Băimărenii sunt siguri de calificarea în play-off. Șpan: „Ar fi o premieră pentru oraș. După foarte mulți ani am avea fotbal la nivel înalt”

Marius ANGHEL 01 Apr. 2016, 15:26 Seria 2

În ultima etapă a sezonului regulat al Ligii 2, meciul dintre FCM Baia Mare și CSM Râmnicu Vâlcea e cel mai important joc al rundei din Seria a II-a, un adevărat derby între două echipe care momentan se află pe loc de play-off, însă la finalul căruia doar una dintre ele și l-ar putea păstra. „Viperele albastre” trebuie să câștige neapărat în deplasare pentru a fi sigure de un loc între primele șase, în timp ce o remiză nu le-ar ajuta prea mult, deoarece vor avea nevoie de o minune ca FC Brașov sau CS Mioveni să nu câștige sâmbătă. În schimb, FCM-ul este sigură că va juca în play-off dacă va obține cel puțin un egal. Dacă va pierde, Baia Mare stă la mâna adversarilor, la fel ca CSM. În situația în care se va termina la egalitate cu CS Mioveni și FC Brașov, se va face un clasament special în trei, iar echipa lui Dorin Toma va fi dezavantajată de golaveraj.

Înaintea meciului de sâmbătă dimineață, moralul echipei din Baia Mare pare să fie pe scara cea mai înaltă după ce în ultimele două etape a câștigat jocurile cu CS Mioveni, 1-0 acasă, și Olimpia Satu Mare, 2-0 în deplasare, în derby-ul Nord-Vest-ului. De partea cealaltă, vâlcenii au câștigat cu greu acasă cu Pâncota cu 2-1, iar etapa trecută au remizat tot pe teren propriu cu FC Brașov, scor 0-0, ceea ce înseamnă că nu au un moral foarte bun, dacă ținem cont și de faptul că sunt nesiguri pentru calificarea în play-off.

În meciul tur, echipa antrenată de Alexandru Pelici a fost învinsă de băimăreni cu scorul 2-1, golurile de atunci fiind marcate de Staicu (`26), respectiv Arnăutu (`11) și Codin (`83).

Toma: „Sunt sigur că vom merge în play-off”

Antrenorul FCM-ului este sigur de calificarea echipei sale în play-off, obiectiv pe care și l-a impus de la începutul campionatului, chiar dacă nu se va putea baza pe unii jucătorii, aceștia fiind accidentați, precum Alin Ignea sau Răzvan Lupu.

„Ultimul meci din sezonul regulat va fi unul foarte dificil, un meci în care ne jucăm șansa campionatului regulat. Sunt sigur că jucătorii noștri vor da totul pentru că este șansa lor de a evolua mult mai sus și este cartea lor de vizită pentru viitor. Nu vreau să se gândească în trecut ce a fost, la problemele care le avem. Noi sperăm să mergem și sunt sigur că vom accede în play-off, iar după aceea vom vedea ce va fi. Primul nostru adversar când jucăm acasă, bineînțeles că este terenul, dar va trebui să trecem și peste acest impediment, să ne facem jocul nostru și jucătorii să fie conectați 100 la sută la acest joc și să evolueze împotriva tuturor. Din păcate, avem încă absenți: Ignea este accidentat, Răzvan Lupu este accidentat. Mai mulți, lista continuă. Sperăm ca până la meci să nu mai avem și alte probleme”, a declarat tehnicianul băimărenilor, Dorin Toma.

Șpan: „După foarte mulți ani am avea fotbal la nivel înalt”

„Va fi un meci foarte dificil, dar chiar am încredere că o să depășim și acest meci cu brio și ne vom duce în play-off. O calificare în play-off înseamnă o premieră pentru Baia Mare. După foarte mulți ani am avea fotbal la nivel înalt. Vom juca cu primele cinci echipe din serie, a șasea fiind noi, cu șanse destul de mari la promovare, vom vedea cum ne vom juca mai departe cartea. Și la acest meci ne bazăm pe sprijinul suporterilor, categoric. La fiecare meci ne-am bazat și pe sprijinul suporterilor”, a explicat și Cristian Șpan, președintele echipei din Baia Mare.

Vasilache: „Condițiile de la club nu sunt în regulă”

Elevii lui Dorin Toma se bazează pentru acest meci și pe sprijinul suporterilor, care au demonstrat că sunt alături de FCM nu doar în momentele fericite, ci și atunci când echipa traversează o perioadă dificilă. Jucătorii vor să învingă echipa din Zăvoi și să demonstreze că merită să lupte pentru promovarea în Liga 1.

„Sperăm că ultimul meci din sezonul regulat va fi unul cu un rezultat pozitiv pentru noi. Terenul nu se află în cele mai bune condiții, la fel cum nici condițiile de la club nu sunt în regulă. Sperăm să vină cât mai mulți suporteri la stadion și alături de noi să ajutăm echipa să meargă în play-off”, a mărturisit Ciprian Vasilache, unul dintre jucătorii veniți în această iarnă la FCM Baia Mare.

„Un meci greu, un meci decisiv. Întâlnim o echipă foarte bună. Sperăm din tot sufletul ca la final să ieșim învingători. Nu îmi place să mă leg niciodată de alți factori (n.r. – terenul), dar cred eu că dacă ne impunem jocul nostru și facem ceea ce ne cere antrenorul nu vor exista probleme. Sper din tot sufletul ca suporterii să ne sprijine. Au demonstrat-o și la Satu Mare și de-a lungul returului. Să vină în număr cât mai mare să ne susțină și să nu îi dezamăgim”, a spus și fundașul băimărean, Cristian Daminuță.

De-a lungul campionatului, cele două echipe care sâmbătă se vor lupta la Baia Mare pentru un loc de play-off s-au aflat pe locul 1 în Seria a II-a, menținându-se acolo câteva etape, demonstrând că sunt echipe puternice și dornice să promoveze. În prezent, FCM Baia Mare se află pe locul 4, cu 45 de puncte, iar vâlcenii sunt pe locul 5 cu 43 de puncte.

Articol scris de Carmen BIZĂ‚U
Foto: Daniel POP

Marius ANGHEL 01 Apr. 2016, 15:26 Seria 2
Pe aceeași temă