„Avem un complex față de ei. Sperăm să se întoarcă roata și să batem la ei”

06 Apr. 2012, 20:09 Seria 2

Pentru a recupera cele trei puncte irosite in compania echipei CSM Ramnicu Valcea si pentru a scapa de complexul FC Bihor, cu aceste obiective vor evolua baimarenii de la FC Maramures Universitar in cadrul etapei 20 la Oradea. Meciul se va juca doar luni, asa ca antrenorii Romulus Buia si Ciprian Dorobantu se bucura de rastimpul pana la confruntarea cu oradenii pentru a-si remonta jucatorii dupa esecul de miercuri. Si chiar daca toata lumea in tabara baimareana a cazut de acord ca partida de luni va fi una in care punctele se vor obtine foarte greu, Romulus Buia a gasit si solutia pentru a nu le rata: toti cei 11 jucatori din teren sa fie 100% conectati la miza jocului.

In cadrul etapei 20 a Ligii a doua, FC Maramures Universitar Baia Mare intalneste Bihor Oradea in deplasare. Este meciul care va incheia etapa, dat fiind ca se va juca luni, 9 aprilie, incepand cu ora 17.00. Va fi transmis in direct de Digi Sport 2.

In etapa precedenta, baimarenii au pierdut neasteptat si nedorit meciul cu CSM Ramnicu Valcea pe propriul teren, la scorul de 0-1. FCMU are 22 de puncte si ocupa locul 11 in clasament. Oradenii au un punct mai mult si sunt un loc mai sus in ierarhia seriei Vest. In etapa precedenta, FC Bihor Oradea a pierdut cu 0-2 confruntarea cu UTA, la Arad.

„Un meci foarte greu. Era mai usor daca am fi castigat meciul de acasa, cu Ramnicu Valcea. Atunci tratam altcumva meciul de la Bihor. Acum mergem foarte hotarati sa recuperam punctele pierdute. Pentru asta ar trebui sa jucam in 11, pentru ca in meciul cu Ramnicu Valcea am jucat doar in patru jucatori: linia de fund si portarul, care ne-a tinut in joc. Daca vom juca in 11 si vom da totul pe teren, eu spun ca vom putea recupera punctele pierdute. Este bine ca se joaca luni, avem timp sa ne revenim, sa remontam moral jucatorii, astfel incat sa intre hotarati pe teren sa ia cele trei puncte. Am avut si multe meciuri amicale cu ei si, vorba lui Ciprian Dorobantu, avem un complex fata de ei pentru ca nu am castigat cu ei. Speram sa o facem luni. Nici in jocurile amicale nu am castigat, in tur ne-au batut, speram sa se intoarca roata si sa batem la ei. E o echipa buna, tanara, joaca in viteza, construiesc bine, dar speram sa facem un meci bun pentru ca – se pare – noi jucam mai bine in deplasare”, a declarat antrenorul Romulus Buia.

„Meci greu, in compania unei echipe foarte bune. Insa si ei sunt tot acolo, cu noi, in clasament, la diferenta de doar un punct. Speram sa facem un meci mai bun decat ceea ce am facut acasa si sa-i batem. Au si ei o echipa tanara ca si noi, o echipa in formare. Noi speram sa castigam, asta ne dorim cu totii. Baietii sunt dezamagiti cu totii, dar trebuie sa tinem capul sus, sa muncim mai mult si sa-i dam bataie!”, a spus Mihai Istrofor.

„Sper sa ne remontam cat mai repede dupa esecul cu Ramnicu Valcea, sa mergem increzatori si sa recuperam punctele pierdute. Au o echipa tanara, nici ei nu sunt chiar in cea mai buna forma si putem scoate puncte pretioase de la ei pentru salvarea de la retrogradare. Ne trebuie, insa, mai multa ambitie si curaj. Determinarea poate schimba soarta unui joc”, a declarat Ciprian Durus.

Inaintea acestui meci singur Steliano Filip acuza ceva probleme de sanatate, dar exista sperante in recuperarea lui pana la ora meciului.

In tur, victoria a revenit bihorenilor cu scorul de 1-0.

Sursa: eMaramureș

Foto: Ionuț GHIȚ

06 Apr. 2012, 20:09 Seria 2
Pe aceeași temă