ALRO a apelat la avocat pentru a rămâne în Liga a II-a: „Echipele clasate pe locul 12 nu retrogradează”

Marius ANGHEL 06 May. 2013, 18:37 Seria 2

Clubul ALRO Slatina, prin vocea avocatului Dan Idita, anunță faptul că potrivit regulamentului echipele clasate pe locul 12 din clasamentul Ligii a II-a nu retrogradează.

Construită pe o tabelă Berger de 16 echipe, la începutul sezonului se știa că vor retrograda trei echipe, mai exact locurile 14-16. Pe 11 martie, imediat după începerea returului, Comitetul Executiv al FRF a decis ca din sezonul 2013-2014 Liga a II-a să cuprindă 14 echipe, în loc de 16, ca urmare a retragerii mai multor formații. De aici, au apărut o serie de supoziții, potrivit cărora, pentru a se ajunge la alcătuirea a două serii de 14 echipe, ar urma să retrogradeze, la finalul actualului sezon, de la locul 12, inclusiv, în jos. Avocatul clubului ALRO Slatina, Dan Idita, susține că acest lucru nu este posibil, regulamentul fiind cât se poate de clar.

„În mod cert, sistemul de promovare-retrogradare, aplicabil la Liga a II-a, este cel care a fost anunțat la începutul anului competițional 2012-2013. Potrivit acestuia, echipele clasate pe locul 12, în ambele serii ale Ligii a II-a, nu retrogradează. Atât din vechea redactare a articolului 11 din ROAF, cât și din actuala redactare, rezultă, neîndoielnic, faptul că sistemul de promovare-retrogradare va fi anunțat la începutul fiecărui an competițional, el neputând fi modificat la o dată ulterioară, pe parcursul derulării competiției. O astfel de decizie, privind modificarea sistemului de promovare- retrogradare, adoptată de către Comitetul Executiv pe parcursul derulării competiției, poate fi atacată și desființată în instanță. Articolul 11 din ROAF a suferit modificări doar cu privire la organismul FRF, care poate aproba modificarea sistemului de promovare-retrogradare, respectiv Comitetul Executiv în locul Adunării Generale, însă, nu a suferit modificări și cu privire la momentul în care poate fi dispusă modificarea formulei competiționale și a sistemului de promovare-retrogradare. Această modificare poate fi dispusă, doar până la începutul anului competițional”, a declarat Idita.

Avocatul Dan Idita a reprezentat clubul Universitatea Craiova în instanță, după ce CEx al FRF a decis dezafilierea formației din Bănie.

Sursa: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 06 May. 2013, 18:37 Seria 2
Pe aceeași temă