Victorie muncită la Făget și ASU Poli dă jos Ripensia de pe primul loc

Marius ANGHEL 14 Nov. 2014, 15:02 Ligi județene
Victorie muncită la Făget și** ASU Poli dă jos Ripensia de pe primul loc

ASU Politehnica a revenit pe prima poziție a Ligii a IV-a Timiș la o zi după ce Ripensia o devansase prin succesul din runda a 16-a. Arsenal Flacăra Făget i-a condus în mod surprinzător cu 1-0 pe alb-violeți la pauză deși timișorenii au dominat clar partida din estul județului. După o nouă repriză sub așteptări elevii lui Paul Codrea au revenit pe tabelă și s-au impus la limită, cu 2-1.

„Băieții în ghete” s-au avântat la fel ca în alte jocuri în atac încă din start. Dar la fel ca în multe partide din ultimul timp, au avut parte de o primă repriză secetoasă. Încurajați de un număr rezonabil de fani la mijloc de săptămână și la aproape o sută de kilometri distanță de casă, alb-violeții au avut primele șanse mari prin Tulcan, Vucea, dar și prin nou titularizatul Rus, care a luat la țintă bara în minutul 9. După un început cu minutul și ocazia pentru oaspeți, gazdele au dat primul semnal de alarmă în minutul 24 când Burtic a scos lovitura de cap a lui Stoica de sub transversală. Peste un sfert de oră Arsenal Flacăra avea să deschidă scorul după un șut de senzație reușit de Stănilă, care l-a învins pe Burtic dintr-o lovitură liberă de la distanță. Repriza s-a încheiat cu o fază discutabilă în careul gazdelor, când Vucea a căzut în duel cu un adversar, dar el a văzut cartonașul galben pentru o presupusă simulare.

Codrea a făcut rapid modificări și în partea a doua pe teren și-au făcut apariția Feraru și Filimon, doi titulari în mod obișnuit. În minutul 51 Vucea a ratat o ocazie uriașă trimițând în bară din doi metri în fața porții. Peste două minute Tulcan a avut un gol anulat pentru ofsadi.

În fine, ASU Poli avea să egaleze în minutul 55, când același atacant a finalizat simplu centrarea lui Ghinescu, care a avut o acțiune personală în care a răvășit defensiva gazdelor. Peste doar șapte minute lucrurile au reintrat pe făgașul normal pentru trupa din Timișoara. De această dată mijlocașul Ionuț Vucea nu a mai dat-o-n bară, fiind ajutat de greșeala lui Sârbu, care i-a scăpat șutul în poartă.

Deși alb-violeții și-au trimis și ceilalți atacanți în teren, tabela avea să rămână intactă pentru restul minutelor. Doar 2-1, dar trei puncte imense pentru formația susținută de galerie.

ASU Poli își păstrează și după borna 16 poziția de lider în „D-Timiș”, cu 44 de puncte, doar unul în plus față de „Ripi”, locul 2.

Arsenal Flacăra Făget a început cu: Sârbu – Căliman, Mihali, Papuc, Benescu, Maghet, Țofei, Stănilă, Stoica, Neagu, Oprea. Antrenor: Adrian Brazovan.

ASU Politehnica Timișoara: Burtic – Damian, Gălan, Gavriluță, Taub – Vucea, D. Codrea, Naidin, Ghinescu – Al. Rus, Tulcan. Au mai intrat: Feraru, Filimon, Ionaș și Iorgovan. Antrenor: Paul Codrea.

Dueluri strânse, dar și scoruri de maidan în ultima etapă

ASU Poli și Ripensia și-au continuat duelul de la distanță în etapa a 16-a, penultima a turului Ligii a IV-a Timiș. Disputată la mijlocul săptămânii, predominant joia, în urma deciziei AJF Timiș de a se da răgaz (?) pregătirii alegerilor pe teritoriul județului, această rundă nu a adus până la urmă nimic esențial în lupta pentru coroniță.

„Roș-galbenii” au pus din nou presiune prin succesul obținut la scor miercuri, dar alb-violeții și-au recuperat tronul deși au avut ceva emoții la Făget. O mică surpriză a avut loc pe „CFR” în Timișoara, acolo unde Mașlocul s-a împiedicat în premieră, Sânnicoalu reușind să plece cu un punct după ce a deschis scorului. În timp ce Ghiroda și-a continuat evoluțiile neconvingătoare din postura de deținătoare a titlului județean și a remizat cu „bulgarii” acasă.

Rezultatele etapei a XVI-a:

Miercuri
Ripensia Timișoara – Progresul Racovița 8-1
Auto Timișoara – Timișul Șag 0-7

Joi
Progresul Gătaia – Cocoșul Orțișoara 0-2
Voința Mașloc – Unirea Sânnicolau Mare 1-1
Arsenal Flacăra Făget – ASU Politehnica Timișoara 1-2
AS Peciu Nou – CS Giroc 0-1
CS Ghiroda – Pobeda Dudeștii Vechi 3-3
AS Murani – CFR Timișoara 3-2
„Marcel Băban” Jimbolia – CS Dumbrăvița 0-1

Clasament: 1. ASU Poli 44 pct., 2. Ripensia 43, 3. Dumbrăvița 39 … 17. Peciu Nou 8, 18. Auto 1.

Sursa: Sport9
Foto: ASU Politehnica / Facebook

Marius ANGHEL 14 Nov. 2014, 15:02 Ligi județene
Pe aceeași temă