Echipa lui Dulcea, campioana turului în seria a doua

Mihai Andries 24 Nov. 2014, 16:32 Stiri
Echipa lui Dulcea,** campioana turului în seria a doua

Fotbaliștii de la SCM Argeșul Pitești au încheiat turul de campionat pe primul loc al seriei a treia a Ligii 3. Deși nimeni nu le dădea nici o șansă înainte de începerea competiției, iar conducerea clubului fixase ca obiectiv evitarea retrogradării, echipa pregătită de Adrian Dulcea a avut un tur de campionat foarte bun și a dat peste cap toate calculele specialiștilor.   

În ultima etapă a primei părți a sezonului, disputată vineri, echipa Piteștiului a făcut o adevărată demonstrație de forță în fața celor de la Astra II. Alb-violeții s-au impus cu 7-2 la capătul unui meci pe care l-au controlat de la un capăt la altul. Argeșenii au rezolvat ecuația întâlnirii încă din primele 20 de minute când au reușit să marcheze de trei ori prin Iamandi, David și Dima. Oaspeții au reușit să reducă din handicap înainte de pauză prin Jipa care l-a învins pe tînărul Udeanu cu un șut de la 20 de m.

Imediat după pauză, giurgiuvenii au mai punctat o dată prin Răileanu care a executat perfect o lovitură liberă de la 30 de metri. Gazdele au refăcut imediat diferența de două goluri prin Albu care a transformat o lovitură de pedeapsă. După această reușită, Andrei Da­vid a realizat dubla cu un eurogol, un șut de la 30 metri care s-a dus sub transversală. Presiunea alb-violeților a continuat și după reușita lui David. În ultimul sfert de oră al întîlnirii a ieșit la rampă Gabriel Dalu care a reușit să își treacă și el numele pe lista marcatorilor. Dalu a dus scorul la unul de tenis cu un sfert de oră înainte de finalul timpului regulamentar când a trimis direct în plasă din întoarcere de la 20 metri. Tot Dalu a închis tabela cu opt minute înainte de final cu o torpilă din interiorul careului la care gooalkeperul giurgiuvenilor a rămas ca la teatru.

VEZI O GALERIE FOTO DE LA SCM PITEȘTI – ASTRA II 7-2

Cu cele trei puncte câștigate, SCM Pitești a încheiat turul de campionat pe primul loc cu 27 de puncte, cu unul mai mult decât ocupanta locului secund, Chindia Târgoviște și cu două peste CS Afumați, ultima ocupantă a podiumului.

SCM Pitești: Udeanu – Dima, Bogdan Stancu, Delcea, Dumitrache (min. 46 Moisi) – Marcu (min. 46 Alexe), Iamandi (min. 58 Dalu), Al. Neagu (min. 46 M. Popescu), Boboc, A. David – M. Albu. Antrenor Adrian Dulcea.
Astra II Giurgiu: Stanciu – Baboi, Bălașa, Nicorescu, Ioniță (min. 44 Popescu) – V. Gheorghe, Răileanu, Moise, Roman – Marin, Jipa (min. 67 A. Gheorghe). Antrenor: Bucurel Dîrman.
Arbitri: Silviu Gulei Turnu Severin), Cristian Nicola (Craiova), Romeo Popa (Craiova)
Observatori: Costel Băntescu (București), Costică Donose (Craiova).
Spectatori: 200.

Filmul meciului:

min. 11: 1-0 – Iamandi deschide scorul cu un șut de la 17 m.
min. 14: Același Iamandi trage de la 20 m puțin peste transversală.
min. 14: 2-0 – Iamandi centrează în careu iar David reia cu capul din 6 m în plasă.
min. 20: 3-0 – Dima ia o acțiune pe cont propriu și trimite o ghiulea de la 25 de metri care îi dă mîinele portarului peste cap și intră în plasă.
min. 25: Șutul lui Dumitrache din interiorul careului este respins cu greu de Stanciu.
min. 44: 3-1 – Jipa șutează de la 20 metri pe colțul scurt iar mingea intră în poartă.
min. 55: 3-2 – Răileanu execută perfect o lovitură liberă de la 30 metri, iar balonul intră în poarta apărată de Udeanu care la această fază a fost mascat de colegii săi.
min. 57: 4-2 – Albu înscrie din lovitura de pedeapsă obținută de David.
min. 59: 5-2 – David prinde un șut de senzație de la 30 metri, iar mingea se duce sub transversală.
min. 74: Șutul lui David de la 10 metri este scos de portarul oaspeților în corner.
min. 75: Stanciu nu poate fi învins nici de Dalu, care trimite o bombă de la 20 metri.
min. 76: 6-2 – Dalu trage din întoarcere din afara careului, iar balonul intră în poartă.
min. 82: 7-2 – David centrează în careu, iar Dalu trimite în forță direct în plasă.

Mihai Andries 24 Nov. 2014, 16:32 Stiri
Pe aceeași temă