Bălu și Popovici au tras concluziile după umilința de la Pâncota: „Astăzi, la Caransebeș, nu mai joacă numele, ci doar valoarea”

După înfrângerea cu 1-5 suferită sâmbătă, în etapa a 7-a a Seriei a II-a a Ligii 2, în fața „Șoimilor” din Pâncota, iată că marți, 14 octombrie, staff-ul formației FC Caransebeș a susținut o conferință de presă al cărei scop a fost „lămurirea unor aspecte legate de echipă, de ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp”, după cum s-a exprimat președintele clubului, Cosmin Popovici.

„În vară, când am pornit la drum, la acest drum numit Liga a II-a, domnul primar Marcel Vela ne-a trasat două obiective. Primul – un parcurs cât mai lung în Cupa României și aducerea la Caransebeș a unei echipe de prima ligă, obiectiv pe care l-am realizat și domnul primar a fost extrem de mulțumit. Al doilea obiectiv este formarea, crearea unei echipe bune, competitive, care să practice un joc bun și să mulțumească superbul public caransebeșean, una care să facă posibil faptul ca la anul să ne regăsim tot pe cea de a doua scenă a fotbalului românesc. Vizavi de acest al doilea obiectiv, eu vin și spun că echipa noastră a arătat în aceste prime etape, exceptând o primă repriză foarte slabă făcută la Timișoara și această catastrofă de la Pâncota, echipa a arătat deci că are, în ciuda timpului scurt, câteva trasee bine stabilite, a arătat dorință, a arătat determinare, putere, a arătat că vrea să lupte, dar, până la urmă, a avut parte de o oarecare neșansă, pentru că eu cred că, pe lângă cele șase puncte, echipa noastră putea să mai aibă minimum patru”, a explicat antrenorul Sorin Bălu obiectivele pe care le avea echipa înainte de începerea campionatului și cum s-a descurcat până acum.

Tehnicianul a comentat și valoare lotului pe care îl are la dispoziție și cere să nu mai fie supraevaluat pentru că momentan, „raportat la calitate/preț”, obiectivul clubului este menținerea în Liga 2, iar actualii jucători s-au prezentat bine până acum în campionat, exceptând două jocuri.Mai este un aspect care trebuie lămurit, vizavi de lotul nostru, care este supraevaluat de mass-media, de oamenii de lângă echipă, de oamenii din oraș, de cei din alte orașe… Eu vreau să spun foarte clar și foarte concis: în lotul echipei FC Caransebeș se găsesc astăzi 15-16 jucători care în urmă cu un an, doi, activau în Ligile a III-a și a IV-a. În lot sunt doar doi sau trei jucători care au avut evoluții constante și au jucat la diversele echipe unde au fost, la nivelul Ligii a II-a. Se mai găsesc în lot alți trei-patru jucători care au cochetat cu prima ligă, dar au avut intrări foarte rare… La noi, la Caransebeș, au ajuns total nepregătiți din punct de vedere fizic, iar eu, împreună cu staff-ul meu, într-un timp relativ scurt, spun că i-am adus la parametrii optimi pentru a face fotbal. Să nu mă înțelegeți greșit, nu vreau acum să spun că lotul nostru este slab. Nu! Sau că aș fi nemulțumit de lot… Cu siguranță, spun că avem un lot competitiv, nu mai joacă numele, avem câțiva jucători care au nume și au cochetat cu prima ligă. Acești jucători, de care pomeneau mass-media și oamenii din oraș și suporterii și toată lumea, au venit după pauze de șase luni, opt luni, un an, doi ani, sau după accidentări. Eu consider că astăzi nu mai joacă numele, ci joacă doar valoarea și puterea, și forma de moment, cu siguranță. Însă eu vin și spun: cred în acești jucători, lotul lui FC Caransebeș nu este slab, dar să nu-l mai supraevaluăm, pentru că nu este așa. Trebuie însă să înțelegem că obiectivul cel mai corect al clubului nostru, raportat la calitate/preț, este menținerea în Liga a II-a. Că vrem mai mult? Vrem sigur! Tot timpul vrem mai mult. Însă trebuie să o luăm treptat. Trebuie să aveți răbdare cu noi, asta am și cerut suporterilor, fiindcă suntem o echipă nouă, formată din jucători care au venit din «n» părți, iar relațiile de joc, după cum bine se știe, nu se formează repede. Eu n-am cerut ani, pentru că n-am vrut să-mi maschez eventualele eșecuri în spatele anilor. Eu am cerut nu foarte mult, doar un pic de răbdare. Cred că punctele pe care le avem astăzi nu sunt multe, nici foarte puține, cu un pic de șansă puteam avea 10-11 puncte fără probleme. Echipa a jucat, dacă exceptăm prima repriză din meciul cu Poli Timișoara și catastrofa din partida cu Pâncota”, a mai spus antrenorul Sorin Bălu.

Coca, amendat și suspendat pe timp nelimitat

În ceea ce privește meciul cu „Șoimii” Pâncota, tehnicianul caransebeșean a afirmat că au fost luate măsuri, portarul Coca fiind amendat și suspendat pe timp nelimitat. „În presa din Arad a apărut că între mine și el a fost un schimb de replici în momentul în care l-am schimbat. Eu nu am avut niciun schimb de replici cu elevul meu. Dacă aveam, cu siguranță Coca nu se mai urca în autocarul echipei noastre și astăzi nu mai era la antrenament”, a spus Bălu, fapt confirmat și de președintele clubului, Cosmin Popovici.

În perspectivă, la iarnă, staff-ul caransebeșean intenționează să facă o analiză a situației și va decide cine va merge mai departe și cine nu. „Vor fi cu siguranță și plecări, vor fi cu siguranță și veniri, vor fi cu siguranță și renegocieri de salarii, pentru că domnul primar ne-a oferit niște condiții foarte bune și noi, în frunte cu mine, suntem un pic datori la dumnealui”, a mai spus Sorin Bălu.

Ferm convins că va bate Mioveniul

Referitor la meciul cu CS Mioveni, de miercuri, 15 octombrie, antrenorul gugulan a spus că cunoaște echipa, crede în băieții lui și nu are niciun dubiu că nu va câștiga partida. „Sunt ferm convins că vom câștiga trei puncte. Fără probleme!”, a declarat el.

În privința indisponibilităților pentru jocul cu CS Mioveni, antrenorul caransebeșean a spus că va lipsi Alexandru Manea, pentru cumul de cartonașe, dar va reveni Lupu, chiar dacă el nu este sută la sută refăcut, și Precup, și nu va fi în lot Coca, care suportă consecințele gestului de la Pâncota.

Întrebat de ziariști care este părerea sa despre Metalul Reșița, Sorin Bălu a spus: „Reșița are un lot valoros și foarte bine structurat, foarte echilibrat. Are pe fiecare compartiment jucători care au fost certitudini la Liga I, nu pasageri, pe fiecare post, începând de la Zimmermann și Pascal și terminând cu Buhăescu. Dar noi nu ne uităm la Reșița, nu mă interesează ce fac ei, nici Poli Timișoara, noi ne uităm ce facem noi”.

Popovici: „Ni s-a suplimentat bugetul, suntem acoperiți pe acest an competițional”

Despre situația în care se află FC Caransebeș a vorbit și președintele clubului bănățean. „Cu ajutorul Consiliului Local Caransebeș, financiar situația clubului este bună. Ni s-a suplimentat bugetul, suntem acoperiți pe acest an competițional, acum așteptăm lumea din oraș, sponsorii, să vină lângă noi. Suntem o echipă mică, construită în două luni, avem unul dintre cele mai mici bugete din Liga a II-a, încercăm să-l drămuim cât mai bine și să evităm marile sincope care pot apărea”, a spus și Cosmin Popovici (foto mic).

După plecarea lui Sorin Boiangiu, sarcinile care reveneau fostului manager sportiv au fost împărțite între Cosmin Popovici și Sorin Bălu. „Suntem un club mic și nu ne permitem să aruncăm cu banii”, a adăugat președintele FC Caransebeș.

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă