Alin Gligor: „Îmi doresc să am și eu meciuri jucate în primul eșalon”

12 Mar. 2012, 15:30 Seria 2
Alin Gligor:**

UTA Arad a învins în weekend pe Național Sebiș, scor 2-0, în ultimul meci amical din perioada de pregătire. Unul dintre golurile „Bătrânei Doamne” a fost marcat de Alin Gligor. Fundașul a punctat în poarta echipei de Liga a III-a dintr-o lovitură liberă.

Gligor a acordat după meciul amical un interviu site-ului Sport Arad în care vorbește despre șansele la promovare alei UTA-ei, despre noile achiziții și despre evoluția sa față de cea din tur.

Cu toate că situația lui s-a schimbat mult în bine față de turul campionatului, fundașul nu își atribuie locul de titular și lasă totul la alegerea antrenorilor. Jucătorul venit de la fosta echipă arădeană ACU spune că antrenamentele „alb-roșilor” se fac numai cu gândul la promovare.

– Alin, ai terminat turul ca titular, acum în amicale joci tot din primul minut. Se poate spune că te-ai impus în primul „unsprezece” al echipei fanion a Aradului?
– Nu se stie încă, vom vedea în prima etapă cine joacă. Nu știm de acum cine vor fi titularii, dar trebuie să recunosc că situația s-a schimbat mult în bine pentru mine de pe la mijlocul toamnei anului trecut. În vară, am fost și accidentat, eram jucător nou, acum e altceva.

– Ți s-a spus că ai putea evolua și ca mijlocaș defensiv, ca dublură a lui Ignea?
– Îl avem pe Varga acolo, este refăcut complet din punct de vedere fizic și a evoluat mereu acolo. Îmi place cum evoluează el pe acel post, nu se pune problema – cred – să fiu urcat la mijloc.

– Ce ar trebui să ne așteptăm de la UTA după achizițiile din iarnă?
– Am făcut transferuri foarte bune. Bucur, Mara, sau Neagu, au devenit deja jucători foarte importanți pentru noi. Sperăm ca împreună cu ei să ne atingem obiectivul, adică accederea în liga întâi chiar și de pe locul trei. Vom vedea ce va fi, cert este că venim la antrenamente zilnic cu un scop, un țel, acela de a promova.

– V-ați obișnuit cu reducerea salariilor cu 25% dictată pe finalul turului?
– Se poate spune și așa, cu toate că ne este greu, avem și noi familii. Însă, ni s-a promis că atunci când vom ajunge pe locul trei, ni se vor da din urmă acei bani. Așa că, nu avem decât să luptăm și pentru asta.

– Cu cine crezi că se bate UTA pentru ultimul loc de pe podium?
– E clar că cele două echipe din frunte mai pot fi cu greu ajunse, dar se știe că au probleme de altă natură. Am sesizat că cei de la Chindia Târgoviște planuri mari, cum și ALRO Slatina un buget destul de bun. Și la Gaz Metan Severin sunt foarte bune de a face performanță, cu aceste echipe ne vom lupta pentru locul 3.

– Nu sunteti penalizati de programul infernal din retur, cu cele două serii de foc când aveti trei meciuri în 7-8 zile, dintre care câte două în deplasare?
– Ba da, ideea mea a fost tot timpul să începem returul pe 3 martie, nu așa târziu. Am stat aproape patru luni de zile fără să jucăm vreun meci oficial, e foarte greu să intri astfel în ritm. În plus, în luna aprilie avem un program foarte greu, vom juca tot la trei zile cu echipe bune și departe de casă.

– Crezi că în acea lună se va juca promovarea?
– Nu știu, vom vedea, cert e că trebuie să câștigăm totul până atunci. Va fi o doză de oboseală, jucăm la Poli, cu ALRO, Bihor, Vâlcea, Alba Iulia, avem un program foarte greu. Mergem înainte, o să vorbim mai puțin în afara terenului și o vom face mai mult pe teren. Acum jucăm orice meci la victorie și ne dorim să câștigăm fiecare dispută.

– În amicalul cu Sebișul ai dat un gol frumos din lovitură liberă…Ai prioritate și în campionat la aceste execuții, sau sunt jucătorii ofensivi în pole-postion?
– Mara, Hidișan, Bucur sau Nădăban bat de pe partea lor, de pe stânga, eu, Purece și Neagu de partea noastră, cea dreaptă. Dacă unul e mai în formă și zice că vrea să bată el, ne putem înțelege. Nu e nicio problemă.

– Ce părere ți-a făcut Mara, se poate spune că e noul lider al vestiarului?
– O părere foarte bună, se vede că a jucat la echipe importante, ne ajută mult. E normal ca la experiența sa să încerce să se impună în fața celor mai tineri și cred că avem cu toții ce învăța de la el. Însă, nu cred că există neapărat un lider în vestiarul nostru. Avem un colectiv foarte frumos, ne corectăm unii pe alții în timpul partidei și după, ne acceptăm criticile și sfaturile.

– Ați rezolvat problemele defensive apărute în special în cantonamentul din Antalya?
– Acolo am luat goluri din faze fixe, am repetat mult după aceea. Însă, am văzut și la echipe mari astfel de greșeli. Se întâmplă, nu ai ce să faci, trebuie sa fii mai isteț ca adversarul. În tur, nu prea am luat goluri din faze fixe, sperăm să nu luăm nici acum. Dar, te poți antrena toată săptămâna foarte bine, iar la meci adversarul să fie mai deștept ca tine și să dea gol.

– Până acum îți doreai să ajungi la UTA, acum ce obiectiv personal ai?
– Vreau să intrăm în prima ligă, ar fi ultimul tren pentru mine. Îmi doresc să am și eu meciuri jucate în primul eșalon fotbalistic. Bineînțeles, în culorile „alb-roșii”.

Foto: Sergiu Daniel Giurgiu

12 Mar. 2012, 15:30 Seria 2
Pe aceeași temă