Corona pentru „Del Bosque” de Brașov. Adrian Szabo a plecat de la FC Brașov după aproximativ 18 ani

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Jul. 2016, 12:25 Actualizat: 28 Jul. 2016, 12:26 Seria 2
Corona pentru „Del Bosque” de Brașov.  Adrian Szabo a plecat de la FC Brașov după aproximativ 18 ani

După circa 18 ani de activitate la FC Brașov, Adrian Szabo trece la Corona, unde va coordona secția de fotbal. Liviu Dragomir, directorul executiv al clubului brașovean, a fost cel care l-a prezentat ieri, oficial, pe Adrian Szabo în cadrul unei conferințe de presă.

„Secția de fotbal de la Corona își va începe oficial activitatea începând cu data de 1 august. Adrian Szabo va fi antrenorul coordonator al secției. Noi ne propunem ca această secție să funcționeze la nivelul copiilor și juniorilor. Vrem să oferim copiilor din Brașov posibilitatea să se antreneze și să facă sport. Am dorit să începem activitatea cu un antrenor experimentat, iar Adrian Szabo va avea libertatea deplină să-și facă o echipă de antrenori. Vor fi 2-4 antrenori la secția de fotbal, asta și în funcție de numărul grupelor pe care le vom avea”, a spus Dragomir.

„Avem avantajul infrastructurii”

Oficialul Coronei a mai spus că, până în luna ianuarie, secția de fotbal se va susține din venituri proprii, sponsorizări și din taxele percepute copiilor. „Deocamdată, secția de fotbal își va susține activitatea din venituri proprii, vom avea și sponsori, pentru că fotbalul este un sport iubit în Brașov. Avem avantajul infrastructurii și aici mă refer la bazele sportive Carpați, Metrom și cea din Parcul Tractorul. În ședința AGA de la Corona, care a avut loc la începutul acestui an, s-a votat că orice copil care se antrenează în cadrul clubului plătește o cotizație de 50 de lei. Totul este transparent, legal, iar acești bani vor fi folosiți în interesul secției unde activează copiii. La începutul lunii august va avea loc Adunarea Generală a clubului Corona și atunci se va numei președintele secției de fotbal. Cu siguranță, dacă vom ava o grupă de juniori republicani, este posibil ca peste câțiva ani să avem o echipă și la seniori, dar acum nu este momentul. La începutul lunii august va avea loc Adunarea Generală a clubului Corona și atunci se va stabili cine va fi președintele secției de fotbal”, declara Liviu Dragomir.

„Am fost ales”

Adrian Szabo are planuri mari la Corona și spune că și-a propus să dea o „nouă dimensiune fotbalului”. „Voi continua munca la copii și juniori unde mă pricep, spun eu, cel mai bine și unde îmi place cel mai mult. De ce am ales Corona? Am fost ales să lucrez aici, am fost convins să lucrez la un proiect. Ne propunem să dăm o nouă dimensiune fotbalului, unde valorile să fie pe prim plan și adică transparență, seriozitate și respect. Primarul George Scripcaru m-a asigurat de tot sprijinul dânsului de a crea o secție de fotbal la Corona pentru copii. Le recomand părinților să-și îndrume copiii la Corona și să aibă totală încredere în acest proiect. Săptămâna viitoare vom începe activitatea, vom organiza selecții și vom înregistra copiii în evidența clubului Corona. Deja avem o bază de date căruia îi vom da curs, vom încerca să le explicăm părinților filozofia și strategia procesului de instruire la Corona. Vrem să schimbăm percepția despre acest fenomen care este tot mai hulit în ultima vreme. Selecția este deschisă, mijloacele și metodele de selecție sunt multiple, iar orice variantă benefică clubului este acceptată. Cu siguranță vom întâmpina dificultăți, dar eu sunt dornic să punem pe picioare acest proiect. După data de 1 august vom anunța și antrenorii. Și aici va fi o selecție. Suntem în discuții cu mulți antrenori, sunt chiar și câțiva care se autopropun”, a spus Szabo.

„Am lăsat locul altora…”

Tehnicianul nu a dorit să comenteze subiectul FC Brașov, însă a lăsat de înțeles că nu a fost dorit. „Am spus că fac un pas în spate, asta nu înseamnă că o să cobor o treaptă valorică în meseria de antrenor, pentru a lăsa locul unor antrenori care așteaptă să progreseze”. Până să ajungă la un acord cu Corona, Szabo a fost căutat de o echipă „din țară”, iar după ce și-a dat acordul să conducă secția de fotbal a fost contactat și de o echipă din străinătate. „Înainte să discut cu cei de la Corona am avut o ofertă din țară, apoi una din străinătate pe care am fost nevoit să o refuz, asta pentru că îmi dădusem acceptul să coordonez activitatea la Corona. Nu iau în calcul varianta revenirii în Liga I. Am venit, sunt și vreau să rămân la Corona”, a declarat Szabo.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Jul. 2016, 12:25 Actualizat: 28 Jul. 2016, 12:26 Seria 2
Pe aceeași temă