„Chiar dacă mai continuă în acest sezon, la anul Pâncota nu va mai avea bani de Liga a 2-a”. Piroș explică situația tensionată de la Șoimii

Marius ANGHEL 01 Feb. 2016, 11:25 Seria 2

Chiar dacă a spus că nu mai vorbește despre fotbal până luni, finanțatorul clubului Șoimii Pâncota, Pavel Piroș, nu s-a putut abține și a intervenit, sâmbătă, la Sport Total FM, pentru a detalia motivele pentru care și-a înaintat demisia de la conducerea grupării de Liga 2-a.

Iată ce a avut de spus (încă) președintele ˝alb-negrilor˝:

„Consider că de cinci ani, de când sunt la Pâncota, ce am realizat aici este greu de realizat de vreo altă echipă, să iei o echipă din Liga a cincea ți să o duci în Liga a doua pentru două sezoane consecutive!

Eu nu sunt omul jumătăților de măsură, ori facem lucrurile cum trebuie, ori tragem linie, rămânem cu juniorii republicani și ne ducem în liga 3, asta e. La ședința de miercuri, când mi-am înaintat demisia, am avut unele chestiuni de clarificat.

Pentru mine e foarte simplu: voi rămâne cu niște bănuți în buzunar, care îmi vor trebui pentru familie. Le-am explicat autorităților locale care este varianta mea, dacă cineva vine cu altă variantă, cu cea mai mare plăcere, eu îi urez tot binele din lume.

Majoritatea jucătorilor de la Șoimii Pâncota au fost aduși de mine, eu în fața lor am avut un cuvânt și asta e durerea mea cea mai mare. Echipa trebuia să joace astăzi (n.r. sâmbătă) un amical la Timișoara, dar fără autocarul meu n-au putut să facă deplasarea!

Aici este problema, anul electoral, problematica cu care se confruntă primăriile. Eu singur nu pot să susțin echipa, nu mai vreau asta! Nu e sport individual, e sport de echipă, în care fiecare component trebuie să-și aducă contribuția la buna desfășurare a activității”, a declarat Pavel Piroș, la „Fotbal la matineu”.

Fostul conducător al grupării arădene a dezvăluit și datoriile Șoimilor Pâncota din acest moment, dar și cheltuielile la care trebuie să facă față divizionara secunda. „Noi n-am plătit vizita medicală, n-am plătit viza la FRF, am cerut doar să trimită ceva bani Primăria și cu ce mai punem noi să putem începe campionatul!

Echipa are datorii la FRF vreo 10.000 de lei, către jucători a doua lună de salarizare, la Finanțe vreo 300 și ceva de milioane … Nu sunt sume mari. Noi avem buget aprobat de 12 miliarde de lei vechi, dar ne mai trebuie cel puțin 3 miliarde. Fondul de salarii pe lună este de 1 miliard, dar la această sumă se adaugă vreo 600 de milioane, conform noului Cod Fiscal.

Șoimii Pâncota, chiar dacă mai continuă sub o formă sau alta în acest sezon, la anul nu va mai avea bani de Liga a doua! Sunt doi candidați la primărie, unul iubește fotbalul, altul nu. Și daca iese primar candidatul care iubește fotbalul, tot nu va mai avea bani să țină echipa în liga a doua!˝ a mai spus Pavel Piroș.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 01 Feb. 2016, 11:25 Seria 2
Pe aceeași temă