CS Universitatea Craiova și-a asigurat promovarea din punct de vedere sportiv în Liga I, iar fostul manager general, Pavel Badea, în prezent membru în cadrul Consiliului de Administrație, a afirmat, că se bucură intens pentru îndeplinirea obiectivului în proiectul pe care l-a început în vara trecută alături de „creatorul” Craiovei Maxima, Corneliu Andrei Stroe, primărie și finanțatorii Adrian Andrici și Mihai Rotaru.
„Bădiță” a punctat că nu se teme în privința verdictului pe care-l va da Comisia de Disciplină a FRF cu privire la dreptul de promovare în Liga I, punctând totodată că se dorește mult mai mult de la CSU decât prezența în prima divizie.
– Iată că a venit și momentul mult așteptat, promovarea în Liga I, un obiectiv la care ați contribuit din plin, practic dumneavoastră ați dus greul de la începutul proiectului…
– Da, obiectivul a fost îndeplinit și mă bucur enorm. Se știe că atunci când s-a dat drumul la acest proiect a fost prioritar să se dea Craiovei o echipă de fotbal, iar faptul că s-a și intrat în Liga I este un bonus la ceea ce noi ne-am dorit în primă instanță. Nu era un eșec dacă nu promovam, dar faptul că s-a reușit arată că ne-am bazat pe principii corecte, că a fost seriozitate și iată că rezultatele nu au întârziat să apară.
– Cât de greu v-a fost să stați departe de echipă în partea a doua a sezonului, ținând cont că erați foarte implicat la început?
– Mi-a fost foarte greu, în condițiile în care îmi doream enorm să reușim. Toți cei care am fost implicați în proiect am pus foarte mult suflet și aici mă refer la domnul Stroe, la finanțatorii echipei și la Primăria Craiova. Nu puteam să lăsăm fotbalul la cheremul unui om ca Mititelu. Craiova este un centru universitar cu mare tradiție, iar această echipă este identificată cu mediul universitar. Ajusese unul care a făcut facultatea la pensie să judece și să încerce să ne facă pe toți să-i acceptăm punctul de vedere legat de fotbal…
„Am promovat și moral, și sportiv”
– Fotbalistic vorbind, CSU a avut un an cu oscilații, să fi fost doar omogenitatea cea care să fi jucat feste?
– În sport apar perioade bune și perioade proaste. Nu se pune problema că n-ar fi valoare. Nu întotdeauna ai reușite, există și momente mai dificile, de aceea este frumos fotbalul. Trăirile au fost oricum extraordinare.
– Din punct de vedere juridic au fost probleme. Din păcate, nici nu s-au terminat, abia miercuri aflăm decizia Comisiei de Disciplină, aveți emoții?
– Din punctul nostru de vedere, noi am promovat și moral, și sportiv. De ce spun moral? Pentru că, atunci când cineva te invită la masă, este normal ca să-ți dea și felul întâi, și felul doi. Nu poate să te ridice de la masă la felul doi și să-ți spună: tu n-ai voie. Noi am participat la această competiție invitați de către Adunarea Generală, forul decizional la nivel de FRF. Până la urmă, în această competiție nu puteam să avem doar obligații, trebuia să avem și drepturi. Cum puteam retrograda, așa trebuia să avem și drept de promovare, așa-i logic. Sau cum, noi suntem mai proști și avem doar obligația de a plăti salarii, arbitraje și tot ce implică fotbalul?
– Deci nu vă faceți absolut deloc griji în privința dreptului de promovare…
– Consider că orașul Craiova are nevoie de fotbal, dar și fotbalul românesc are nevoie de Craiova, cu potențialul fantastic pe care îl are.
Craioveanu nu va juca împotriva CSM Râmnicu Vâlcea
– Vine un meci cu CSM Vâlcea, în care toată lumea se gândește mai mult la sărbătorirea promovării. Se vorbea și de o legitimare a lui Gică Craioveanu la un moment dat, ce știți despre asta?
– Eu cred că ar mai fi alți 30 de fotbaliști, în afară de Craioveanu, care ar merita să se retragă în fața publicului de pe „Ion Oblemenco”. Din punctul meu de vedere, ar fi frumos să ne prezentăm la meciul cu Vâlcea numai cu gloriile Craiovei care nu au avut șansa să le fie recunoscută contribuția, valoarea, implicarea pe care au avut-o de-a lungul timpului, dar nu se poate. Este tardiv acum, legitimările trebuiau făcute în timp util. În plus, noi vrem să demonstrăm că parcurgem un proiect serios și eu cred că am da dovadă de neseriozitate dacă s-ar face acest lucru. Ne-am dori să-l revedem și pe Craioveanu pe teren, dar, repet, acest lucru nu se poate.
– Care este starea de spirit a finanțatorilor CSU după performanța promovării? Vă întreb asta pentru că este știut faptul că dânșii nu vor să apară în public.
– Sunt fericiți, vă dați seama, pentru că, pe lângă sumele importante alocate acestui proiect, au pus foarte mult suflet. Oricum, trebuie să le mulțumim pentru că au găsit resursele financiare pentru această echipă competitivă și pentru ce va urma, pentru că se dorește mult mai mult decât o simplă prezență pe prima scenă.
Sursa: Gazeta de Sud