Cine spune că Liga 2 e plictisitoare? FOTO | Fază memorabilă în meciul dintre lider și „lanterna roșie”, cu Dănălache în rol negativ

Marius ANGHEL 24 Mar. 2019, 15:21 Campionat

Cristian Dănălache (36 de ani), fostul golgheter de la Unirea Urziceni, și doi dintre colegii săi au fost protagoniștii unei faze neobișnuite în timpul meciului de duminică dintre Sportul Snagov, liderul Ligii 2, și ACS Poli Timișoara, „lanterna roșie”, după primele 28 de etape, încheiat la egalitate, 0-0.

Cu 12 jocuri rămase până la finalul sezonului, Snagov, echipă antrenată de Eugen Trică, e prima în clasament și un succes contra ultimei clasate ar fi ajutat-o să se desprindă la trei puncte de Academica Clinceni și la cinci de Universitatea Cluj. Ilfovenii au dominat partida, au profitat de eliminarea lui Dorin Codrea, în minutul 56, iar în minutul 83 au avut marea șansă a victoriei. După ce Uyi l-a lovit pe Borțoneanu, arbitrul Marian Barbu a arătat penalty, iar responsabilitatea a căzut pe umerii veteranului Cristian Dănălache, aflat la primul meci în acest an, după ce în iarnă plecase de la Snagov nemulțumit de restanțe, însă a revenit la echipă după ce nu și-a găsit alt club unde să joace în Asia.

La 36 de ani, omul care a dat sute de goluri la Unirea Urziceni, în China și Coreea de Sud a fost pus în fața unui gol de trei puncte, iar colegii săi, fundașul Viorel Lică și portarul Andrei Marinescu, au început să se roage pentru ceea ce putea fi o reușită esențială în lupta pentru promovare. Nu s-au putut uita la execuție, presimțind, parcă, ceva în neregulă.

Doar că rugăciunile nu au avut efect, Dănălache a tras în stânga lui Dinu Moldovan, iar goalkeeper-ul timișorenilor a plonjat inspirat și a respins în lateral. Așa, în loc de trei puncte, Sportul Snagov s-a ales doar cu o remiză dezamăgitoare, după 0-0 cu ACS Poli, și rămâne cu doar un punct peste Academica Clinceni și trei peste Universitatea Cluj, care are un meci mai puțin, pe care îl dispută deseară, de la ora 20:00, pe teren propriu, cu FC Argeș, și pe care îl puteți urmări LIVE TEXT pe Liga2.ro.

Marius ANGHEL 24 Mar. 2019, 15:21 Campionat
Pe aceeași temă