Bodea rupe tăcerea după ce a fost forțat să plece de la FC Brașov: „Nu am acceptat să fiu marioneta lui Pașcu”. „Mi-am dat seama că este un antrenor slab”, contraatacă Pașcu

Marius ANGHEL 16 Sep. 2015, 14:19 Seria 2

Prima echipă participantă în noul sezon al Ligii 2, ediția 2015-2016, care și-a schimbat deja antrenorul, după doar două etape, este FC Brașov. Conducerea gruparii din centrul țării îl numea în această vară ca tehnician pe Cosmin Bodea, într-o perioadă extrem de delicată pentru club, în care doar trei jucători mai aveau contracte cu echipa care retrograda din Liga 1. Fostul tehnician al Olimpiei Satu Mare accepta imediat oferta propusă de președintele de onoare Romeo Pașcu și nicio clipă nu se gândea că tocmai omul care l-a adus la FC Brașov îi va cere după prima înfrângere să plece. La o săptămână după ce contractul dintre cele două părți a fost reziliat, Bodea rupe tăcerea și spune lucrurilor pe nume.

„Vreau să spun adevărul. Am fost forțat de Romeo Pașcu să plec de la FC Brașov. Pașcu a fost cel care m-a adus antrenor la FC Brașov, iar acum mă întreb de ce am mai fost adus la echipă. Chiar nu credeam că se va ajunge aici, pentru că eu am venit cu sufletul deschis la Brașov. Am fost forțat de Pașcu să plec, pentru că nu am acceptat să fiu marioneta lui! Îmi pun un mare semn de întrebare asupra a ceea ce s-a întâmplat. Sunt foarte dezamăgit, pentru că se știe în ce condiții am preluat echipa în vară. Aveam în lot doar trei jucători, am făcut pregătirea cu echipa toată vara, iar după etapa a doua să mi se ceară pur și simplu să plec. Când am venit la Brașov mi s-a prezentat un proiect, mi s-a explicat că este o situație dificilă și că trebuie să încropim o echipă cu care la finalul turului să fim în primele locuri, iar din iarnă să întărim lotul și să atacăm promovarea. Pe parcurs totul s-a schimbat! Eu l-am respectat pe Pașcu, dar dacă omul care te aduce la echipă în loc să te susțină, la primul meci pierdut îți cere să pleci… ce poți să mai spui?”, este declarația lui Cosmin Bodea acordată pentru ziarul brașovean Monitorul Expres.

„Pașcu vrea să fie și conducător și antrenor și mai are puțin și ar vrea să și joace!”

Deja fostul antrenor al lui FC Brașov explică și strategia adoptată de șefii clubului cu aducerea jucătorilor în această vară. „Au fost jucători propuși de unii și de alții. Erau discuții că cine îi aduce, cum îi aduce… Singurul jucător propus de mine a fost Letan, un jucător pe care eu îl cunosc foarte bine, este serios și garantez și acum pentru el. Și pentru Letan am avut discuții, de ce să-l aducem, iar acest lucru m-a pus pe gânduri. A mai fost o situație ciudată cu Bic, pentru că știam ce jucător este, dar totul a picat pentru că s-au comportat ca un club de amatori, iar Mediașul ni l-a suflat de sub nas! Ca să nu intru în conflict cu ei, nu am mai contactat niciun jucător. Este adevărat că mi-a dat acceptul pentru venirea jucătorilor. Aici am greșit pentru că nu trebuia să accept jucători care în ultimele șase luni au stat pe tușă. Asta s-a întâmplat la FC Brașov în această vară. Nu a fost nicio strategie. Pașcu vrea să fie și conducător și antrenor și mai are puțin și ar vrea să și joace!”, a mai spus Bodea.

„Dacă nu era Dochița nu știu dacă echipa se înscria în campionat”

Dacă Romeo Pașcu l-a dezamăgit crunt, Bodea spune că a rămas în relații excelente cu președintele Vasile Dochița. Tehnicianul spune că FC Brașov își continuă activitatea datorită acestui om și a implicării sale financiare. „Vasile Dochița a ajutat foarte mult clubul, dacă nu era el nu știu dacă echipa se înscria în campionat. Chiar nu am ce să-i reproșez, este un om de deosebit și pot spune că am lucrat foarte bine cu el”, a declarat Bodea pentru sursa citată.

Pașcu: „Este slab. Dacă Bodea nu se va pune cu burta pe carte nu știu unde va mai antrena”

Președintele de onoare al clubului de fotbal din Brașov nu a rămas fără reacție la auzul declarațiilor lui Cosmin Bodea. Romeo Pașcu a declarat pentru Monitorul Expres că l-a forțat pe antrenor să plece, deoarece și-a dat seama că este slab. Acesta a dezvăluit cum s-a convins de acest lucru și de ce a ajuns să se enerveze „cumplit” pe protejatul său.

„Recunosc că în viață mai facem și greșeli, iar aducerea lui Bodea ca antrenor la FC Brașov a fost o greșeală. Da, eu l-am adus pe Bodea, pentru că am crezut în el, dar m-am înșelat. La toate echipele la care el a antrenat a fost dat afară. Eu l-am pus antrenor la Târgu Mureș, a fost dat afară, la Drobeta Turnu Severin la fel. Mircea Pop l-a spus antrenor la Oșorhei în Liga a 3-a și l-a dat afară rapid, la fel la Olimpia Satu Mare. Eu am crezut că a învățat ceva din aceste experiențe, a mai studiat și am vrut să-i mai dau o șansă. Prima propunere pentru postul de antrenor la FC Brașov a fost Stere, dar el a refuzat și ne-a spus că nu are licență. Apoi am vorbit cu Ioan Neculaie pentru Bodea, iar patronul a acceptat, dar așa, cam cu o jumătate de gură… Pe parcursul pregătirii de vară mi-am dat seama că este un antrenor slab. Cum să mai am încredere în el când te bate o echipă modestă ca FC Caransebeș? Din cauza atmosferei de la echipă, pentru că am vorbit și cu câțiva jucători, care mi-au spus că este un antrenor slab, am decis să-l demit. M-am enervat cumplit când am văzut cum se târguiește pentru două-trei salarii! Dacă Bodea nu se va pune cu burta pe carte nu știu unde va mai antrena. Pentru mine este ultima dată când mai vorbesc de Bodea, chiar i-am șters numărul de telefon din agendă. Pentru mine, Bodea nu mai există! Nu voi mai vorbi niciodată cu el!”, a contraatacat Romeo Pașcu.

Sub conducerea lui Cosmin Bodea, FC Brașov a remizat în prima etapă din Liga 2 la Baia Mare, scor 0-0, iar în a doua a pierdut pe teren propriu, scor 0-1 cu FC Caransebeș. Mihai Stere a rămas interimar în meciul din turul V al Cupei, atunci când „stegarii” s-au impus cu 3-2 la CS Păulești, iar din etapa a treia a Ligii 2 a revenit Adrian Szabo. Noul antrenor a obținut și prima victorie în campionat, 3-2 la Metalul Reșița.

Marius ANGHEL 16 Sep. 2015, 14:19 Seria 2
Pe aceeași temă