Arbitrul din Liga a II-a!

11 Dec. 2008, 10:50 Seria 2
Arbitrul din Liga a II-a!

Fundașul central de la FC Târgoviște, Andrei Moroiță este considerat de către președintele Comisiei Județene a Arbitrilor Prahova drept unul dintre cei mai promițători cavaleri ai fluierului!

 

Moroiță are o poveste interesantă, jucătorul născut în 1987 evoluând, până acum, la mai multe echipe din Prahova, din liga a III-a, precum Conpet Ploiești și Astra Ploiești, apoi a devenit jucătorul echipei CSM Ploiești, de unde s-a transferat la divizionara secundă din Târgoviște.

 

Fiul reputatului antrenor al lotului național de box, juniori, Ion Moroiță, Andrei „prestează”, în paralel și activitatea de arbitru, „șeful” său, asistentul FIFA Cristi Nica spunând că: „este un arbitru interesant, despre care eu cred că poate face pasul spre elita arbitrajului, în viitor. Joacă fotbal, deci pricepe foarte bine fenomenul, are o statură perfectă și, mult mai important, a dovedit că este pasionat de această meserie, pe care nu o poți face dacă nu pui suflet”.

 

Nica a dat exemplu o situație din acest tur de campionat în care Moroiță a evoluat sâmbătă pentru divizionara secundă FCM Târgoviște, într-un meci la Drobeta Turnu Severin și, deși a ajuns acasă foarte târziu, noaptea, a doua zi s-a prezentat la un joc din Liga A Prahova pe care l-a condus destul de bine!

 

„Am discutat cu el când a plecat la Târgoviște și i-am recomandat să nu abandoneze arbitrajul, și mă bucur că el m-a ascultat. Este unul dintre elementele de perspectivă, dacă se va dedica total acestei meserii, pentru că se cunoaște la un arbitru faptul că a jucat fotbal”. Nica a amintit chiar că și el a făcut școala de arbitri la 22 de ani, când era jucător activ.

 

Articol scris de Marian Dima

11 Dec. 2008, 10:50 Seria 2
Pe aceeași temă