Asta e ultima șansă pentru „U” Cluj! Investitorii care o pot salva de la faliment și sunt gata să achite datoriile de aproape 5 milioane de euro

Asta e ultima șansă pentru
  • Nilor Group LTD, grupul de investiții cu capital italian care a încercat să achiziționeze FC Brașov în ultimele luni, se interesează mai nou de Universitatea Cluj.
  • Investitorii cu afaceri în minerit au renunțat la echipa de sub Tâmpa, unde au descoperit datorii de 16 milioane de euro și acum o vor pe „U” Cluj, grupare care e și ea aproape de faliment și care se luptă pentru evitarea retrogradării din Liga 2.

 

Jucătorii și angajații Universității Cluj au început să numere zilele până în data de 14 aprilie. Atunci este programată sentința în procesul în care se cere falimentul clubului. Dacă administratorul judiciar al ardelenilor, Marieta Anastasescu, nu reușește să facă dovada plății către cei care au solicitat falimentul sunt șanse foarte mari ca „U” Cluj să dispară.

Cu mai puțin de o săptămână înainte de „fatidica” dată de 14 aprilie, oficialilor clujeni le-a reînviat speranța. Grupul de investiții Nilor Group LTD, cu sediul în Londra și cu capital italian, și-a manifestat intenția de a achiziționa pachetul de acțiuni al clujenilor și de a achita datoriile care se apropie de 5 milioane de euro. Investitorii sunt aceeași care au negociat în ultima lună achiziționarea FC Brașov, dar tratativele cu „stegarii” s-au oprit după ce s-au descoperit datorii de 16 milioane de euro.

Reprezentanții grupului de investiții, cu afaceri în special în domeniul mineritului și a căruit capital de start s-a ridicat la 33 de milioane de lire sterline, au avut deja un prim contact cu administratorul judiciar Marieta Anastasescu, în care li s-au prezentat „activele” clubului. Aceștia își doresc o echipă din România, cu care să facă performanță, în viitorul apropiat, după cum au declarat în presa italiană în cazul lui FC Brașov. „Vrem ca într-un an să promovăm, apoi să jucăm într-o competiție continentală. Europa League sau, de ce nu, Champions League”, și-a expus planurile, Lorenzo Grassini, președintele Nilor Group, în cotidianul „La Nazione”, la începutul lunii martie.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Dan TĂ‚UȚAN

Pe aceeași temă