Liga 2 devine Liga 2 Casa Pariurilor! Cât ar urma să încaseze cluburile

Marius ANGHEL 19 Oct. 2017, 19:49 Liga 2
Liga 2 devine Liga 2 Casa Pariurilor!** Cât ar urma să încaseze cluburile

Casele de pariuri și fotbalul încep să se asocieze din ce în ce mai des. Dacă multe cluburi din fotbalul românesc, continental sau mondial au parteneriate cu astfel de societăți și își pun numele acestora pe tricouri în schimbul unei sponsorizări, între timp casele de pariuri au trecut și la pasul următor. Dau denumiri competiților și se asociază chiar cu echipe naționale. FCSB promovează imaginea NetBet, Craiova pe cea a Betano, naționala României s-a asociat cu Fortuna, pe Liga 1 o mai cheamă și Betano și exemplele pot continua.

Vineri, 20 octombrie, Federația Română de Fotbal va face public un nou parteneriat, cu Casa Pariurilor, pentru două dintre competițiile pe care le organizează. La Casa Fotbalului, președintele Răzvan Burleanu și șeful Departamentului Competiții, Felix Grigore, vor anunța parteneriatul prin care Casa Pariurilor devine partener al Cupei României. În plus, aceeași casă de pariuri se va alătura brandului denumirii campionatului Ligii 2. Liga 2 Casa Pariurilor va fi noul nume al competiției organizate de FRF.

Din sursele Liga2.ro, asocierea dintre campionatul Ligii 2 și Casa Pariurilor se va face contra unei sume care se învârte, neoficial, undeva aproape de 200.000 de euro, negocierile dintre reprezentanții FRF și cei ai casei de pariuri durând de aproape două-trei luni. Cluburile din acest eșalon vor urma să încaseze fiecare circa 10.000 de euro și vor fi nevoite să promoveze numele sponsorului.

Opinii pro și contra între conducătorii cluburilor din Liga 2

Ideea asocierii cu Casa Pariurilor nu mulțumește însă toți reprezentanții cluburilor din Liga 2. Deoarece corectitudinea desfășurării meciurilor din campionatul eșalonului secund este pusă din ce în ce mai des sub semnul întrebării, mulți conducători din Liga 2 nu vor să promoveze la meciurile de pe teren propriu noua denumire a campionatului, mai ales contra unei sume de 10.000 de euro pe care o consideră minusculă. În plus, fiindcă majoritatea echipelor sunt departamentale, deci supraviețuiesc din banii publici, asocierea aceasta, banii publici cu pariurile, nu e văzută cu ochi buni.

Un alt conducător din Liga 2 spune că această asociere e benefică, nu doar din punct de vedere financiar, ci și fiindcă se va încerca astfel securizarea fenomenului pariuri și producerea de mari surprize.

„Să nu uităm că marile cluburi din Europa și marile federații din Europa colaborează, mai nou, cu case de pariuri. Inclusiv echipa națională a României are unul dintre sponsori o casă de pariuri. Liga are un sponsor o casă de pariuri. Într-adevăr, se vor naște foarte multe semne de întrebare, dar eu cred că inclusiv casa de pariuri, în sine, are nevoie de protecție. În situația în care se fac blaturi, pe românește spunând, primul care pierde este casa de pariuri. Și atunci, prin asocierea asta se încearcă securizarea. Surprizele se întorc împotriva caselor de pariuri de obicei. Surprizele sunt pe mulți bani, bani pe care îi suportă casele de pariuri. Printr-un astfel de contract se încearcă securizarea fenomenul”, spune un oficial din Liga 2.

Rămâne de văzut cum vor comenta, vineri, la conferința de presă de prezentare, Răzvan Burleanu și Felix Grigore asocierea dintre cele două competiții pe care le organizează FRF cu Casa Pariurilor.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 19 Oct. 2017, 19:49 Liga 2
Pe aceeași temă