Cu „Piciul” în atac! Unirea a umilit Șoimii cu un fundaș reprofilat ca vârf. „Nu am mai jucat de mai bine de 15 ani pe acest post”

Marius ANGHEL 13 May. 2016, 14:05 Seria 2

Rămas fără soluții pentru postul de atacant, antrenorul Dan Bona a suprins pe toată lumea la meciul de miercuri cu Șoimii Pâncota atunci când a început jocul cu fundașul central Ioan Șerban pe post de atacant!

„Am avut multe probleme cu postul de atacant în acest sezon, astfel că practic am fost forțat să-l trimit în atac pe Șerban. A reușit un gol, mai putea înscrie odată, astfel că e normal să fiu mulțumit de el, dar și de ceilalți jucători”, a spus Bona.

Ajuns la 32 de ani, Șerban a jucat toată cariera pe postul de fundaș central, astfel că mutarea sa în atac a fost una suprinzătoare. „Nu am mai jucat de mai bine de 15 ani pe acest post, dar mă bucur că mi-a ieșit. Eram la juniori la Romradiatoare Carfil unde jucam fundaș central, iar la echipa mare jucam atacant. De atunci nu am mai jucat în față. Mă bucur că am reușit să câștigăm și că am reușit să marchez. Este al doilea meu gol în acest campionat, dar nu mă voi opri aici. Voi mai marca goluri”, spune jucătorul Unirii Tărlungeni.

Ioan Mălin Șerban a fost format de Romradiatoare Brașov, iar la 16 ani a fost achiziționat de FC Brașov. Până acum a jucat la o mulțime de cluburi din Liga a 2-a, printre care Forex, Brăila, Mureșul Deva, Unirea Alba Iulia, FC Olt Slatina, iar în ultimii doi ani la Tărlungeni, cu o pauză de jumătate de sezon anul trecut când a evoluat în retur la Juventus București.

Interesant este că, anul trecut, „Piciul”, așa cum este poreclit Șerban încă din perioada în care juca la Romradiatoare, a fost dorit în trei rânduri de FC Brașov. Mai întâi în iarna trecută, când Laszlo Balint a vrut să-l aducă la Brașov, apoi în vara trecută, imediat după retrogradarea „stegarilor” în Liga a 2-a, iar ultima oară la începutul acestui an. Nu a fost să fie.

Cosmin Ivan, pe urmele tatălui

Un alt moment important în meciul de la Tărlungeni a avut loc în minutul 87, atunci când Șerban a fost înlocuit cu Cosmin Ivan, cel care și-a făcut astfel debutul în Liga a 2-a. Cosmin Ivan este fiul fostului mare jucător al Brașovului, Marian Ivan. Cosmin a trecut printr-o perioadă grea în ultimul din cauza unei accidentări, iar cei de la Unirea i-au întins o mână de ajutor în acestă iarnă.

Presiunea numelui

Marian Ivan a ratat debutul fiului său la Unirea, dar deja a început să pună presiune pe acesta. „Îmi pare foarte rău că nu am ajuns la meci, dar mă bucur că a debutat în Liga a 2-a. Are 21 de ani, are calități de atacant și eu ca părinte este normal să cred el. Chiar le mulțumesc celor de la Unirea că au avut încredere și l-au cooptat în lot. Pentru Cosmin greul abia acum începe. Este normal să fie presiunea numelui tatăului, dar eu discut cu el în permanență. Îmi doresc din tot sufletul să reușească și să ajungă un fotbalist de top. De mic copil Cosmin a trăit în această lume a fotbalului, doar printre fotbaliști. Cosmin a început fotbalul la FC Brașov la grupa lui Nicu Văduva. A făcut parte dintr-o generație foarte bună, cu Enceanu, cu Damian sau Iacob, care promitea enorm, însă mulți din acei copii nu au avut o șansă să arate ce pot”, spune Marian Ivan, care acum este observator de joc în Liga 1.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 13 May. 2016, 14:05 Seria 2
Pe aceeași temă