„CSM și Damila ar trebui să joace în Zăvoi, rivalitatea dintre ele este o prostie”

Marius ANGHEL 21 Jun. 2013, 15:30 Seria 2

Viceprimarul Râmnicului, Eduard Vârlan a fost numit ieri, în ședința Consiliului Local ca reprezentant al Primăriei în Consiliul de Administrație al CSM Râmnicu Vâlcea, înlocuindu-l pe Gheorghe Ioniță. Actualul viceprimar a jucat fotbal cu ani în urmă la tineretul Chimiei, după care a abandonat sportul.

Eduard Vârlan va avea de rezolvat o problemă spinoasă, duelul de la distanță dintre CSM și Damila. Edilul Râmnicului spune însă că cea mai avantajoasă variantă pentru oraș este ca ambele echipe, CSM și Damila să joace în Zăvoi. „Damila a depus o cerere prin care solicită să joace pe Stadionul Municipal, va fi supusă la vot săptămâna viitoare, în ședința Consiliului Local. Mie mi se pare un câștig pentru oraș să fie două echipe, Damila să joace și ea în Zăvoi, dar să beneficieze de stadion doar la meciurile oficiale, dar antrenamentele să le facă în altă parte. Rivalitatea dintre cele două echipe este o prostie, am văzut în străinătate echipe care împart fără resentimente același stadion. Stadionul este bunul comunității și mi se pare normal să poată juca și altă echipă, Federația nu le va programa în același timp, suporterii vor putea vedea câte un meci în fiecare săptămână”.

Viceprimarul Râmnicului a comentat și declarațiile patronului Rufă, care este tentat să mute echipa la Reșița. „Voi studia în aceste zile contractul de parteneriat dintre CSM și Primărie, apoi voi discuta cu Cătălin Rufă și sper să ajungem la un acord. Dacă dânsul vrea să se mute, vom vedea în ce condiții, pentru că dragoste cu sila nu se poate. Eu am o problemă cu datoriile pe care clubul le are la utilități, nu este normal. Apoi, mi se pare normal să fie și un obiectiv de performanță, pentru că nu putem risipi banii publici. Primăria dă bani la mai multe sporturi, și la fotbal, și la Centrul Național de Excelență, dar și la echipa de handbal, mergem pe dezvoltarea mai multor ramuri sportive”.

Cum se cunoaște, patronul echipei CSM, Cătălin Rufă a pus condiții, amenințând că mută echipa în cazul în care autoritățile locale vor permite și Damilei să joace în Zăvoi. Rufă s-a opus și în urmă cu un an venirii Damilei la Râmnicu Vâlcea, iar alb-verzii au ajuns la Drăgășani.

Articol scris de Adi Georgescu

Marius ANGHEL 21 Jun. 2013, 15:30 Seria 2
Pe aceeași temă