Csik trage concluziile la final de an: „Trebuie să muncim la relațiile de joc”

Marius ANGHEL 06 Dec. 2013, 15:43 Seria 2
Csik trage concluziile la final de an:**

Cortina s-a tras peste Liga a II-a de fotbal. Chiar dacă inițial mai trebuiau să se joace două etape, cluburile din eșalonul secund au cerut Federației Române de Fotbal ca acestea să fie amânate pentru primăvara anului viitor. Jucătorii Olimpiei Satu Mare vor intra în vacanță abia de săptămână viitoare, iar până atunci fac zilnic antrenamente ușoare pe terenul sintetic de la Rania.

Sătmărenii ocupă locul 8 în clasamentul Seriei a 2-a din Liga a II-a de fotbal, după 14 etape de joc. Pentru afla cum a văzut evoluția echipei sale în prima parte a sezonului, am stat de vorbă cu antrenorul Tiberiu Csik. „La prima vedere, dacă e să ne uităm în clasament este mediocră spre călduță din toate punctele de vedere. Am început bine sezonul însă spre final au venit și două deplasari după care puteam să ne întoarcem acasă cu cel puțin un punct. Vorbesc aici de meciul de la Bistrița în care am pierdut pe final de meci, și de ultimul meci cu ASA Târgu Mureș pe care l-am dominat, însă un gol a făcut diferența. Pe viitor trebuie să fim mai atenți, să adunăm mai multe puncte. Pot să spun că locul actual din clasament nu este departe de realitate”, ne-a declarat Tiberiu Csik.

Întrebat care sunt puncte forte și la ce ar mai trebui să muncească echipa pentru un joc mai bun, același tehnician ne spune că: „Mai trebuie să muncim la relațiile de joc, ne așteaptă meciuri foarte grele în continuare. Avem mulți dintre jucători care au venit la echipă la abia înainte de începerea sezonului, majoritatea dintre aceștia sunt titulari. În schimb mă bucură atitudinea lor, au multă voință și se dăruiesc la fiecare meci”.

În ceea ce privește eventualele transferuri, antrenorul sătmărean spune că deocamdată nu știe nimic, doar că este foarte mulțumit de jucătorii pe care-i are la dispoziție.

Lotul Olimpiei va continua să facă antrenamente ușoare, urmând ca săptămâna viitoare să ia o binemeritată vacanță. Se va reuni la mijlocul lunii ianuarie, după care întreaga echipă va merge în cantonament. Cu siguranță vor urma și câteva meciuri amicale.

Sezonul 2013-2014 al Ligii a II-a de fotbal va continua începând cu 1 martie 2014. Asta, dacă condițiile meteo și suprafețele de joc vor permite acest lucru.

Parcursul Olimpiei în cele 14 etape din Seria de Vest a Ligii a II-a

Locul 8 este poziția cea mai slabă pe care s-au clasat până acum sătmărenii

Având în vedere că Olimpia Satu Mare este o nou-promovată în Liga a II-a de fotbal, putem spune că parcursul până acum este unul acceptabil.

După 14 etape (11 din tur și 3 din retur) sătmărenii ocupă locul 8 în clasament cu 18 puncte (4 victorii, 6 egaluri și 4 înfrângeri). Obiectivul stabilit de conducerea clubului la începutul sezonului a fost unul de menținere în acest eșalon secund. Însă vom vedea cum va putea fi atins, dacă va putea fi atins. Olimpia își dorește să termine în primele șase clasate după cele 22 de etape (tur-retur), pentru a intra în play-off, situație în care sătmărenii și-ar asigura un loc în această competiție pentru sezonul următor.

Una peste alta, după încheierea sezonului de toamnă putem să aruncăm o privire peste parcursul sătmărenilor în cele 14 jocuri. Începutul Olimpiei a fost unul foarte bun, în etapa a 3-a se afla pe locul 3 iar până la runda a 9-a s-a menținut pe un loc de play-off. Au urmat însă înfrângerile, iar sătmărenii s-au distanțat ușor de prima parte a clasamentului, coborând pe 7 (etapa 9), iar mai apoi pe 8 unde a staționat 3 etape. După victoria cu Reșița (etapa 13), Olimpia a urcat o poziție pe 7, însă a încheiat sezonul de toamnă pe locul 8 după eșecul cu ASA Târgu Mureș.

Cea mai bună clasare – locul 3, cea mai slabă – locul 8 pe care-l ocupă și în prezent.

Vlad Bujor are cele mai multe goluri

Sătmărenii au înscris doar 12 goluri făcându-și o medie de aproape un gol pe meci, și au primit 13 goluri. Cele mai multe reușite le-a avut Bujor (3), urmat de Feier și Lemac care au înscris câte 2 goluri. Câte un gol au marcat Zsiga, Villand, Ene și Dragoș, iar aici menționăm că Olimpia a beneficiat de un autogol marcat de jucătorul Neagu de la UTA Arad, în etapa a 4-a.

Pe locul 3 la media de spectatori

Olimpia Satu Mare s-a aflat pe primul loc multe etape, asta în ceea ce privește media de spectatori de acasă. În prezent se află pe poziția a 3-a cu o medie de 3.033 de spectatori pe meci. Sătmărenii au jucat 6 partide acasă și 8 în deplasare.

Cei mai mulți suporteri sătmăreni au venit la stadion în prima etapă a sezonului când Olimpia a jucat cu FCU Craiova (6.000 de spectatori).

Media cea mai bună din Seria a 2-a o are CSU Craiova (5.786 de spectatori), echipă care a avut și meciul cu cea mai mare audiență: CSU Craiova – FCU Craiova – 20.500 de spectatori în etapa a 13-a.

Sursa: Informația zilei

Marius ANGHEL 06 Dec. 2013, 15:43 Seria 2
Pe aceeași temă