CSM – ASA, meci cheie pentru play-off

Marius ANGHEL, Mihai VEREȘ 26 Mar. 2014, 13:39 Seria 2
CSM - ASA,** meci cheie pentru play-off

În etapa a XIX-a a ligii secunde de fotbal, seria a II-a, miercuri, 26 martie, ora 15.00, pe stadionul 1 Mai din Râmnicu Vâlcea, formația locală CSM primește vizita echipei ASA Târgu-Mureș. Este un joc între ocupantele locurilor 2 și 3, vâlcenii având un avantaj de patru puncte, 32, față de cele 28 ale echipei preluate cu doar o zi înaintea jocului de antrenorul Adrian Falub.

Ambele echipe se află în lupta pentru promovare în prima divizie și vin după o înfrângere cu 1-0 în etapa trecută. Diferența constă în faptul că mureșenii au înregistrat înfrângerea pe teren propriu, cu FC Bihor și este a doua consecutivă, după cea de la Slatina, în timp ce vâlcenii au cedat în deplasare în fața altei candidate la play off, Metalul Reșița și au obținut victoria la același scor  cu o etapă înainte, cu Universitatea Craiova.

În vederea rămânerii în prima jumătate a clasamentului, mureșenii mai au de obținut puncte, după care acestea vor fi anulate și clasamentul care se va lua în calcul este cel obținut din contabilizarea rezultatelor între primele șase clasate. În acest clasament provizoriu, care se modifică în funcție de echipele ajunse acolo, ASA este în continuare lideră, cu 15 puncte din 9 partide care intră în calcul, în timp ce adversara a strâns 10 puncte din 7 meciuri.

Prima dată în duel pentru promovare

A opta întâlnire dintre echipa vâlceană și cea mureșeană se dispută pentru prima dată din perspectiva a două candidate la promovare. În precedentele șapte, toate pe a doua scenă, ardelenii s-au impus de cinci ori, vâlcenii o dată și un joc s-a încheiat la egalitate. A fost 1-0 pe teren propriu pentru FCM pe atunci în turul primei lor ediții, în 2008-2009 și 1-1 în Zăvoi cu două etape înainte de final.

Următoarea ediție a adus promovarea mureșenilor și rezultatele le-au fost favorabile în dubla cu adversara de miercuri: 4-2 în deplasarea din tur și 2-0 în etapa 28 pe teren propiu. În ediția trecută, cele două au încheiat vecine de clasament, locurile 5 pentru mureșeni și 6 pentru vâlceni, cu câte o victorie pentru fiecare, dar pe terenul adversarei.

În etapa a III-a, FCM a învins la Râmnicu Vâlcea cu 2-1, dar a fost 3-1 în returul de la Târgu-Mureș, prima victorie pentru vâlceni. Tot 3-1 s-a încheiat meciul din turul de pe Mureș, dar pentru ASA de această dată. Alexandru Dan a deschis scorul în prima repriză, Bumba a dublat avantajul în minutul 65, din lovitură de la 11 metri, Lircă a redus după zece minute, tot din penalty, iar Huiban a stabilit scorul final în minutele de prelungire.

Așadar, ASA este deocamdată neînvinsă în meciurile de la Râmnicu Vâlcea, unde va mai avea o deplasare în această primăvară, în cazul în care ambele intră în play off.

Articol scris de Mihai VEREȘ

Marius ANGHEL, Mihai VEREȘ 26 Mar. 2014, 13:39 Seria 2
Pe aceeași temă