Cuedan a tras concluziile după eșecul rușinos: „Cel mai slab meci de când sunt la Pâncota”. Antrenorul nu exclude să-și dea demisia

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Feb. 2015, 18:07 Actualizat: 02 Mar. 2015, 18:55 Campionat
Cuedan a tras concluziile după eșecul rușinos: „Cel mai slab meci de când sunt la Pâncota”.  Antrenorul nu exclude să-și dea demisia

În momentul în care toată lumea aștepta un succes al Pâncotei în fața echipei ce s-a întors din morți în campionatul ligii secunde la începutul acestei săptămâni, „șoimii” au înregistrat cea mai dură înfrângere din prezenta stagiune. Unirea Tărlungeni s-a impus cu un sec 4-0 în Podgorie, provocând un val de reproșuri din tribune la adresa antrenorului și jucătorilor.

„Demisia nu mi-o dau în fața spectatorilor”

Câțiva spectatori chiar i-au cerut demisia lui Dan Cuedan, care a replicat după meci: „Eu nu discut cu spectatorii, nu am contract cu ei, ci cu domnul președinte Pavel Piroș. Nu e nicio problemă, mă pun la dispoziția clubului și a conducerii, pot să și renunț. Am stat pe banca acestei echipe doi ani și jumătate, am fost și sunt același indiferent de victorii, înfrângeri, promovări. O să solicit o discuție cu domnul președinte, am avut una cu dânsul și în timpul pregătirilor și i-am spus de atunci că pot să renunț, că poate să aducă pe altcineva în locul meu dacă dorește. Am o relație deosebită cu dânsul, cu domnul Retter, îi aștept să vină cu propuneri, cu soluții, pot să îmi și prezint demisia, o să stau să analizez. Un lucru este cert. Acesta este fotbalul, sunt și astfel de momente în viața unui antrenor. Ceea ce e important e ca acest proiect condus de domnul Piroș să continue, nu a plecat nimeni nemulțumit de la Pâncota. Tot atât de bine pot să plec și eu, nu sunt un antrenor aparte, un antrenor special, nu țin ca orbul de bâtă. În momentul în care suferi o așa înfrângere, după o discuție la rece este posibil să-mi dau chiar eu demisia. Cel mai greu e să antrenezi mentalitatea în fotbal. În mod normal nu am de ce să îmi dau demisia, sunt în obiectiv chiar dacă ajungem la barajul de menținere. Dar, meseria de antrenor se face într-un mediu urât, așa că iau în calcul să îmi dau demisia pentru binele echipei”.

„Greșeli incredibile la acest nivel”

Vorbind efectiv despre desfășurarea evenimentelor cu Tărlungeniul, antrenorul „șoimilor” a recunoscut: „Nu m-am așteptat la acest rezultat și sunt de acord cu domnul Bona. Fotbalul este plin de surprize. Din păcate, astăzi, am făcut unele greșeli incredibile pentru acest nivel și am plătit scump pentru ele. Deși am avut ca adversar o echipă în suferință, ea a dat dovadă că se poate adapta mai bine condițiilor de joc, și ne-a taxat de fiecare dată și cu largul concurs al nostru. Îmi asum în totalitate acest rezultat, îmi asum gravele greșeli ale jucătorilor noștri. Ați văzut, oaspeții au driblat în careul nostru și ne-am pus și să facem și noi la fel, tot în careul nostru. Nu avem nicio scuză, niciun motiv ca să căutăm scuze. Am fost învinși de o manieră categorică, dar pot să spun că am avut 30 de minute bune, în care, din păcate, nu am reușit să concluzionăm. Probabil că nici mental nu am fost prea pregătiți. Se retrage Tărlungeniul, nu se retrage, probabil că nu am știut să gestionez foarte bine acest aspect, chiar dacă am vorbit toată săptămâna cu jucătorii. Una peste alta, am făcut cel mai slab meci de când sunt eu la Pâncota, fie că am evoluat în Liga a 3-a sau în Liga a 2-a”.

„Astăzi, achizițiile nu au venit cu un plus”

Un alt punct slab al „alb-negrilor” în meciul cu brașovenii a fost evoluția noilor veniți. Gavrilescu, Voinea și Dragalina au prins au făcut un prim meci modest la Pâncota. „Într-adevăr, și achizițiile trebuiau să vină cu un plus și nu au făcut-o la acest meci. Nu îmi place să dau nume, aceste lucruri țin de bucătăria internă a clubului. Probabil, se va face o analiză video a acestei dispute cu altcineva, nu cu mine, iar concluzia nu poate fi decât una. Nu poți să faci astfel de greșeli la nivelul ligii secunde. Ca să leg totul, l-am pierdut și pe Alin Mihai, un jucător foarte important atât pe faza ofensivă, cât și cea defensivă. Una peste alta, e o situație grea, pe care trebuie să o acceptăm cu fruntea sus, la fel ca alte situații. Este un sport, dezastrele sunt în altă parte”.

În încheiere, Cuedan a mizat – totuși – pe lotul de fotbaliști pe care l-a format în vara anului trecut și ajustat în această iarnă. „Ne-am pregătit bine în această iarnă și sunt convins că această echipă va arăta bine în etapele ce urmează. Indiferent dacă va juca baraj sau se va salva fără a mai evolua în acel meci decisiv. Am încredere în potențialul acestor jucători, sunt buni, dar azi a fost o zi catastrofală”, a concluzionat tehnicianul.

Dan Cuedan a trimis în teren echipa: Pașcalău – Suciu, Dubeștean, Lengyel, Siminic – Gavrilescu (Fl. Gâlcă ”46), Dragalina, Issa, Fl. Cuedan – A. Voinea (Polgar ”74), Sălăjan (Cioablă ”59). Rezerve neutilizate: Cr. Irimia – R. Lung, Pantea, Maghici.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Feb. 2015, 18:07 Actualizat: 02 Mar. 2015, 18:55 Campionat
Pe aceeași temă