Balint speră într-o revanșă: „Vrem să stricăm tradiția proastă a meciurilor cu ASA”

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 27 May. 2014, 15:03 Seria 2

În precedentele întâlniri din acest sezon, primele două clasate din seria a doua, CS Universitatea și ASA Târgu Mureș, au propus dueluri diferite între băncile tehnice. Au fost pe margine: Lincar-Edi Iordănescu, Stângă-Sabău și Balint-Falub, ultimii păstrându-și posturile pentru o reeditare a confruntării de acum o lună, câștigată clar de ardelean, 4-1.

Gabi Balint speră într-o revanșă. „Vrem să stricăm tradiția proastă pentru noi a disputelor cu ASA, dar și pe cea a meciurilor în care nu câștigăm când avem parte de afluență de public. Jucătorii sunt montați, își doresc revanșa contra mureșenilor, mai ales după eșecul rușinos din ultima întâlnire. Va fi un meci dificil, mai ales după ce ASA a pierdut acasă etapa trecută. Întâlnim o echipă foarte bună, cu jucători importanți, care au evoluat și la echipa națională. De asemenea, N”Doye este un jucător-cheie al lor, are mare experiență, face tranziția între faza de apărare și cea ofensivă, dar nu ne vom lua măsuri speciale în privința lui. Ne-ar avantaja o victorie a Reșiței la Vâlcea, dar nu ne bazăm pe alții, fiindcă atunci când am făcut-o nu ne-a ieșit” a spus Balint.

Pleșan: „Sper ca băieții să joace cu sufletul”

Mihăiță Pleșan nu va putea evolua în meciul cu ASA, primind al patrulea cartonaș galben la Bistrița. „Arbitrul l-a avertizat fiindcă a simulat” a explicat Balint. „N-a fost simulare, m-a împins un fundaș” a replicat căpitanul Craiovei, care nu a lămurit problema rămânerii sale în Bănie: „Mă concentrez pe meciurile rămase și pe obiectivul pe care-l avem. Sunt oferte din Rusia, dar le voi analiza după terminarea campionatului. Sper ca băieții să joace cu sufletul cu ASA, fiindcă sunt de destul timp la Craiova și trebuie să fi învățat ce vrea publicul să vadă” a spus Pleșan.

Balint vrea să-l țină aproape pe căpitanul echipei, atât pentru acest meci, în care este suspendat, dar și din vară: „Nu-l lăsăm să plece, este nevoie de spiritul său la echipă, le transmite colegilor ambiția sa. De altfel, va rămâne în lot până la ora meciului și dacă se va putea iau în considerare chiar să-l trec pe banca tehnică”.

A doua absență importantă din echipa Craiovei este Bogdan Vătăjelu, aflat la lotul național. „Ne bucurăm pentru el, este un jucător tânăr, dar este o mare pierdere, atât ca aport în teren, cât și ca loc de junior” a spus Balint, ale cărui variante pentru posturile de juniori sunt: Ganea, Kitanovski, Ivan și Voinea. Adrian Ionescu și Șerban au revenit la antrenamente după accidentări, dar este puțin probabil să fie reținuți în lot pentru meciul cu ASA.

Tilihoi: „Un personaj a creat o rivalitate de prost gust între Craiova și Mureș”

Atât Gabi Balint, cât și Nae Tilihoi au elogiat echipa mureșeană, dar au făcut referiri negative la adresa lui Daniel Stanciu. „Din punctul meu de vedere, s-a stricat prietenia, nu mai vreau să discut despre el” a spus antrenorul Craiovei despre fostul său coleg de platou.

Tilihoi a fost mai dur cu managerul mureșenilor: „Un personaj a creat o rivalitate de prost gust între două mari centre fotbalistice, între care nu trebuie să existe dușmănie. O să-l primim cu aplauze la Craiova. M-aș bucura ca în conducerea ASA să fie oameni precum Boloni, Ispir, Fazekaș și alții ca ei”.

Articol scris de Cosmin STAICU

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 27 May. 2014, 15:03 Seria 2
Pe aceeași temă