Csik, între ciocan și nicovală. Antrenorul Olimpiei trebuie să aleagă între promovarea tinerilor, rezultate sau sprijinul suporterilor

Marius ANGHEL 09 Apr. 2015, 18:36 Seria 2
Csik, între ciocan și nicovală.** Antrenorul Olimpiei trebuie să aleagă între promovarea tinerilor, rezultate sau sprijinul suporterilor

Olimpia și atins obiectivul propus de antrenori la început de campionat, calificarea în play-off-ul Ligii a II-a. Dar, odată atins acest obiectiv nu înseamnă că rezultatele, dar și jocul în sine, nu mai interesează. Ba dimpotrivă, atât rezultatele, calitatea jocurilor, dar mai ales promovarea unor jucători de perspectivă sunt obiective care trebuiesc să fie o prioritate pentru conducerea Olimpiei. Dar, cu excepția ultimei părți, tabăra Olimpiei a rămas oarecum datoare.

De la meciul cu ACS Poli Timișoara au urmat pentru Olimpia un șir de trei meciuri slabe soldate cu tot atâtea înfrângeri. Iar asta duce automat la pierderea spectatorilor, fapt remarcat și la Satu Mare.

Meciul de vineri, cu FC Olt Slatina ar fi un prilej pentru a demonstra că eșecurile din ultimele trei meciuri au fost întâmplătoare și că Olimpia poate mai mult și mai bine. Pe de altă parte, trebuie să recunoaștem că promovarea în lot a unor jucători tineri aduce niște riscuri, inclusiv pierderea unor jocuri. Din acest punct de vedere antrenorul Tiberiu Csik este între ciocan și nicovală. El este conștient că trebuie continuat procesul de promovare al tinerilor. Dar echipei îi trebuie și rezultate pentru că, altfel, pierde sprijinul suporterilor. Și, poate, și al conducerii clubului. Dar suntem singuri că antrenorul Tiberiu Csik va cântări toate argumentele și va lua decizia potrivită. Și că nu va renunța la promovarea tinerilor jucători.

Pentru meciul de vineri antrenorul Csik nu va putea conta pe aportul lui Florin Mureșan, indisponibil din cauza unor probleme de sănătate. De asemenea, utilizarea lui Adrian Sălăgeanu stă sub semnul întrebării din cauza unei crize de sciatică. În ceea cei privește pe cei cinci tineri promovați de la echipa a doua, Donca, Lukacs, Ciul, Gulya și Paul Cristian, măcar unul va fi în teren la ora începerii meciului cu oltenii din Slatina.

Partida de cu FC Olt Slatina este programată în Vinerea Mare, la o oră nepotrivită – 11.00. De menționat că cele două cluburi au cerut Federației Române de Fotbal ca meciul să se dispute la o oră mai rezonabilă, însă cererea lor a fost respinsă. Interesant este și faptul că în cadrul aceleiași etape, meciul dintre CS Mioveni și Poli Timișoara va începe de la ora 19.00?!

În altă ordine de idei, va arbitra Dorin Voina (Reșița) la centru, Nicolae Chițoiu (Timișoara) și Cristian Drăguț (Timișoara) la cele două margini. Rezervă va fi Cristian Codrea (Baia Mare), iar observatori Iulian Spătaru (Timișoara) și Valer Vancea (Oradea).

Formațiile probabile:
– FC Olimpia: Anca – Munteanu, Micaș (Bălău), Heil, Iuhas, Onicaș, Villand, Lukacs (Faur), Selagea, Rus.
– FC Olt: Nuno Claro, Anghelina, Fîșie, Gligor, Covalschi, Ignea, V. Gheorghe, Bardu, Leucuța, Rogoveanu, Verdeș.

Sursa: Informația Zilei
Foto: Adam KISS

Marius ANGHEL 09 Apr. 2015, 18:36 Seria 2
Pe aceeași temă