Ce se întâmplă cu FC Brașov după ce Ioan Neculaie a fost reținut? Consilierul său anunță că echipa se află într-un moment de răscruce: „Se poate desființa”

Marius ANGHEL 29 Jan. 2016, 12:52 Seria 2

Incertitudine totală la FC Brașov după ancheta declanșată joi de procurorii brașoveni în care este vizat patronul Ioan Neculaie. Potrivit unor surse judiciare, Ioan Neculaie este suspectat că a scos ilegal bani din firmele pe care le controlează, bani proveniți din vânzarea de jucători sau din vânzarea drepturilor de televizare încasate de FC Brașov.

Romeo Pașcu este convins că Neculaie nu va mai conduce clubul, jucătorii sunt efectiv bulversați pentru că nu înțeleg ce se întâmplă, iar activitatea clubului poate fi blocată dacă nu se vor găsi rapid soluții. Mai mult, antrenorul Mihai Stere nu a condus antrenamentul de ieri al echipei dintr-un motiv obiectiv. Antrenorul lui FC Brașov a ținut să fie alături de socrul său, Vasile Bilinschi, vizat și el de ancheta procurorilor brașoveni în același dosar. „Clubul își desfășoară normal activitatea în acest moment, iar echipa va face deplasarea vineri la Chiajna pentru amicalul cu Rapid”, a precizat Vasile Dochița, președintele echipei brașovene.

„Neculaie și-a luat mâna de pe club”

Consilierul Romică Pașcu spune că FC Brașov se află într-un moment de răscruce și avansează și un scenariu de coșmar, unul în care clubul se poate desființa! Pașcu a declarat pentru Monitorul Expres că Ioan Neculaie și-a luat mâna de pe club! „Sunt foarte marcat de această situație, care în cel mai rău caz poate duce la desființarea clubului FC Brașov. Sunt și «oameni de bine» care doresc acest lucru! Ioan Neculaie și-a luat astăzi mâna de pe club, asta indiferent de soluționarea dosarului. Am fost înștiințați eu, care sunt președintele onorific al clubului, și Vasile Dochița, președintele executiv, să ne ocupăm de echipă. Dochița are drept de semnătură și răspunde de activitatea clubului împreună cu mine. O să încercăm să găsim soluții de supraviețuire. Sunt convins că mai sunt și oameni de bine în Brașov, și împreună să găsim soluții pentru continuarea activității. Luni voi avea o întâlnire cu Dochița și ceilalți colegi din conducere să vedem ce putem face în cel mai scurt timp. O să căutăm sprijin și la autoritățile locale și la oamenii de afaceri din Brașov”, a declarat Romeo Pașcu, care ieri se afla la Suceava supervizând activitatea de pe un șantier de construcții.

„Noi, conducătorii, aveam răspunderea”

Pașcu nu înțelege de ce Neculaie este făcut răspunzător, pentru că, în opinia lui „Romel”, acesta nu conducea clubul! „Nu văd de ce Neculaie este făcut răspunzător, sau poate nu cunosc eu alte amănunte. Eu sunt convins că datoriile enorme la stat vehiculate în presă sunt rezultatul contractelor încheiate de foștii președinți ai clubului. Am văzut contracte la FC Brașov, în anii trecuți, de 26.000 de mii de euro net pe lună la un jucător, de 17.000, 18.000…. Anul trecut, când echipa a retrogradat în Liga a 2-a, erau jucători care aveau contracte de 4.000, 5.000 și chiar 8.000 de euro lunar cu niște clauze nemaiîntâlnite de mine în cei peste 42 de ani de fotbal, conform cărora deveneau liberi de contract dacă echipa retrograda. Toți președinții care au fost la club au avut drept de semnătură, începând cu mine care am condus clubul la începutul anilor 2000. Ce pot spune este că Ioan Neculaie nu conducea efectiv clubul, el doar venea la meciuri și mai dădea, câteodată, pe la sediul clubului. Noi, conducătorii, aveam răspunderea pentru că eram de specialitate. Și eu, dar și ceilalți conducători îi aduceam la cunoștință lui Neculaie. Poate mai semna ca «primarul» contracte, dar el nu avea obligația să cunoască regulamentele. Împreună cu șefii contabili, cei care au condus clubul aveau răspunderea morală, penală și materială. Lucru normal pentru orice manager de societate”, a mai spus Romeo Pașcu.

„Am evitat falimentul, dar…”

Președintele onorific al FC Brașov a dezvăluit că în urmă cu câteva zile a reușit să evite intrarea în faliment a clubului, însă ceea ce se întâmplă acum poate pune capac activității fotbalistice. „Doar eu cu Dochița și administratorul judiciar știm cum am reușit să blocăm intrarea în faliment cerută de fostul jucător Diogo Santos. Am găsit înțelegere la jucător prin intermediul avocatei care îl reprezintă. Am reușit să evităm falimentul, dar tare mă tem că echipa își poate lua zborul din fotbal în urma evenimentelor de joi. Noaptea este un sfetnic bun și lucrurile vor merge în direcția bună”, a comentat „generalul Romel”.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 29 Jan. 2016, 12:52 Seria 2
Pe aceeași temă