Bebe reloaded: 70 de minute cu gol la aproape 40 de ani

Marius ANGHEL 14 Oct. 2014, 16:59 Seria 2
Bebe reloaded:** 70 de minute cu gol la aproape 40 de ani

„Cine nu are bătrâni să-și cumpere!”, spune un vechi proverb românesc, pe care Dan Cuedan îl aplică cu succes în cazul lui Dumitru Mitu. Deși a aruncat „vina” titularizării experimentatului mijlocaș pe mai tinerii săi elevi, declarând la finalul meciului cu FC Caransebeș că: „Nu l-am băgat eu în echipă, ci ceilalți fotbaliști din lot care nu și-au făcut treaba”, este evident că antrenorul știa exact ce pierde și mai ales ce câștigă odată cu trimiterea pe gazon a lui „Bebe”.

Fostul mijlocaș al lui Panathinaikos a fost mai mereu mintea limpede de la mijlocul terenului, a dictat ritmul construcției și a ținut legată echipa, iar când a și marcat golul desprinderii pe tabelă contribuția sa la prima victorie a Pâncotei în Liga a 2-a devea decisivă. „În ultima perioadă, am fost la majoritatea antrenamentelor. Nu m-am simțit ca la începutul campionatului când nu aveam pregătire, acum am rezistat 70 de minute bine de tot. Mi-am făcut datoria cum am putut mai bine și mă bucur pentru victorie, nu pentru evoluația mea”, a punctat „decarul” Pâncotei.

Acesta nu mai marcase pe scena eșalonului secund din stagiunea 2008-2009 pe când îmbrăca mult îndrăgitul tricou al „Bătrânei Doamne”: „Mă bucur că acum, la bătrânețe, mai pot ajuta cum pot și eu fotbalul arădean. A fost UTA, acum Pâncota, orașul și județul nostru merită să fie reprezentat la nivelul primelor două ligi”.

La 40 de ani fără 4 luni, Mitu promite și alte realizări ale sale, dar și a echipei pe care o vede și la anul tot în liga secundă. „Astăzi (n.a. sâmbăta trecută) am câștigat primul meci în campionat și asta e cel mai important. Meciurile trecute am avut ghinion în special acasă. Am condus cu Vâlcea și Bihor și am ratat un penalty cu FC Olt la 0-0. Acum că a venit și prima victorie, sper să mai urmeze și altele, iar eu vreau să-mi ajut echipa și cu alte goluri și pase decisive. Nu vom avea emoții cu retrogradarea avem o echipă bună, compactă, frumoasă. Ne vom salva fără emoții!”, mai crede „șoimul”.

Concluzia a tras-o antrenorul Cuedan, care a primit răspunsul dorit din partea fostului fotbalist de Champions League: „E simplu. Mitu, la 40 de ani, fără să se antreneze, a intrat titular, a dat gol și a jucat 70 de minute la nivelul ligii secunde. A demonstrat că se poate face util, ne-am bazat pe experiența lui și de fiecare dată când intră în teren face diferența. Nu știu când va mai intra, poate cu Câmpina. Dar, repet, la mine jucătorii fac echipa. Eu doar stau și analizez, cine joacă bine, rămâne în echipă, cine nu…”.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 14 Oct. 2014, 16:59 Seria 2
Pe aceeași temă