Bruno Madeira, spirit de sacrificiu pentru FC Brașov. „Ce puteam să fac, să las echipa la greu?”

Marius ANGHEL 01 Mar. 2016, 10:39 Seria 2

Bruno Madeira a readus spiritul de sacrificiu în vestiarul „stegarilor”. Revenit la Brașov sub formă de împrumut de la Chiajna, Bruno Madeira a fost forțat ca titular în primul meci al sezonului, pe un post, cel de fundaș central, unde antrenorul Mihai Stere efectiv nu avea soluții.

La solicitarea celor din staff-ul tehnic, Bruno a acceptat să joace la Arad, deși chiar el recunoaște că nu este pus la punct cu pregătirea fizică și că ultimul meci în care a jucat a fost în luna noiembrie a anului trecut! „Eu am făcut doar trei antrenamente cu echipa, dar antrenorii mi-au spus că trebuie să joc fundaș central la Arad pentru că nu au alte variante. Eu nu am mai jucat din noiembrie, dar acum ce puteam să fac, să las echipa la greu? Nu eram pregătit, dar am forțat să joc și pe un post cheie, acela de fundaș central. Acum mă dor toate! Nu mă plâng. Nu e ușor să joci după o perioadă lungă în care nu ai făcut o pregătire adecvată. Cred că în maxim două săptămâni voi fi apt 100 la sută, pentru că încet, încet simt că îmi revin”, a precizat Bruno Madeira.

Mijlocașul portughez spune că FC Brașov are nevoie ca de aer de victorie în derbiul local de sâmbătă cu Unirea Tărlungeni. „Meciul cu Unirea este unul pe care trebuie să-l cîștigăm cu orice preț. Este un meci vital. Nu există scuze pentru alt rezultat decît victoria. Orice pas greșit ne poate îngropa”.

Au adus un mijlocaș!

Deși în acest moment punctul nevralgic al „stegarilor” este centrul defensivei, acolo unde staff-ul tehnic este nevoit să improvizeze, oficialii clubului au adus un… mijlocaș. Este vorba de Pedro Alexander Mendes Marques, un mijlocaș portughez de 27 de ani, care a ajuns ieri dimineață la Brașov, iar de astăzi se va prezenta la antrenamentele conduse de Mihai Stere. „Pedro are un CV bun cu care nu mulți fotbaliști din Liga I se pot lăuda. Eu spun că este un jucător care poate ajuta FC Brașov”, a spus Marcel Popescu.

Marques a început fotbalul la Naval, după care a trecut pe la Sporting Lisabona (U 13 și U15), Academica Coimbra (U 19). La începutul sezonului 2006 – 2007, portughezul a ajuns la Real Madrid C, unde a stat patru ani, după care a jucat la echipe din eșaloane inferioare ca San Roque (Spania) și Farense (Portugalia). În urmă cu trei ani, portughezul s-a transferat în Angola unde a jucat la Recreativo do Libolo, echipă cu care și-a trecut în cont un titlu de campion în 2014. Anul trecut, Marques s-a transferat la Grupo Desportivo Interclube, tot din Angola, echipă pentru care a jucat 23 meciuri și a marcat 5 goluri. Bruno Madeira a spus că nu-l cunoaște pe Marques.

„Nu-l știam pe Marques, am vorbit cu el abia astăzi (n.r. ieri). Am înțeles că poate juca atât ca mijlocaș dreapta, cât și stânga, dar și în spatele vârfului. Normal că îl voi ajuta să se adapteze la Brașov și sper să ne ajute”, a spus Madeira.

Stere: „Să-l văd la antrenamente”

La rândul său, antrenorul Mihai Stere așteaptă să-l vadă pe Marques la antrenamente și apoi se va putea pronunța. „Din ce am văzut pe dvd este un jucător ok, acum să-l văd și cum se exprimă la antrenamente”, a comentat Mihai Stere.

Antrenorul lui FC Brașov speră ca în această săptămână să se rezolve și transferul lui Marian Marin, fundașul central care se pregătește cu echipa de săptămâna trecută, dar care nu a ajuns încă la un acord pentru semnarea contractului. Stere așteaptă și revenirea lui Andrei Poverlovici, însă veștile nu sunt cele mai optimiste, pentru că fundașul central mai are de tras până să revină pe gazon. Cel mai probabil, Poverlovici va rata și meciurile cu Unirea Tărlungeni și Gaz Metan Mediaș.

Un alt jucător care are o situație specială este mijlocașul Cristi Andor, care nu a putut fi legitimat încă de FC Brașov. Andor are nevoie de acordul scris al lichidatorului de la FC Bihor, astfel că actele ar putea fi semnate abia joi, după care vineri jucătorul să poată fi legitimat la FRF.

Altfel, ieri, Mihai Stere a condus primul antrenament după meciul de la Arad. Tehnicianul brașovenilor a amânat ședința de analiză a jocului cu UTA pentru marți. „Am avut o ședință de pregătire fizică, iar marți voi discuta cu jucătorii meciul cu UTA. Am ieșit de pe locurile de play-off după înfrângerea cu UTA, dar mai avem șapte finale în care echipa trebuie să adune punctele necesare îndeplinirii obiectivului”, a precizat Stere.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 01 Mar. 2016, 10:39 Seria 2
Pe aceeași temă