CS „U” Craiova anunță că astăzi a „împlinit 65 de ani de istorie alb-albastră!”! Replica echipei lui Mititelu

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 05 Sep. 2013, 13:05 Actualizat: 05 Sep. 2013, 13:06 Seria 2
CS „U” Craiova anunță că astăzi a „împlinit 65 de ani de istorie alb-albastră!”!  Replica echipei lui Mititelu

Incredibil, dar adevărat. Înființată la începutul acestui sezon, echipa de fotbal CS Univeristatea Craiova anunță astăzi pe site-ul oficial împlinirea a 65 de ani de existență.

Echipa susțintută de Primăria Craiova și înscrisă în Liga a II-a după o decizie a FRF continuă războiul rece cu echipa lui Adrian Mititelu – FC Universitatea Craiova (deținătoarea palmaresului) – și le oferă o explicație simplă în comunicatul postat pe site-ul oficial celor care se întreabă cum e posibil ca o echipă încropită peste vară să sărbătorească deja 65 de ani de existență.

„În 1992, secția de fotbal avea să se desprindă din clubul-mamă, care și-a continuat activitatea prin celelalte secții. În această vară, secția de fotbal a fost reînființată pentru a duce mai departe tradiția, pentru a reînnoda marile performanțe.

Craiova lui Mititelu: „De 65 de ani o iubire alb-albastră”

De 65 de ani o iubire alb-albastră@
De 65 de ani o iubire alb-albastră

În paralel, și FC Universitatea Craiova anunță împlinirea a 65 de ani pe site-ul oficial și marchează momentul printr-un comunicat pe care îl redăm integral mai jos.

„Campioana unei mari iubiri, Universitatea Craiova, împlinește astăzi 65 de ani! O viață de om! 65 de ani în care am avut parte de bucurii, am lăcrimat, am strâns din dinți! Și orice s-a întâmplat, am mers mai departe! Campioană, vicecampioană, prima echipă din România semifinalistă într-o cupă europeană, retrogradată, dezafiliată…

Astăzi din nou în campionat și cu ambiții mari. Totul face parte din istoria noastră. Indiferent că unora le convine sau nu.

Mai trebuie spus ce înseamnă Universitatea pentru milioane de susținători, de fani care și-au lăsat nevoile acasă pentru a cutreiera țara cu steagul alb-albastru în mână doar din dorința de a fi alături de Oblemenco, Deselnicu, Crișan, Costică Ștefănescu, „Minunea blondă” Ilie Balaci sau atâția alții a căror sudoare a hrănit iarba de pe vechiul „Central”? De oameni care au stârnit o adevărată revoluție în perioada comunistă, căreia i-au rezistat cu mândrie și onoare? Generațiilor tinere de politicieni însă nu le-au mai putut face față…

Au fost înfrânți de mănunchiuri de invidie și răutate, legate cu panglică neagră pentru cei care au iubit și iubesc Universitatea. Istoria suntem noi, cei care am iubit și iubim necondiționat în culori de libertate: alb și albastru!”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 05 Sep. 2013, 13:05 Actualizat: 05 Sep. 2013, 13:06 Seria 2
Pe aceeași temă