Căpitanul Sorin Botiș a bifat „borna” 38: „UTA nu se mulțumește cu puțin, impune respect peste tot”

Marius ANGHEL 15 Apr. 2016, 12:31 Seria 2

Sorin Botiș s-a născut în 14 aprilie 1978, iar în cariera sa sunt înscrise echipe precum Romvest Arad, Motorul Arad, UTA, Sheriff Tiraspol, Ferencvaros, Zalaegerszeg, Honved, Bekescsaba. 11 ani a evoluat Botiș în țara vecină, iar după aceea a acceptat fără rezerve oferta de la noua UTA, chiar din momentul înființării. A fost căpitanul echipei încă din Liga a 4-a, și-a adus contribuția la cele două promovări succesive, iar acum este aproape de o promovare în prima ligă. Căpitanul utiștilor a împlinit joi 38 de ani și a fost prezent la conferința de presă organizată de club înaintea meciului de duminică, de la ora 11:00, de la Mioveni.

Botiș a fost rezervat în declarații în acest an, dar de ziua sa a atacat mai multe subiecte. Iată de a avut de spus veterenul utist:

despre vârsta deloc comodă pentru un fotbalist: „Nu e nimic deosebit, mă simt la fel ca și până acum. Am acumulat experiență și îmi văd de treabă. Vom avea trei meciuri în decurs de o săptămână. Sper să mi se ofere ocazia de a demonstra că pot juca în toate aceste meciuri. Nu depinde doar de mine prezența în teren. Eu mă pregătesc să joc primul meci. Antrenorii vor decide dacă merit să joc în următoarea partidă. Eu voi încerca să mă refac fizic și psihologic pentru meciul următor”.

despre Mioveni, echipă împotriva căreia a jucat doar la Arad: „Am văzut meciul la televizor. Între echipele bune din această serie, fiecare greșeală costă. Mioveni nu a avut prea multe ocazii de gol în acel meci, dar ne-a taxat fiecare greșeală. Asta înseamnă să fi o echipă valoroasă. Trebuie să profiți de orice oportunitate. Mioveni  e o echipă omogenă, a terminat campionatul trecut pe locul 2. E o echipă bună pentru Liga a 2-a. Noi suntem o echipă în construcție, cu reale șanse la promovare”.

despre șansele UTA-ei de a evolua la anul în Liga 1: „Dacă ne gândim la condițiile de antrenament, la condițiile materiale, orașul Arad are un semn de întrebare când vine vorba de promovare. Dacă spunem UTA, spunem echipă de tradiție, care impune respect peste tot. UTA nu se mulțumește cu puțin, UTA nu se dă la o parte. Jucătorii au demonstrat că vor să realizeze lucruri frumoase. La început nimeni nu se gândea la promovare. Dar, jocul echipei, punctele acumulate, ne crează speranța că putem lupta pentru promovare. Avem jucători tineri care își doresc performanța, nu neapărat din punct de vedere material cât sportiv”.

despre atacanții cu viteză ai adversarilor: „Nu am o viteză debordantă, dar nu am avut probleme deosebite până acum. Singura echipă cee mi-a creat probleme a fost Honved. Avea atacanți de culoare, foarte iuți. Ca să scap de necazuri, m-am transferat la Hoved! Acum nu mai am unde să mă transfer, nu-mi rămâne decât să-mi fac datoria”.

despre problemele defensive invocate de Todea și Nagy: „Scopul jocului de fotbal este să câștigăm, nu să nu luăm neapărat goluri. Fiind un joc colectiv și marcând aproape în fiecare meci sau având multe ocazii, e normal să se creeze și unele spații pentru adversari în spate. Ar trebui să analizăm jocul echipei în ansamblu, iar acesta, zic eu, a fost peste așteptări. Poate sunt subiectiv când afirm asta, dar nu cred că avem o problemă în apărare”.

În final, „Sore” și-a permis și o glumă. Întrebat cum se simte mai bătrân chiar decât Cristi Todea, antrenorul său secund și coleg de generație la Romvest, căpitanul UTA-ei a punctat: „Am mai schimbat doi antrenori, pe Anca și Huțan…”

CITEȘTE și: „Dulăul” admite: „O altă determimare și tensiune în play-off, avem o săptămână crucială în față”

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 15 Apr. 2016, 12:31 Seria 2
Pe aceeași temă