Blazare și resemnare la FC Brașov. Cu obiectivul compromis, jucătorii rămân pe poziții în acest final de play-off

Marius ANGHEL 05 May. 2016, 11:17 Seria 2
Blazare și resemnare la FC Brașov.** Cu obiectivul compromis, jucătorii rămân pe poziții în acest final de play-off

Deși înaintea meciului de la Mioveni s-a achitat un salariu, efectul nu a fost cel dorit. Ba dimpotrivă, pentru că mulți dintre jucătorii care au intrat în teren au mimat fotbalul. Deși se știa situația dramatică prin care trece clubul, jucătorii își exprimau nemulțumirile încă din startul play-off-ului, dar nici cel mai pesimist suporter nu anticipa un parcurs atât de prost. Mai mult, prin evoluțiile penibile din acest play-off, jucătorii nu au făcut decât să se facă de râs, iar în aceste condiții este greu de crezut că din vară vor fi asaltați de oferte din Liga 1, așa cum unii dintre aceștia visează în această perioadă.

„Am venit aici să câștigăm bani, să ajutăm echipa jucând fotbal”

Că starea de spirit din vestiarul „stegarilor” nu este una grozavă se știe, însă este de neînțeles de ce în aceste momente sunt jucători care nu își asumă responsabilitatea, așa cum au făcut-o la mijlocul lunii trecute.

„Noi am venit aici să câștigăm bani, să ajutăm echipa jucând fotbal. Lumea trebuie să știe că avem condiții nu grele, ci foarte grele. Sunt jucători care nu au ce mânca! Noi vorbim doar de promovare, dar toată presiunea e pe umerii jucătorilor. Când ne cerem drepturile, jucătorul e vinovat! Nu mai putem accepta această situație. Aici s-a ajuns în fotbalul românesc! Niciodată nu s-au spus lucrurilor pe nume. Din punctul meu de vedere, nu văd nicio ieșire din această situație. Fraților, așa nu se mai poate! Această echipă merge pe sub pământ! Suntem jucători cu personalitate și poate deranjează că spunem lucrurilor pe nume”, spunea Marius Matei, cel care alături de Avram și Pană convocau presa la o conferință de presă incendiară în care își spuneau oful.

Mai mult, în ultima perioadă au fost și jucători care amenințau cu plecarea de la echipă, dacă lucrurile nu se vor îndrepta. Banii au venit, însă randamentul a fost unul rușinos, iar FC Brașov a ajuns în situația de a fi sparring partner pentru orice adversar din play-off.

Nu s-au cerut afară

Cum între timp obiectivul a fost compromis, șefii clubului au schimbat strategia și au anunțat cât se poate de clar că cine nu dorește să rămână, e liber să plece. „Am spus în vestiar, cine e pregătit să meargă până la capăt indiferent de condiții, să meargă. Cine nu, îi mulțumim, îl înțelegem și asta este, ne despărțim. Sunt foarte dezamăgit de tot ce s-a întâmplat și nu mă refer doar la meciul cu Mioveni. Sper ca și alți jucători să aibă bunul simț și să se ceară afară!”, a fost mesajul administratorului special al FC Brașov, Gheorghe Popa, după ce a încheiat conturile cu Ionuț Puțanu. Între timp, niciun jucător vizat nu i-a anunțat pe șefii clubului că vrea să plece de la echipă.

O șansă și pentru juniori

Mai sunt cinci etape, agonia se prelungește, iar jucătorii mai stau la echipă în speranța că mai primesc ceva bani. Sâmbătă, la Brașov vine CS Mioveni, un meci în care „stegarii” au ocazia să spele rușinea din Sâmbăta Mare. Au fost aduși și câțiva juniori, poate reveni și Vagner care a început antrenamentele, iar în jurul unui Andor, un fotbalist care a arătat determinare în acest play-off, Szabo ar trebui să dea o șansă și altor jucători care își doresc cu adevărat să îmbrace tricoul acestei echipe.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 05 May. 2016, 11:17 Seria 2
Pe aceeași temă