ASA ironizează adversarul care vrea să-i ia locul în Liga 1: „Oare cum stă C.S. Metalul Reșița S.A. cu schimbarea denumirii, sediului social și acționariatului?”

Marius ANGHEL 15 Jun. 2014, 16:58 Seria 2
ASA ironizează adversarul care vrea să-i ia locul în Liga 1:**

După ce la mijlocul acestei săptămâni patronul echipei Metalul Reșița, Cătălin Rufă, anunța că, din ce știe, sunt probleme cu drepturile la promovare ale echipei CS Universitatea Craiova și ASA Târgu Mureș, și că nu vor da înapoi de la șansa de a evolua în noul sezon în Liga 1, formația transilvăneană a emis un comunicat prin care acuză conducerea bănățenilor că „încearcă prin acțiuni sicanatorii, tardive, netemeinice și nelegale să prejudicieze imaginea unui club care a promovat sportiv în Liga I și a obținut licența”. Conducătorii echipei din Reșița i-au pus pe drumuri pe cei din Târgu Mureș după ce au trimis o sesizare la Comisia de Disciplină a FRF.

Totodată, ASA îi acuză pe cei de la Metalul că îl jignesc și pe Viorel Duru, Directorul de licențiere din cadrul FRF, prin acțiunile lor și îi roagă „ca altă dată să citească și să cunoască mai bine prevederile ROAF”.

Mureșenii le recomandă conducătorilor echipei adverse că „trebuie să revină cu picioarele pe pământ și să nu mai viseze anul acesta la Liga I, pentru că nu au nici măcar un stadion care să poata fi omologat pentru Liga I și nici nu îndeplinesc criteriul sportiv pentru promovare”.

Mai mult, nou-promovata îi ironizează pe cei de la Metalul Reșița și pe pune câteva întrebări: „A.F.C. ASA 2013 Tg.Mureș își pune întrebarea oare cum stă C.S. Metalul Reșița S.A. cu schimbarea denumirii echipei Damila Măciuca, dar cu schimbarea sediului social la Reșița, dar cu schimbarea acționariatului? Ne interesează și pe noi pentru că atunci poate și echipa de pe locul 5 va emite și ea pretenții la promovare!”

Iată comunicatul integral:

„Asociatia Fotbal Club ASA 2013 Tg-Mures este profund indignata pentru ca, ocupanta locului 4 din seria a 2-a a Ligii a 2-a, C.S.M. Metalul Resita S.A. incearca prin actiuni sicanatorii, tardive, netemeinice si nelegale sa prejudicieze imaginea unui club care a promovat sportiv in Liga I si a obtinut licenta pentru sezonul 2014-2015.

„Am facut 800 km in ziua de 11.06.2014 pentru a ne sustine intampinarea pe care am depus-o la Comisia de Disciplina referitor la sesizarea facuta de C.S. Metalul Resita S.A. si va trebui probabil sa mai facem 800 km in ziua de 18.06.2014 si asta, in situatia in care, clubul din Resita dandu-si seama de nelegalitatea actiunilor sale nu isi va retrage sesizarea depusa la Comisia de Disciplina” – a spus Man Ioan Nucu, presedintele clubului.

Fotbal Club ASA 2013 Tg-Mures este nedumerita pentru faptul ca s-a admis sesizarea facuta de C.S. Metalul Resita S.A. precum si pt. faptul ca s-a dat un nou termen pentru ziua de 18.06.2014 avand in vedere 2 aspecte foarte importante pe care clubul din Resita le-a incalcat grav in sesizarea facuta.

Avizul Directiei Juridice a F.R.F. din 14.08 a fost afisat pe site-ul F.R.F. si la sediul F.R.F. cel putin cu 5 zile inainte de sedinta Comitetului Executiv, timp in care nici un club sau persoana interesata nu a facut opozitie prin actiunea introdusa la Comisia de Disciplina a F.R.F. ceea ce arata cat se poate de clar ca reclamanta a fost decazuta din dreptul de a formula apararea la acest aspect.

Statutul F.R.F. la art. 34 ” Adoptarea Deciziilor” prevede la aln. 9 ca „Hotararile Comitetului Executiv contrare legii sau dispozitiilor cuprinse in Statutul si Regulamentele F.R.F pot fi atacate in justitie de oricare dintre membrii care nu au luat parte la sedinta Comitetului Executiv sau care au votat impotriva….”

Prin actiunea pe care a inteprins-o la Comisia de Disciplina C.S. Metalul Resita a adus grave jigniri atat clubului A.F.C. ASA 2013 Tg.Mures cat si Comisiei de acordare a licentei cluburilor care prin Hotararea nr. 23/09.05.2014 admite cererea si acorda licenta clubului A.F.C. ASA 2013 Tg.Mures pt. sezonul 2014-2015. Hotararea este semnata de un presedinte, un vicepresedinte si 3 membrii ai comisiei.

Mai mult este jignit si Dl. Viorel Duru – Directorul de licentiere, care in Raportul final al Administratiei de Licentiere a cluburilor adresat Comisiei pentru acordarea licentei cluburilor in ziua de 06.09.2014 cu privire la A.F.C. ASA 2013 Tg.Mures, specifica la punctul 4, criteriul juridic : ” In urma studierii raportului expertului juridic si verificarii documentatiei aflate la dosar, am constatat ca sunt indeplinite cerintele minime ale criteriului juridic din R.N.L.C.”

Pe cei de la Resita, care au trimis sesizarea la Comisia de Disciplina, ii rugam ca alta data sa citeasca si sa cunoasca mai bine prevederile ROAF si sa stie ca la data de 02.08.2014 cand s-a cerut aprobarea pt. schimbarea denumirii in A.F.C. ASA 2013 Tg.Mures era in vigoare art. 2, aln. 5 din ROAF/2011 care prevedea ca cererea de schimbare a denumirii insotita de documente se depun la forul competent cu minim 30 de zile inaintea inceperii campionatului, in caz contrar cererea urmand a fi respinsa ca tardiv introdusa. Aceasta cerinta a fost indeplinita de A.F.C. ASA 2013 Tg.Mures cu 36 de zile inaintea inceperii campionatului 2013-2014 (07.09.2014) .

In situatia aceasta se pune intrebarea daca C.S. Metalul Resita S.A. isi mai face planuri pentru Liga I ? A.F.C. ASA 2013 Tg.Mures considera ca C.S. Metalul Resita S.A. trebuie sa revina cu picioarele pe pamant si sa nu mai viseze anul acesta la Liga I, pentru ca nu au nici macar un stadion care sa poata fi omologat pentru Liga I si nici nu indeplinesc criteriul sportiv pentru promovare. Pregatiti-va domnilor de la Resita pentru ca aveti un sezon greu si aveti in atentie faptul ca nu va promova decat echipa de pe locul I. Sau credeti ca nu veti fi in stare sa promovati si atunci prin orice tertip murdar incercati sa jigniti oameni si clubul nostru si sa cereti ilegalitati la Comisia de Disciplina a F.R.F. ?

Oricum Clubul A.F.C. ASA 2013 Tg.Mures isi rezerva dreptul de a actiona C.S. Metalul Resita S.A. la Comisia de Disciplina si in instantele de drept comun pentru a cere daune pentru prejudiciul de imagine pe care l-a suferit.

A.F.C. ASA 2013 Tg.Mures isi pune intrebarea oare cum sta C.S. Metalul Resita S.A. cu schimbarea denumirii echipei Damila Maciuca, dar cu schimbarea sediului social la Resita, dar cu schimbarea actionariatului? Ne intereseaza si pe noi pentru ca atunci poate si echipa de pe locul 5 va emite si ea pretentii la promovare!

CONDUCEREA
A.F.C. ASA 2013 Tirgu-Mures”

Foto: Valics LEHEL

 
Marius ANGHEL 15 Jun. 2014, 16:58 Seria 2
Pe aceeași temă