Argeșenii promit altă față la Oradea: „Mergem la victorie și pentru mo­ra­lul nostru”

31 Aug. 2012, 16:42 Seria 2
Argeșenii promit altă față la Oradea:**

FC Argeș debutează sâmbătă, în noua ediție de campionat a Ligii secunde, cu un joc în de­plasare la Luceafărul Oradea. Partida este programată mâine de la ora 11.

Ambele echipe vin după me­ciuri de Cupă, argeșenii pierzând clar cu 6-0 pe propriul teren în fa­ța Mioveniului, în timp ce Lu­cea­fărul a pierdut la penaltiuri ca­lificarea, FC Bihor Oradea im­pu­nându-se cu 5-3. FC Argeș și Luceafărul s-au mai întâlnit de două ori în Liga a II-a, sezonul tre­cut, atunci când, în tur, alb-vi­o­leții au câștigat la Pitești cu 2-0, iar în retur, la Oradea a fost e­gal, 0-0.

Sezonul trecut, orădenii au terminat campionatul pe un nesperat loc 6, acumulând 47 de puncte, în timp ce piteștenii au încheiat pe 10, cu doar 39 de punc­te. În partidele de la mijlo­cul acestei săptămâni ambii an­tre­­nori au menajat jucători, spe­cial pentru a putea băga în teren prima garnitură la jocul de astă­zi, astfel că, atât FC Argeș, cât și Luceafărul Oradea vor arăta al­te fețe. Piteștenii fac deplasarea la Oradea încă de astăzi, antre­no­rul Viorel Dumitrescu luând în lot ce are mai bun, jucători ca Dulcea, Doman, Cârstoiu, Alin Po­pa și Ivănică, făcînd și ei par­te din echipa deplasată.

Despre meciul de mâine, an­tre­norul Viorel Dumitrescu spu­nea: „Din postura în care ne a­flăm acum, e un meci dificil. Da­că vrem să ieșim din această mi­nicriză trebuie un rezultat po­zitiv la Oradea, n-avem de ales! Mergem la victorie și pentru mo­ra­lul nostru. Luceafărul a jucat cu Bihorul în Cupă și au mena­jat și ei niște jucători. Fotbaliștii după meci sunt un pic descum­pă­niți, dar vom arăta altă față sâm­bătă. O victorie în această partidă ar aduce alt moral echi­pei. Luceafărul a schimbat an­tre­­norul și a adus 4 – 5 jucători. Anul trecut ne-au pus mari pro­ble­me și am obținut un egal cu noroc. Pasează bine și joacă bi­ne pe benzi”.

Dulcea se gândește la emblema clubului

Adrian Dulcea este unul din ju­cătorii experimentați ai lui FC Argeș, din noua ediție de cam­pionat. Atacantul a fost ieri pre­zent, într-o conferință de presă, la stadionul Nicolae Dobrin, a­colo unde a vorbit despre în­ce­putul de campionat.

Dulcea speră ca jucătorii fără experiență să crească lângă cei­lalți în acest sezon și FC Argeș să arate cine este pe teren. Îna­­in­te de partida de la Oradea, Dul­cea a spus: „Neașteaptă, o par­ti­dă di­fi­cilă. Este prima etapă și nu știm nici noi exact unde ne a­flăm după o serie de meciuri a­mi­cale deza­mă­gitoare. Vom a­ră­­ta altfel, cu si­guranță, în par­ti­de­le oficiale. Ne concentrăm diferit față de jocurile de verifi­ca­re. Amica­lurile nu au a­ce­eași în­căr­cătură, te mai mena­jezi un pic… Avem foarte multe pro­­ble­me de lot, ca în iarnă, cînd a fost rubeola și au fost mai mulți indisponibili, și acum avem acci­den­tați. Suntem o echipă tânără, cu jucători neexperimentați. În fa­ță, sunt formații cu nume, unele ca­re au retrogradat din Liga I, dar de­pinde cum s-au organizat și ele. Noi suntem FC Argeș și tre­buie să arătăm asta în teren!”.

Ivănică, accidentare ușoară

Dănuț Ivănică a suferit la me­ciul cu CS Mioveni o acci­den­ta­re ușoară, însă jucătorul pare să fie apt pentru meciul de sîm­bătă, din campionat. Despre el, antrenorul principal al echipei spu­­nea: „Ivănică a simțit o jenă pe coapsă și a acuzat o con­trac­­tură. Nu e nimic grav și va putea juca”.

Doman, apt

Printre jucătorii pe care Du­mi­trescu speră să îi aibă în te­ren, încă din primele meciuri de campionat, se numără și Cătă­lin Doman, fotbalist care la par­tida de cupă a urmărit partida din tribuna oficială. „Doman o să fie apt și sper să îi am la dis­poziție și pe Răuță și Cârstoiu. Răuță are unele probleme la spa­te și nu e 100% refăcut, la fel și Monel Cârstoiu”, a spus prin­cipalul alb-violeților.

Nimic de reproșat lui Croitoru

Portarul Argeșului, Flavius Croi­toru, a primit șase goluri la meciul cu CS Mioveni, însă nu i se poate imputa nici unul. „Nu pot să îi reproșez nimic lui Croi­toru. Nu cred că are vreo vină la vreun gol. Nu reproșez unui ju­cător anume, nimic. Reproșez lip­­sa de concentrare la fazele fixe, pentru că e inadmisibil să iei do­uă goluri, unul din corner și altul din lovitură liberă”, spunea Du­mi­trescu.

Probleme cu Lisandru

În continuare, în lotul Arge­șu­lui sunt mai mulți jucători care au probleme medicale. Cam­pio­­­na­tul bate la ușă, iar antrenorii spe­ră ca aceștia să fie recu­pe­rați cât mai repede. Este vorba de Li­sandru, care trebuie să fa­că operație de menisc, Răuță, Cârs­­toiu, nerefăcuți total și mai nou Ianuși, titular cu Mioveniul și ca­re s-a ales după meci cu ge­­nun­chiul umflat.

Marius Ion, așteptat

Un alt jucător care este aș­tep­tat să revină la echipă, este vârful Marius Ion. Acesta a sufe­rit o accidentare mai gravă și a lip­sit de la pregătire. Antrenorii spuneau despre el că este un ju­cător de calitate, care nu tre­bu­ie forțat și care se află acum la recuperare iar într-o săptă­mână sau două poate reveni la pre­gă­tirea normală.

Tratative cu Vișa

Jucătorul despre care admi­nis­tratorul delegat al lui FC Ar­geș spunea că este în tratative cu el, este Bogdan Vișa, fundaș central. Acesta este liber de con­tract, după ce a evoluat anul tre­cut la ALRO Slatina, și a mai fost în tratative și cu CSM Râmnicu Vâlcea, înainte să ajungă la dis­cu­ții cu FC Argeș.

„Suntem în tra­tative, însă din păcate, nici el nu este apt fizic 100%. E în perioa­da de recuperare, am discutat cu el, și în maximum o lună va fi pe teren. Îl dorim la echipă”, a spus despre el Dumitrescu.

Articol scris de Silviu Mihai

31 Aug. 2012, 16:42 Seria 2
Pe aceeași temă