Condițiile lui Maurer pentru preluarea FC Brașov. „Nu vreau o asociere. Vreau să fac totul pe barba mea”

Marius ANGHEL 17 Jul. 2015, 19:44 Seria 2
  • Putere deplină în club și echipa să nu joace meciuri începând de vineri seara până sâmbătă seara, acestea ar fi condițiile ca Simon Maurer, directorul general al companiei Maurer Imobiliare, să preia FC Brașov.
  • „Nu vreau asociere cu cineva. Vreau, cum se spune, să fac totul pe barba mea. O să-l trimit pe Claudiu Tămîrjan să demareze discuțiile cu Ioan Neculaie”, a spus Simon Maurer.


În ultimele săptămâni s-a vorbit enorm despre o eventuală schimbare a acționariatului la FC Brașov. După 16 ani la conducerea clubului, Ioan Neculaie a dat de înțeles, în mai multe rânduri, că este dispus să cedeze echipa. „Nu am primit nicio ofertă concretă”, a parat de fiecare dată Neculaie atunci când era întrebat de cedarea clubului. În schimb, patronul „stegarilor” nu a ezitat să anunțe că așteaptă lângă el parteneri, pentru că „este greu să ții un club de fotbal în această perioadă”. Simon Maurer, directorul general al companiei Maurer Imobiliare, omul despre care tot orașul vorbește că este interesat de FC Brașov, a vorbit pentru Monitorul Expres despre posibilitatea de a prelua clubul.

„Dacă Neculaie va fi de acord, eu sunt dispus să preiau clubul”

Maurer vorbește simplu, direct, fără menajamente. Spune că iubește cu adevărat fotbalul și afirmă că vrea FC Brașov, însă pune două condiții. Prima ar fi ca FC Brașov să nu joace meciuri începând de vineri seara de la apusul soarelui până sâmbătă seara la apusul soarelui, iar a doua condiție ar fi ca el să aibă decizie deplină la club. „Îmi place cu adevărat fotbalul. Sunt fan Bayern Munchen și FC Brașov. FC Brașov este un brand al orașului și eu sunt conștient de acest lucru. Dacă Ioan Neculaie va fi de acord, eu sunt dispus să preiau clubul. Vă spun foarte clar că sunt câteva condiții. Eu sunt de religie adventist, iar sâmbătă nu lucrez. Începând cu vineri seara de la apusul soarelui și până sâmbătă seara la apusul soarelui. Dacă cei de la FRF ar fi de acord să îmi respecte sâmbăta, iar echipa să-și dispute meciurile vineri până la apusul soarelui, sâmbătă după apusul soarelui, sau în oricare altă zi, nu ar fi nicio problemă. Apoi eu vreau putere deplină în club pentru că doar așa îmi pot pune proiectul în aplicare. Bineînțeles, totul depinde și de Ioan Neculaie să vrea cu adevărat să cedeze clubul. Un lucru vreau să fie foarte clar, eu nu vreau o asociere. Vreau, cum se spune, să fac totul pe barba mea. Filozofia mea de a conduce se ghidează după anumite principii. Trebuie să asiguri un buget stabil, pentru că la mine toți angajații sunt, în primul rând, respectați, dar și plătiți la timp. Eu am încredere în oameni, aș veni cu stafful meu și, cu siguranță, nu aș schimba un antrenor după 2-3 etape. O să-l trimit pe Claudiu Tămîrjan (n.r. unul dintre principalii colaboratori ai lui Maurer) să demareze discuțiile cu Ioan Neculaie să vedem ce vrea exact”, a declarat Simon Maurer.

„Ca sponsor principal la FC Brașov nu am fost respectat!”

Simon Maurer a fost, timp de doi ani (2010-2011), principalul sponsor la FC Brașov. Contractul s-a rupt însă brusc, fără niciun fel de explicații la acea vreme. Explică Maurer. „Timp de doi ani am fost principalul sponsor la FC Brașov. Am plecat pentru că pur și simplu nu am fost respectat. Totul a pus capac când la un meci amical, cei de la FC Brașov au jucat în tricouri cu alt sponsor (n.r. Tampa Gardens, o firmă concurentă pentru Maurer Imobiliare). Atunci am spus gata, pentru că pur și simplu totul a fost o bătaie de joc. Le-am și spus: cum este posibil așa ceva?”.

Cum a refuzat FC Brașov 500.000 de euro din marketing!

Maurer a dezvăluit și cum a fost refuzat de șefii lui FC Brașov, deși el se angaja să aducă 500.000 de euro la club din marketing. „Le-am prezentat celor de la FC Brașov un proiect foarte bine pus la punct, prin care doream să umplem stadionul și să aducem bani la club. Eu mă angajam ca din marketing să aduc la FC Brașov 500.000 euro pe an. Le-am și spus că în cazul în care nu voi putea aduce acești bani din marketing, îi voi aduce eu de acasă. Nu au vrut! Nici acum nu înțeleg de ce!”, a explicat omul de afaceri brașovean. Așadar, totul depinde de Ioan Neculaie.

Sursa: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 17 Jul. 2015, 19:44 Seria 2
Pe aceeași temă