Ce-a ajuns FC Brașov! Jucătorii primesc pachete de la părinți și se bucură pentru o masă la prânz dată de club. Prima pentru victorie e o zi liberă

Marius ANGHEL 24 Mar. 2016, 12:25 Seria 2

FC Brașov se află pe un butoi de pulbere, iar componenții echipei încearcă din toate puterile să reziste, în principal din punct de vedere psihic, pentru a menține echipa pe locurile de play-off. Fără salarii, fără prime, fără condiții de pregătire, elevii lui Adrian Szabo găsesc cu greu resurse pentru a mai continua.

Și totuși o fac! „Jucăm pentru noi, jucăm pentru acești fani care vin la meciuri și jucăm pentru ca acest club să nu moară. Ce putem face mai mult? Aș da scris că am promova în acest sezon dacă am avea parte de stabilitate financiară! Poate se gândește cineva și la noi”, spunea Puțanu la finalul meciului cu Olimpia Satu Mare, câștigat de „stegari” cu 3-0.

Descătușați în vestiar

Imediat după fluierul de final al partidei cu Olimpia, jucătorii au salutat suporterii de la tribuna a 2-a, apoi au cântat cu galeria, după care au mers în vestiar, unde pur și simplu s-au descătușat. Văzându-l pe holul de acces la gazon pe Vasile Dochița, fostul președinte al „stegarilor” în prima parte a sezonului, jucătorii i-au scandat numele în vestiar: „Dochița, Dochița, Dochița!”. A fost un strigăt de disperare al jucătorilor către omul care a ajutat enorm clubul brașovean să supraviețuiască în turul campionatului.

Dochița a rămas blocat de reacția jucătorilor, dar nu a intrat în vestiar. „Ce puteam să le spun? Eu nu pot să le promit nimic și de aceea nu am intrat în vestiar. Acești jucători sunt incredibili și merită tot respectul brașovenilor”, a spus Dochița, mișcat de gestul jucătorilor.

Pachete cu mâncare de la părinți

Ceea ce se întâmplă în această perioadă la FC Brașov este de necrezut. Sunt fotbaliști din afara Brașovului, care efectiv stau cu frica-n sân că vor fi dați afară din case, asta pentru că sunt mari întârzieri la plata chiriilor. Mai mult, sunt câțiva jucători care nu mai au bani nici de mâncare!

La finalul jocului cu Olimpia, jucătorii îi întrebau pe cei din conducere dacă pentru miercuri vor mai avea asigurată masa de prânz! Răspunsul a fost unul pozitiv. „Numai noi știm cum ne descurcăm. Le-am cerut ajutorul părinților, care ne mai trimit pachete cu mâncare și bani! Am ajuns să ne bucurăm dacă primim o masă la prânz”, au spus jucătorii brașoveni.

„Prima pentru băieți… va fi o zi liberă!”

În ciuda succesului extrem de important cu Olimpia, Adrian Szabo a avut un discurs moderat la conferința de presă de la finalul jocului. Antrenorul Brașovului a recunoscut problemele din prima repriză, atunci când oaspeții au avut ocazii mari la poarta lui Iacob, a apreciat jocul bun din partea secundă și a anunțat că jucătorii săi au primit ca bonus… o zi liberă.

„Am tremurat în prima repriză, am rezistat fără să primim gol… La pauză am găsit indicațiile care au fost înțelese de către jucători. După ce am înscris primul gol, totul a fost mai ușor. Jucăm, obținem puncte, astfel că suntem îndreptățiți să sperăm și să credem în șansa noastră și la Vâlcea. Orice jucător își dorește în sufletul său să ieșim cu fruntea sus și la Vâlcea. Prima pentru băieți… va fi o zi liberă!”, declara Szabo.

„Lumea nu înțelege cât de grea este situația pentru noi”

Referitor la problemele financiare acute, Szabo spune că orice sprijin este binevenit. „Mai jos decât suntem acum din punct de vedere psihic nu putem fi. Avem nevoie de sprijin de orice natură, ne dorim să se vadă o unitate din partea tuturor brașovenilor. Cred că lumea știe că suntem într-o situație grea, dar nu înțelege cât de grea este pentru noi. Este foarte greu”, a declarat Szabo.

Antrenorul brașovenilor are perfectă dreptate. În urmă cu doar câteva sezoane, oameni de afaceri brașoveni, dar și politicieni se îngrămădeau la tribuna oficială la meciurile „stegarilor”. În special la meciurile cu Steaua sau Dinamo. Acum, când FC Brașov este la un pas de faliment, nimeni nu mișcă un deget…

Fanii lui FC Brașov sunt alături de jucători, dar mai ales de club. „FC Brașov echipa mea, echipa ta, echipa noastră, identitatea noastră”, este mesajul pe care fanii l-au scris pe zidurile Stadionului Tineretului.

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 24 Mar. 2016, 12:25 Seria 2
Pe aceeași temă