Contra și Codrea au venit la Timișoara pentru AC Milan, dar ar putea rămâne pentru Poli!

Publicat: 25 Jun. 2012, 21:42 Actualizat: 25 Jun. 2012, 21:43 Seria 2
Contra și Codrea au venit la Timișoara pentru AC Milan,  dar ar putea rămâne pentru Poli!

Cei doi sunt ambasadorii din acest an ai proiectului „Milan Junior Camp”, care are loc pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Noul președinte al CJ Timiș, Titu Bojin, le-a cerut public ajutorul pentru reconstrucția lui Poli.

Clubul AC Milan organizează o preselecție pentru copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani. Aflat la a patra ediție, proiectul „Milan Junior Camp” a ajuns și la Timișoara, unde peste 100 de copii încearcă să îi impresioneze pe cei cinci antrenori trimiși de clubul italian în România.

Unul dintre copiii timișoreni va primi marele premiu al turneului: dreptul de a participa la finala de pe San Siro.

Ambasadorii acestui eveniment sunt Cosmin Contra (fost jucător al lui AC Milan) și Paul Codrea. Cei doi nu au în comun doar faptul că au evoluat în Serie A, ci și faptul că Poli Timișoara este echipa care i-a crescut. Titu Bojin, noul președinte al Consiliului Județean Timiș, a fost prezent la evenimentul de pe stadionul „Dan Păltinișanu” și a declarat public că vrea să îi includă pe Codrea și Contra în proiectul de salvare a Politehnicii. „ Vreau să-i salut pe Cosmin Contra și Paul Codrea și să le solicit ajutorul pentru binele fotbalului din Timișoara„, a declarat Bojin, care a mai anunțat că astăzi se va întâlni cu primarul Timișoarei, Nicolae Robu, pentru a pune la punct modul în care autoritățile se vor implica în resuscitarea fotbalului din Timișoara.

Mi s-a cerut public ajutorul, dar asta nu înseamnă că putem face ceva, atâta timp cât nu sunt resurse necesare. Depinde doar de dânșii. De acum nu se mai poate zice că e un proiect pe durată scurtă. Trebuie un proiect pe termen lung, în care în primul rând ar trebui un stadion nou, o sală multifuncțională nouă, pentru că de la infrastructură pleacă toate. Terenuri de fotbal ai suficiente, poți să faci o școală de fotbal extraordinară la Timișoara. Condiții sunt dintre cele mai bune din România și din Europa „, a fost reacția lui Cosmin Contra. Codrea și-a arătat și el disponibilitatea de a pune umărul la „învierea” fotbalului timișorean. „Mănușa a fost aruncată, noi așteptăm continuarea. Vor decide ei în ce formă ar urma să-i ajutăm. Dacă vom vorbi, vom reuși să găsim o cale de a colabora. Dacă pleci de jos, probabil că îți vor trebui câțiva ani buni ca să revii în elită, dar dacă vei reuși să iei loc în Divizia B, cu siguranță va fi mult mai ușor„, a spus Codrea, care este în continuare liber de contract, după despărțirea de Siena. „Sunt în vacanță acum, aștept oferte. Poate vine una de la Poli, cine știe?„, a spus, mai în glumnă, mai în serios, mijlocașul timișorean.

Articol scris de Radu FAUR

Publicat: 25 Jun. 2012, 21:42 Actualizat: 25 Jun. 2012, 21:43 Seria 2
Pe aceeași temă