CS Mioveni a depășit „complexul Pandurii”. Gorjenii au pierdut primul meci pe sintetitul de la Târgu Jiu și au părăsit Cupa României

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 13 Sep. 2018, 17:16 Cupa
CS Mioveni a depășit

Cu o formulă improvizată, din care au făcut parte juniorii Alexandru Almic, Robert Dănescu și Florin Măicăneanu, dar și ultimele achiziții Robert Lică și Milos Draca, Pandurii a suferit primul eșec pe terenul sintetic amenajat lângă stadionul Municipal din Târgu Jiu. Înfrângerea a fost administrată, miercuri după-amiaza, de CS Mioveni, în meciul contând pentru turul 4 al Cupei României. Argeșenii s-au impus cu 3-1 (2-0), după ce, în urmă cu 18 zile fuseseră învinși, pe același teren, cu 2-0, în etapa 4 din Liga 2.

Doar o singură dată mai reușise CS Mioveni să învingă pe Pandurii Târgu Jiu, și asta se întâmpla tocmai în 2004, iar de alte două rânduri scorul a fost egal, în istoria celor 11 întâlniri directe. Victoria argeșenilor a venit în turul sezonului 2004/2005, în Liga a 2-a, în timp ce egalurile au fost în sezoanele 2003/2004 în Liga 2 și 2007/2008 în Liga 1.

În rest, Pandurii s-au impus de opt ori în fața galben-verzilor, de două ori chiar la scor, 5-1 în sezonul 2011/2012 în Liga 1 și 4-0 în deplasare, în sezonul trecut, din Liga 2. În ultimele trei partide directe, toate în liga secundă, sezonul trecut și în acest campionat, gorjenii câștigaseră de fiecare dată.

În Cupa României, antrenorul Adrian Bogoi a vrut să vadă la lucru și noile achiziții, însă n-a avut timp să-și facă o impresie elocventă.

Dacă severineanul Lică, fost la ACS Berceni, s-a accidentat în finalul primei reprize, sârbul Draca a fost eliminat în minutul 50, pentru faul în postură de ultim apărător, asupra lui Balint. La meciul de debut la Pandurii s-a aflat și portarul orădean Alin Sălăjan, are în returul sezonului trecut a fost legitimat la Luceafărul Oradea, unde a fost doar rezervă. Acesta a încasat miercuri 3 goluri, iar la ultimul a greșit flagrant: în minutul 86, balonul șutat de Valentin Balint a prins gazonul și a sărit peste portar.

„Scopul nostru principal a fost să rulăm tot lotul. Au jucat fotbaliștii care în acest început de campionat au evoluat mai puțin sau deloc. Eu spun că au făcut un efort destul de bun, chiar dacă rezultatul a fost nefavorabil. Sunt puțin supărat pe primele două goluri primite, le-am luat din faze fixe. Am jucat apoi în 10 oameni, facem greșeli în continuare pentru că avem mulți jucători tineri”, a declarat antrenorul echipei Pandurii, Adrian Bogoi.

Sâmbătă, de la ora 11:00, echipa sa va juca la Brăila, în etapa 7 din Liga 2, iar Mioveni va primi vizita nou-promovatei Energeticianul.

PANDURII TÂRGU JIU – CS MIOVENI   1-3
Patrick Popescu 59′ / Robert Gherghe 39′, Cosmin Năstăsie 45′, Valentin Balint 86′

Sălăjan – Dănescu, Rob. Gheorghe, Draca, Almic, Trancă, Raiciu (cpt.), Rob. Lică (Vodă 45′), Măicăceanu (D. Ciobanu 53′), P. Popescu, Blejdea (Șendroiu 81′)
Rezerve neutilizate: Al. Oprița – Al. Vasilescu, Rașoveanu, Konate
Antrenor: Adrian Bogoi
Eliminare: Milos Draca 50′ (roșu direct)

Val. Sima – Kilyen, Rob. Gherghe, Celea, R. Lazăr, Mîrzeanu, Rădescu, C. Năstăsie (cpt.)(Al. Neagu 85′), Coșereanu (Ayza 78′), Val. Balint (Al. Popescu 89′)
Rezerve neutilizate: Bg. Preda – Trașcu, Ed. Stoica, Arsenică
Antrenor: Iordan Eftimie

Stadion: Municipal – sintetic (Târgu Jiu – Gorj); Arbitru: Omar Cristian Dumitrică (Craiova); Asistenți: Florin Pucheanu (Ulmi) și Petruța Iugulescu (Târgoviște).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 13 Sep. 2018, 17:16 Cupa
Pe aceeași temă