Controverse în jurul noii tabele electronice de pe stadionul lui FC Bihor

24 Oct. 2011, 18:01 Seria 2
Controverse în jurul noii tabele electronice** de pe stadionul lui FC Bihor

Prima victorie pe teren propriu a echipei locale FC Bihor, după o lungă perioadă în care nu a câștigat nici un meci, a adus pentru spectatorii de pe Stadionul Iuliu Bodola o surpriză. Administrația Imobiliară Oradea (AIO) a montat noua tabelă electronică.

Locul ales, în partea opusă a peluzei în care se află încă cea veche, nu a fost însă pe placul tuturor spectatorilor, obișnuiți să urmărească scorul pe tabela din partea stângă a tribunei oficiale.

„A fost aleasă peluza din partea dreaptă pentru că la ora la care se dispută de obicei meciurile, soarele bate mai puțin în zona în care a fost montată și am fi riscat să nu se vadă scorul”, a declarat pentru Bihorenul Mirela Macra, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

78 de locuri desființate

Pentru a monta noua tabelă electronică, firma NetIQ, care s-a ocupat de lucrări, a desființat 78 de locuri de la mijlocul peluzei din dreapta tribunei oficiale, la indicația proiectantului, firma Proiect Bihor, fapt care face ca tribuna să arate urât. Directorul AIO, Cristian Beltechi, spune însă că tabela nu putea fi amplasată în alt loc.

„Am vrut să o montăm în spatele peluzei, dar pentru asta ar fi trebuit să punem niște stâlpi de susținere, care ar fi costat mult. În plus, nu am fi avut unde să o montăm fără să desființăm locuri pentru că, spre deosebire de alte stadioane, pe Iuliu Bodola sunt scaune peste tot”, a explicat Beltechi.

Noua tabelă de marcaj este una performantă, pe ea putând fi urmărite și spoturi video. A costat 140.098 lei fără TVA, a fost montată sâmbătă, 22 octombrie, și a fost pusă pentru prima dată în funcțiune duminică, înaintea meciului cu Juventus București.

Sistem nou de acces

Conform reprezentanților municipalității, în prezent se află în procedura de adjudecare și sistemul de acces în stadion pe bază de cartelă, urmând ca în 60 de zile să fie și el montat. La începutul anului viitor se va derula o nouă licitație pentru sistemul de supraveghere a stadionului și pentru partea electronică a sistemului de acces.

Modificările care se fac pe Stadionul Iuliu Bodola au ca scop pregătirea pentru revenirea echipei FC Bihor în primul eșalon fotbalistic, lucru care ar necesita o nouă licență de funcționare.

La sfârșitul lunii iunie, Consiliul Local al municipiului Oradea a aprobat o suplimentare cu 400 de mii de lei a bugetului AIO pentru finanțarea lucrărilor de reparații la stadionul echipei FC Bihor. Banii au fost alocați pentru lucrări la vestiare, montarea unei noi tabele electronice, amenajarea unei alei asflatate, achiziționarea unei mașini speciale pentru trasarea cu vopsea a terenului și a unui sistem de supraveghere și de acces pe bază de cartelă.

Text și foto: Bihoreanul

24 Oct. 2011, 18:01 Seria 2
Pe aceeași temă