„Am vrut să jucăm fotbal, să arătăm că merităm în Liga I”

16 Dec. 2011, 07:50 Seria 2
„Am vrut să jucăm fotbal,** să arătăm că merităm în Liga I

Titular între buturile grupării Alro, goalkeeper-ul aluminiștilor Andrei Marinescu a ratat finalul turului de campionat, accidentarea suferită reprezentând o pierdere grea în tabăra formației slătinene. Aflat în perioada de recuperare, fostul portar al celor de la Rapid București speră să fie complet refăcut odată cu reluarea pregătirilor în vederea abordării returului de campionat.

Sub contract cu Alro până în vară, Marinescu își dorește să revină în primul eșalon, iar dacă va fi posibil cu gruparea de la malul Oltului. Goalkeeper-ul lui Alro a vorbit despre parcursul echipei în prima parte a sezonului, șansele la promovare, dar și despre așteptările pe care le are de la noul an.

Cum ai cataloga evoluția echipei în prima parte a sezonului, crezi că lumea este mulțumită de ceea ce ați oferit în turul de campionat?

Având în vedere că ne-am propus să promovăm, nu are cum să ne mulțumească locul pe care ne aflăm, însă în ultimele etape am arătat că putem să practicăm și un fotbal frumos, care să placă publicului slătinean. În urma jocului nostru bun din ultima parte a turului am ajuns să ocupăm poziția a treia, asta cu o etapă înainte de terminarea turului. Ne pare rău că am pierdut în jocul disputat la Bistrița, cu un scor categoric, iar asta a făcut să terminăm pe locul șapte.

Repartizarea în serie a fostelor divizionare A a compromis din start obiectivul, a fost și o chestiune de ordin psihologic, v-a dat planurile peste cap?
Nu ne-a dat nimeni planurile peste cap, știam că acest campionat va fi mai greu decât precedentul, știam ce reprezintă Poli Timișoara și Gloria Bistrița pentru fotbalul românesc, însă am vrut să jucăm fotbal și să arătăm că merităm în Liga I. Drept dovadă, la meciul cu Timișoara, eu spun, că în multe momente ale jocului am fost peste ei și cred că meritam mai mult de la acel meci.

Care sunt speranțele legate de acest sezon?

Nu aș vrea să promitem ceea ce va fi greu de realizat, adică promovarea, vrem doar să practicăm un fotbal frumos și să aducem cât mai multă lume la fiecare meci de pe teren propriu, pentru a ne bucura împreună de victorii.

Ai ratat finalul turului de campionat, sunt vești bune în ceea ce te privește, vei reveni în poartă din retur?
Din nefericire am suferit o accidentare destul de serioasă, care m-a ținut indisponibil ultimele trei meciuri. Deocamdată urmez un program de recuperare făcut de medicul echipei, Claudiu Stamatescu, sper să revin 100% pe data de 16 ianuarie și să mă pot pregăti la capacitate maximă.

Înainte de această accidentare, Alro avea a doua apărare din serie, ținând cont de statistici se poate spune că s-a simțit lipsa ta?
Am avut o perioadă extrem de bună, cu patru meciuri câștigate consecutiv, fără a primi niciun gol, aveam doar trei goluri primite în meciurile din deplasare. Din păcate m-am accidentat și n-am putut să-mi ajut echipa așa cum mi-aș fi dorit. În locul meu a intrat Marian Mecea, care după părerea mea a avut evoluții bune, mai ales la meciul de acasă cu FC Bihor.

În ultima vreme s-a tot vorbit de o posibilă despărțire a ta de Alro Slatina, că ai avea oferte de la echipe de Liga I și a II-a. Cum comentezi?

În timpul turului am fost contactat de o echipă de Liga I, însă nu aș vrea să dau numele acesteia. Le-am spus că mai corect ar fi să vorbească cu oficialii clubului pentru că eu sunt jucător profesionist și încă mă aflu sub contract cu Alro Slatina. Mai departe nu știu unde au ajuns discuțiile, dacă cei de la club au primit ofertă pe numele meu.

Ți-ai fi dorit să pleci?

Cel mai înalt nivel în fotbalul românesc este Liga I. Îmi doresc să joc acolo și, sincer, aș vrea să o fac cu Slatina. Dacă nu se va reuși promovarea aș vrea să joc la o echipă de Liga I.

Au existat momente în care suporterii v-au tratat cu ostilitate, sunt de înțeles?

Noi suntem vinovați. În campionatul trecut, am câștigat toate meciurile de pe teren propriu, excepție făcând jocul cu Mioveni. Anul acesta suporterii se așteptau la o evoluție cel puțin la fel de bună ca cea de anul trecut, iar cum noi am început campionatul cu înfrângeri după înfrângeri, era normal ca lumea să fie nemulțumită și să ne apostrofeze. Sper ca din retur să nu le mai dăm niciun motiv de ostilitate, ci din contră să ne aclame și să se bucure alături de noi după fiecare victorie.

În vară, ai fost unul dintre cei mai doriți jucători la echipă, speri să răsplătești încrederea suporterilor și în retur?
Acesta a fost principalul motiv pentru care am ales Slatina, suporterii. Din suflet îmi doresc ca prin evoluțiile mele să le răsplătesc încrederea.

Ce aștepătări ai de la noul an?

Sper să fiu ferit de accidentări. Pe această cale vreau să le urez un sincer La mulți ani tuturor slătinenilor. Le doresc ca sărbătorile de anul acesta să le umple sufletul de bucurie, încredere, speranță și iubire.

sursa: Gazeta Nouă

16 Dec. 2011, 07:50 Seria 2
Pe aceeași temă