Atacanții UTA-ei vorbesc, în sfârșit

13 May. 2009, 12:43 Seria 2
Atacanții UTA-ei vorbesc, în sfârșit

După George Țucudean, care a marcat constant până acum, a venit rândul lui „Bebe” Mitu să spargă gheața. În ultimul meci, Alex Leucuța a reușit o dublă, astfel că misiunea antrenorilor pentru alegerea atacanților a devenit mai grea.

Ultimele două meciuri susținute de UTA au complicat serios sarcina antrenorilor Ionuț Popa și Roland Nagy în ceea ce privește compartimentul ofensiv.
În confruntarea cu Jiul Petroșani, de acum două runde, George Țucudean a reconfirmat panta ascendentă pe care se află, marcând al cincilea său gol în Liga a II-a.
În același meci, Dumitru Mitu a spart gheața, marcând golul de care avea atâta nevoie pentru un plus de moral. Drept dovadă că pentru „Bebe” Mitu reușita din confruntarea cu Jiul Petroșani a fost importantă, experimentatul atacant utist a reușit încă un gol în meciul imediat următor, cel de la Râmnicu Vâlcea, care a calmat spiritele în minutul 79 al partidei.
La Râmnicu Vâlcea a fost rândul lui Leucuța să explodeze. Fotbalistul în vârstă de 21 de ani a primit șansa de-a evolua în atac, acolo unde îi place mai mult, după ce-a fost utilizat, destul de rar în ultimele meciuri. Leucuța a prins o zi foarte bună, reușind să marcheze de două ori și să-i furnizeze lui Mitu o pasă de gol.

Dacă până acum UTA avea o mare probleme cu eficiența, în special a jucătorilor din compartimentul ofensiv, care, cu excepția lui Țucudean, au întârziat să-și treacă numele pe lista marcatorilor, ultimele două partide a adus în prim-plan atacanții. Cum până acum, Ionuț Popa și Roland Nagy n-au utilizat sisteme de joc decât cu maxim doi atacanți, preferând deseori și module cu un singur vârf, este destul de clar că forma bună a celor trei atacanți le provoacă probleme. Cine va juca în atac la meciul de sâmbătă seara, ora 20:00, cu Mureșul Deva? Greu de anticipat, din moment ce Țucudean, Mitu și Leucuța sunt apți și în formă.

George Țucudean a fost menajat pentru ultima confruntare. I s-a descoperit o mică leziune musculară și pentru a fi evitate complicațiile, n-a fost inclus în calcule pentru meciul cu Râmnicu Vâlcea. În plus, are trei cartonașe galbene și risca, dacă era folosit la Râmnicu Vâlcea, o eventuală suspendare pentru partida cu Deva, considerată vitală în lupta pentru evitarea retrogradării, în condițiile în care oficialii utiști nu luau în calcul, la modul serios, o victorie în Zăvoi. Țucudean se antrenează normal și va fi la dispoziția tehnicienilor pentru meciul de sâmbătă.

Dumitru Mitu pare intrat în sfârșit în ritm. Are o experiență superioară colegilor de echipă. Este practic cel mai experimentat component al lotului, cu experiență internațională bogată, inclusiv în Cupa UEFA. A început returul complet nepregătit și-a avut nevoie de timp pentru a se pune la punct, iar cele două goluri marcate în ultimele două runde au scos la iveală că Mitu a ajuns la un potențial fizic care îi permite să exprime mai aproape de valoarea sa reală, deși susține că joacă undeva la 50-60% din potențial.
Alexandru Leucuța n-a fost până acum unul dintre utiștii de prim-plan, fiind ales uneori ca soluție pentru repriza a doua. A avut însă, la Râmnicu Vâlcea, ocazia să joace din primul minut în linia de atac, a prins o zi bună și și-a fructificat șansa, punându-i pe antrenori în încurcătură pentru următoarele jocuri.

 

Articol scris de Sebastian Șiclovan

 

13 May. 2009, 12:43 Seria 2
Pe aceeași temă