Lovitură și pentru Pavel Badea în procesul cu Adrian Mititelu pentru palmaresul Universității Craiova. Ce a decis Înalta Curte de Casație și Justiție

Autor: Daniel VLAD Publicat: 25 Sep. 2020, 12:57 Liga 2
Lovitură și pentru Pavel Badea în procesul cu Adrian Mititelu pentru palmaresul Universității Craiova. Ce a decis Înalta Curte de Casație și Justiție

”Războiul Craiovelor” din Liga 1 și Liga 2 este pe departe de a fi încheiat.

Dacă cei din tabăra lui Pavel Badea și Mihai Rotaru s-au bucurat după ce Adrian Mititelu a anunțat public că nu va mai folosi temporar numele de Universitatea Craiova, ci U Craiova 1948, în principal, FC Universitatea, Fotbal Club Universitatea 1948, FCU 1948, FCU Craiova 1948 și Leii din Bănie Craiova, în secundar, după o decizie a Tribunalului București luată în 24 septembrie, și echipa din liga secundă a câștigat o bătălie împotriva clubului de drept public.

După ce Curtea de Apel București i-a dat o veste proastă lui Mititelu, la rândul ei, Înalta Curte de Casație și Justiție a luat o decizie care nu îi convine deloc lui Pavel Badea, președintele CS U Craiova. În acest moment, echipa din Liga 1 a Craiovei are voie să folosească numele de Universitatea Craiova, după asocierea cu Clubul Sportiv de Drept Public din Craiova, dar nu deține palmaresul legendarei Universitatea Craiova.

Nu îl deține, deoarece Pavel Badea nu a reușit să îl obțină în instanță nici la Tribunalul Dolj, dar nici la Curtea de Apel de la Timișoara. Cel care a luptat să se întâmple acest lucru a fost avocatul lui Adrian Mititelu, Mircea Moise.

Lovitură și pentru Pavel Badea în procesul cu Adrian Mititelu pentru palmaresul Universității Craiova

Iar semnele că Pavel Badea are șanse și mai mici să obțină palmaresul legendarei Universitatea Craiova, la Înalta Curte de Casație și Justiție, sunt din ce în ce mai clare. La data de 23 septembrie, judecătorii au decis să îi respingă Clubului Sportiv Universitatea Craiova cererea de revizuire împotriva deciziei civile nr. 364 din 18 iunie 2018, pronunțată de Curtea de Apel Timișoara – Secția a doua civilă, în dosarul numărul 11665/63/2014. Definitivă.

Astfel că, în data de 15 octombrie, atunci când se judecă recursul la Înalta Curte de Casație și Justiție, avocații grupării lui Pavel Badea au șanse extrem de mici să mai întoarcă decizia Curții de Apel de la Timișoara, după ce la 23 septembrie le-a fost respinsă deja cererea de revizuire a deciziei prin care palmaresul Universității Craiova nu a fost câștigat de Clubul Sportiv condus de Badea.

U Craiova 1948 SA speră să intre pe ”Ion Oblemenco” după alegerile locale!

În acest moment, formația patronată de Adrian Mititelu, U Craiova 1948 SA este liderul Ligii 2 după patru etape, dar nu poate să își desfășoare meciurile de pe teren propriu pe stadionul ”Ion Oblemenco” din cauza unei hotărâri luate de Consiliul Local al Craiovei, care are majoritatea formată din membrii PSD.

Însă, oficialii alb-albaștrilor din Liga 2 speră că după alegerile locale lucrurile se vor schimba în Craiova, iar lui ”FCU” să i se permită până la urmă dreptul să joace pe ”Ion Oblemenco”, nu la Severin, așa cum se întâmplă acum.

Autor: Daniel VLAD Publicat: 25 Sep. 2020, 12:57 Liga 2
Pe aceeași temă