CSM Râmnicu Vâlcea cere ajutorul autorităților locale pentru sprijinirea Centrului de Copii și Juniori: „Vor avea doar de câștigat”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 17 Jan. 2015, 15:23 Seria 2
CSM Râmnicu Vâlcea cere ajutorul autorităților locale pentru sprijinirea Centrului de Copii și Juniori:**

Conducerea echipei CSM Râmnicu Vâlcea a depus adrese la autoritățile locale, cerând sprijin financiar pentru Centrul de Copii și Juniori din cadrul clubului. Șefii din Zăvoi speră la o mărire a sumei acordată de către Primărie, dar și o implicare a Consiliului Județean, care în ultimii ani nu a sprijinit cu nimic sportul vâlcean.

„Cine își va îndrepta atenția către sportul din Vâlcea, mă refer în special la nivelul Centrului de copii și Juniori, va avea doar de câștigat. Ne așteptăm, am avut promisiuni la final de an, pe o anumită sumă promisă de Primărie, așteptăm și Consiliul Județean. Numai împreună ne putem degreva de niște cheltuieli care, adunate, reprezintă 10-20% din bugetul clubului. Probabil, ușor, ușor vom putea realiza și lucruri mai bune. Noi am făcut toate demersurile, am făcut adrese foarte bine fundamentate, așteptăm ca aceste cereri să fie puse pe ordinea de zi a Consiliului Local și aprobate” a spus managerul general din Zăvoi, Lucian Munteanu, în cadrul unei conferințe de presă.

„Am găsit generații 93-94 moarte, nu a rămas niciun jucător care să facă pasul spre echipa mare”

Deși Centrul din Zăvoi a produs mereu jucători de mare valoare, de la transferul lui Laurențiu Brănescu la Juventus Torino, petrecut în urmă cu trei ani, antrenorii nu au mai găsit juniori de valoare. Un minus mare pentru Centru l-a reprezentat lipsa investițiilor, dar și înlăturarea antrenorului Dumitru Teleșpan, cel care a șlefuit zeci de copii valoroși.

„Am găsit generații 93-94 moarte, nu a rămas niciun jucător care să facă pasul spre echipa mare, singurul exemplu recent este doar Denis Dumitrașcu de la grupa 95. Din vara anului trecut, am adus câțiva juniori la grupa 96 din județul Argeș, cu care am obținut rezultate excepționale, mă refer la calificarea în faza semifinală a Cupei României pe județ și locul 3 la nivel de republicani” a mai afirmat Lucian Munteanu.

În urmă cu un an și jumătate, fostul președinte din Zăvoi, Gheorghe Constantin, a mai avut o realizare importantă. Pe lângă transferul lui Briceag de la FC Argeș, jucător vândut acum de Vâlcea pentru 100 mii euro, Constantin a mai adus în Zăvoi doi juniori valoroși, Piscanu și Ion, care acum am fost luați de antrenorul Pelici în lotul echipei mari. De la plecarea lui Gheorghe Constantin, Vâlcea suferă însă enorm în perioadele de transferuri.

Articol scris de Adi Georgescu
 

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 17 Jan. 2015, 15:23 Seria 2
Pe aceeași temă