Balint: „Vreau un joc pe poartă, nu cu pase laterale”

Marius ANGHEL 02 Apr. 2014, 16:10 Seria 2
Balint:**

Singura dilemă a antrenorului CS Universității înaintea jocului de la Vâlcea este legată de recuperarea lui Varga

Antrenorul Universității Craiova, Gabi Balint, a declarat că obiectivul său este să schimbe jocul echipei, în ideea unei verticalizări mai rapide, cu mai puține pase laterale, ca în perioada Stângă.

„Echipa este pregătită fizic, dar este puțin cam lentă, îi lipsește explozia. Am vorbit cu preparatorii să facă mai multe exerciții legate de explozie. Chiar dacă va fi să sacrificăm meciul cu Mioveni îmi doresc să facem zece zile de pregătire fizică și tehnico-tactică bună înaintea play-off-ului. Stângă mi-a lăsat o echipă bine pregătită din punct de vedere tehnico-tactic. Doar că eu prefer un joc perpendicular pe poartă, nu cu pase laterale. Până la urmă destinația este poarta adversă, nu trebuie să mai plimbăm atât mingea stânga – dreapta și invers. Chiar dacă am luat nouă puncte jocul nostru nu este perfect, mai e de lucru” a spus Balint.

Antrenorul este mulțumit de grupul pe care-l are la dispoziție în Bănie: „Am găsit o atmosferă superbă, un grup bine sudat. Toți băieții sunt prieteni între ei, mereu cu zâmbetul pe buze. Este bine pentru antrenor să-i vezi pe toți receptivi, că-și doresc să facă treabă”.

Despre suporterii Științei, Balint spune: „Cum este vulcanul acela care așteaptă să erupă, așa sunt suporterii Universității acum. Așteaptă promovarea, apoi cu siguranță vor lua drumul stadionului în număr mare”.

Ultimul meci din campionat, cu FC Bihor, deși câștigat, nu l-a mulțumit pe Gabi Balint: „Meciul cu FC Bihor a fost slab, din cauza noastră. Pentru că noi am fost cei care am impus un ritm lent, s-a pasat greoi. Categoric nivelul va crește, dar nu se pot face astfel de lucruri peste noapte”.

Înaintea derby-ului cu Vâlcea, antrenorul are o singură dilemă în privința lotului: „Sper să-l pot utiliza pe Varga la Vâlcea, dar încă mă mai gândesc dacă să risc sau nu. Pentru că o leziune fibrilară riscă să recidiveze și nu vreau să-l pierd pentru play-off. El a început antrenamentele, luni s-a pregătit fără minge. Este pozitiv, vrea, iar în teren din punct de vedere al efortului este un exemplu”.

Despre adversarul de sâmbătă, Balint spune: „Vâlcea este o echipă preocupată să joace, crează pericol pe benzi, NKongue se mișcă mult și își crează oportunități. Noi trebuie să fim organizați, să le punem probleme. Să avem ocazii. La Vâlcea trebuie să jucăm ofensiv, în opinia mea calitatea jucătorilor noștri este superioară vâlcenilor”.

În ceea ce prinvește bătălia pentru accederea în prima ligă, Balint a comentat: „Noi nu suntem încă promovați, contează configurația play-off-ului, dacă intră Oltul sau Bistrița, apoi mai sunt alte 30 de puncte puse în joc. Toată lumea din club mă ajută și împreună ne putem atinge obiectivul, așa că trebuie să promovăm”.

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: CS Universitatea Craiova

Marius ANGHEL 02 Apr. 2014, 16:10 Seria 2
Pe aceeași temă