din vara acestui an.

Component al naționalei Armeniei, Malakyan (28 ani, 1.73 m) și-a început cariera la Pyunik Erevan, formație cu care a realizat „tripla” în 2010, cucerind titlul național, Cupa și Supercupa Armeniei. În vara lui 2012 a parafat un acord pe trei ani cu Viktoria Plzen, în tricoul cehilor bifând șase apariții, pentru ca, ulterior, să fie detașat, sub formă de împrumut, la Ceske Budejovice și Banants Yerevan.

În 2014 s-a despărțit de Viktoria și s-a întors în tara natală, la Alashkert Yerevan, trecând, apoi, la FC Shirak, tot în Armenia. În februarie 2016 a ajuns în prima ligă din Ucraina, la Stal Kamianske, iar din ianuarie 2018 a jucat la Zhetysu, în Kazakhstan, devenind liber de contract la începutul acestui an.

Cu 19 prezențe în prima reprezentativă a Armeniei, pentru care a evoluat ultima dată în noiembrie 2018, în „Liga Națiunilor”, noul mijlocaș al „lupilor” are în CV un titlu de campion în Cehia (2012-2013) și două în Armenia (2009-2010 și 2013-2014). Bun venit, Edgar Malakyan!”

Edgar Malakyan este a noua achiziție a Petrolului în 2019, după ce până acum au mai fost aduși grecii Chrysovalantis Kozoronis (26 ani, mijlocaș defensiv, ex Ergotelis) și Georgios Sarris (29 ani, fundaș central, ex Hamilton Academical), Bogdan Rusu (28 ani, atacant, împrumut de la FC Hermannstadt), Robert Moldoveanu (19 ani, atacant, împrumut de la Dinamo), Alexandru Stoica (21 ani, mijlocaș, împrumut de la Viitorul), Florin Borța (19 ani, fundaș, împrumut de la U Craiova), Ianoș Brînză (20 ani, portar, împrumut de la FC Botoșani) și Cristian Pușcaș (25 de ani, mijlocaș, Dunărea Călărași).

Petrolul ocupă locul 3 în acest moment, în Liga 2. După 21 de etape, ploieștenii au acumulat 45 de puncte. Lider este Sportul Snagov, cu 46 de puncte.

Pe aceeași temă