CJ Dolj a votat asocierea cu CS Universitatea

Marius ANGHEL 29 Jul. 2013, 16:13 Seria 2
CJ Dolj** a votat asocierea cu CS Universitatea

UPDATE: CS Universitatea Craiova, grupare recent înființată și susținută de autoritățile locale, a preluat echipele de juniori ale CSJ Știința „U” Craiova pentru a putea participa în Liga a II-a, decizia fiind aprobată, luni, prin vot, de Consiliului Județean Dolj, transmite corespondentul Mediafax.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat că cererea de asociere dintre Clubul Sportiv Județean Știința „U” Craiova și Clubul Sportiv Universitatea Craiova a venit din partea municipalității. El a adăugat că decizia de a ceda echipele de juniori a fost dificilă având în vedere că în Craiova sunt acum două echipe, CS Universitatea Craiova, susținută de Primăria Craiova, și FC U Craiova, finanțată de Adrian Mititelu.

„Am pus în discuție acest punct având în vedere faptul că luna următoare va începe campionatul. Nicio echipă din Craiova nu va putea să se înscrie dacă nu are cinci echipe de juniori, noi avem aceste echipe și trebuie să luăm o decizie dureroasă.Trebuie să fim și noi undeva, ne-am fi dorit o singură echipă care să reprezinte orașul, dar în aceste condiții am văzut că municipalitatea, care ne-a și cerut ajutorul, are un proiect care prinde formă. A fost o propunere a dumneavoastră (n.r. – consilierii) și, conform legii, o supun la vot. Până acum oamenii nu au știut ce comoară are Consiliul Județean Dolj, sper ca până la sfârșitul anului să se aleagă echipa care să ne reprezinte, echipa la care ne aliniem și noi”, a spus Prioteasa.

Nu toți consilierii județeni au fost însă de acord cu propunerea cedării echipelor de juniori către gruparea susținută de municipalitate. Consilierul Marcel Marcea ar fi dorit ca grupele Clubului Sportiv Județean Știința „U” Craiova, aflat în subordinea Consiliului Județean Dolj, să nu se asocieze cu nicio echipă de fotbal din oraș. El consideră că instituția Consiliului Județean se va implica astfel într-un scandal fără voie. „Am tot încercat să mă interesez și înțeleg că până la urmă Consiliul Județean se implică și în fotbal. Dar ne implicăm în scandal optând pentru una sau altă variată. Am putea să așteptăm puțin până se mai liniștesc apele, pentru că ne băgăm într-un domeniu dificil. Nu ne-a cerut nimeni ajutorul, așa reiese din raport”, a spus Marcel Marcea.

În cele din urmă, proiectul a fost aprobat prin vot. Consilierii județeni din partea PDL s-au abținut, proiectul fiind aprobat fără cele șase voturi.

Directorul CSJ Știința „U” Craiova, Bogdan Pâncu, a afirmat că gruparea CS Universitatea Craiova va duce mai departe tradiția fotbalului în Dolj. „Cei 250 de copii din cadrul clubului sunt organizați în 10 grupe de vârstă. La solicitarea conducerii CS Universitatea Craiova am pornit la drum alături de acest club care continuă tradiția unei echipe care ne-a adus mândrie. Și noi trebuie să ne aliniem la acest proiect de viitor”, a menționat Pâncu.

Sursa: Mediafax


Pâncu: „Sperăm să luăm titlul peste câțiva ani”

În ședința de azi a Consiliului Județean Dolj s-a aprobat asocierea Clubului Sportiv Știința „U” Craiova cu CS Universitatea Craiova, astfel încât grupele de juniori ale Consiliului Județean vor evolua din sezonul viitor pentru clubul la care este implicată și Primăria Craiovei.

Din cei 36 de membri prezenți la ședință, 29 au votat pentru asociere, abținându-se doar reprezentanții PDL. „Este un club care continuă tradiția Craiovei Maxima, care ne-a încântat în anii 80 și la începutul anilor 90. Este un proiect frumos și de viitor, cu care sperăm să promovăm în prima ligă și peste câțiva ani să câștigăm campionatul”, a spus directorul CS Știința „U” Craiova, Bogdan Pâncu.

Articol scris de Cosmin STAICU

Marius ANGHEL 29 Jul. 2013, 16:13 Seria 2
Pe aceeași temă