Catanzariti n-a găsit soluții de ieșire din impas! UTA alege calea de avarie

27 Jun. 2012, 12:22 Seria 2
Catanzariti n-a găsit soluții de ieșire din impas!** UTA alege calea de avarie

Oarecum, Giovanni Catanzariti s-a resemnat cu ideea că UTA nu se mai poate lupta pentru promovare în sezonul următor. Rămas fără susținerea oamenilor de afaceri din Palermo, prezentați acum un an de zile într-o conferință de presă, președintele „Bătrânei Doamne” nu a găsit soluții de ieșire din impasul financiar în săptămânile scurse de la finalul ediției de campionat 2011-2012 și încearcă să improvizeze în startul noii stagiuni.

Chiar dacă nu-i este totuna că pierde fotbaliști importanți ca Pocuca, Chindriș, Purece, Mara, Galanis sau Hidișan, cărora le expiră contractul cu UTA pe 30 iunie, italianul e conștient că nu îi mai poate ține la echipă cu promisiuni fără acoperire reală. Așadar, Gio lasă la latitudinea fiecăruia dintre ei să decidă dacă se mai prezintă sau nu la reunirea echipei, de pe 2 iulie. Discuția e valabilă și pentru antrenorii Adrian Falub și Marius Suller, care ar dori să continue în „alb-roșu”, însă sunt departe de a primi garanțiile solicitate.

În schimb, eforturile conducerii se vor îndrepta spre achitarea măcar a unei părți din restanțele financiare a jucătorilor care mai sunt sub contract cu formația „textilistă”, precum Smaranda, Calvin, Gligor, Siminic, Neagu și Bucur. Aceștia ar putea fi singurii utiști cu ceva experiență într-o echipă formată în preponderență din jucători tineri. E tot mai transparentă intenția lui Catanzariti de a continua mai ales cu jucătorii tineri din propria curte, dar asta numai dacă nu se întâmplă o minune și în zilele următoare una dintre discuțiile cu oamenii de afaceri români sau italieni nu se va finaliza fericit pentru Campioana Provinciei.

Un semn pozitiv ar putea veni și dinspre autoritățile locale. Mâine, Gheorghe Falcă l-a invitat pe președintele UTA-ei la ceremonia de investire pentru un nou mandat de primar, prilej cu care s-ar mai putea discuta pe marginea unui sprijin imediat pentru gruparea emblemă a orașului. Apoi, din toamnă, lucrurile s-ar putea așeza puțin, dacă italienii sau alte persoane din punct de vedere financiar vor realiza oportunitatea de a investi la Arad în urma lobby-urilor făcute de „oficialii” utiști.

Sursa: Sport Arad

27 Jun. 2012, 12:22 Seria 2
Pe aceeași temă