„Concurența cu Capătă e benefică, consider că nu l-am depășit încă”

11 Dec. 2011, 21:16 Seria 2
„Concurența cu Capătă e benefică,** consider că nu l-am depășit încă

Între atâtea umbre, au fost și câteva aspecte pozitive în curtea „Bătrânei Doamne”. Unul dintre acestea îl vizează pe Alexandru Cornelius Miron, care a debutat în Liga a 2-a în partida cu CSM Râmnicu Vâlcea, iar spre finalul turului a și reușit să marcheze două goluri în partidele cu Luceafărul Oradea și Mureșul Deva. Tânărul atacant a fost cel mai periculos utist și la Pitești, în ultimul meci oficial al anului, însă mingea nu a mai vrut să intre în poartă.

„Strict din punct de vedere personal, a fost un pas mare înainte. Am avut ocazia să debutez și apoi să marchez pentru prima echipă, iar asta mă face să mă simt destul de împlinit. Totuși, am și un mare regret, acela de a nu fi fructificat niciuna dintre ocaziile avute la Pitești. Dacă tratam altfel fazele de gol, am fi reușit să evităm acea reducere a contractelor anunțată de conducerea clubului. Mă gândesc deseori la asta și unii colegi de-ai mei care ar fi avut mai mare nevoie de bani decât mine”, spune Miron.

Fiindcă Drăghici a fost considerat punct fix al atacului „textilist” în prima parte a campionatului, Miron s-a bătut pentru un al doilea tricou de titular în avanposturi cu Drăgan și Capătă. Atâta timp cât Marius Chindriș a fost apt, „Iedul” a prins mai des echipa, însă, apoi, și pe fondul ratărilor mari ale fostului dinamovist, Roland Nagy și Dan Stupar au considerat că e cazul să folosească un fotbalist sub 22 de ani chiar în atac. Așa că lupta s-a dat între Capătă și Miron, acesta din urmă câștigând încrederea antrenorilor și datorită staturii sale impunătoare.

„Concurența cu Capătă e benefică, ne-a motivat pe ambii la antrenamente și jocuri. Chiar dacă am prins ceva mai multe minute pe teren și am și marcat două goluri, consider că nu l-am depășit încă pe Alex. Are are înscrise deja cinci goluri în Liga a 2-a și ceva mai multă experiență. Repet, e o concurență sănătoasă între noi”, a explicat fotbalistul de 18 ani.

Atâta timp cât conducerea utistă anunță achiziționarea a cel puțin doi atacanți, Miron nu are certitudinea că va mai avea șanse și în retur. „Eu mă voi pregăti la fel de bine, o să încerc să dau tottul când voi intra pe teren și antrenorii sunt cei care vor decide dacă merit să mai joc. Primul pas este pregătirea de iarnă, mai bine spus cantonamentul de la Moneasa, pe care nu l-am făcut cu prima echipă decât vara. Sunt sigur că acesta va fi și mai greu, dar nu poate decât să-mi prindă bine”, mai consideră Miron.

sursa: Sport Arad

11 Dec. 2011, 21:16 Seria 2
Pe aceeași temă