ACU se gândește să revină în Liga a II-a!!!

03 Jul. 2009, 12:04 Seria 2
ACU se gândește** să revină în Liga a II-a!!!

Divizionara C CSU „Goldiș” Arad și-a reluat activitatea de două zile cu destule schimbări la nivelul lotului și cu una în conducerea clubului, Ciprian Roșca fiind numit, provizoriu, în funcția de director sportiv, el urmând să își păstreze și statutul de jucător. Trupa pregătită de Costel Bogoșel va rămâne la Arad până în 15 iulie, când va urca la Moneasa, pentru o săptămână, după care va reveni pentru continuarea antrenamentelor pe plan local. Dincolo de problemele cu DNA Oradea sau de cele legate de lot, trupa arădeană așteaptă să afle eșalonul în care va evolua, existând și posibilitatea să rămână în Liga a II-a prin forfait-ul altor grupări.
 

 

Lot diminuat cantitativ și calitativ
 

Din lotul care a încheiat în genunchi sezonul trecut au dispărut Luca, Drăgan, Lung, Andone (toți pe lista de transferuri), Paina, Gheorghe, Iambor (contracte încheiate). Angajamentul lui Toseschi a expirat de asemenea, iar Pantea va fi lăsat în continuare la Sebiș. Richard Filaret se află deocamdată în lot, dar situația sa este incertă. În cursul acestei săptămâni sunt așteptați doi mijlocași de la CFR Timișoara, Marchiș și Stan, ambii urmând să fie testați, însă lotul va fi ajustat, deoarece „Goldiș” are destule posturi descoperite.
 

 

Este nevoie de ajustări în toate compartimentele
 

Portarii Pașcalău și Rusu sunt la dispoziția antrenorilor, care consideră postul acoperit. În schimb, este nevoie de cel puțin un fundaș dreapta, deoarece singurul disponibil, Negrita, este accidentat, fiind plecat la Belgrad pentru un consult. În privința fundașilor centrali, Bogoșel se bazează pe Aldea, Miculescu și Nicolau, cu mențiunea cu Nicolau și Aldea trebuie să-și prelungească angajamentele, ambii fiind de acord să rămână. Probleme sunt și pe flancul stâng al apărării, situația lui Filaret fiind neclară, el fiind prins între Gloria, omul de afaceri Sandu Ion și Atletico Arad. Mijlocași dreapta sunt Găldean și Mițiți, dar celelalte posturi din zona mediană trebuie ajustate, deoarece soluții ca mijlocaș centrali sunt Onu și Roșca, iar pe flancul stâng, doar Turcaș. Nici atacul nu stă bine numeric: Țârlea și Bota. „Am cerut un fundaș dreapta, dar trebuie să vedem ce soluții găsim și pe stânga. Sperăm ca Filaret să rămână, dacă nu îl avem pe juniorul Ruja. Ar mai fi nevoie de un mijlocaș central, deoarece nu știm cât ne vom putea baza pe Roșca, având în vedere noile sale atribuții. Am cerut și un mijlocaș stânga și trebuie să vedem ce avem de făcut în atac”, a declarat Costel Bogoșel, care îl mai are la dispoziție și pe juniorii Novacovici și Ochiu.
 

 

Bugetul este asigurat  atât pentru Liga a II-a, cât și pentru eșalonul trei
 

Ieri, într-o conferință de presă, președintele executiv al clubului, Gheorghița Onu, a anunțat numirea lui Ciprian Roșca în funcția de director sportiv. „Numirea s-a produs urmare a problemelor dintre mine și FRF. Va fi o perioadă de probă pentru el, dacă va convinge că este pregătit să ocupe un post de conducere, rămâne, deoarece vreau să mă detașez de relația cu FRF. Are timp să se afirme, poate va fi un viitor, MM Stoica”, a declarat Onu, suspendată pentru 6 luni de o primă instanță a FRF.  În ceea ce privește situația sportivă a clubului, Geta Onu a subliniat că este puțin ciudată „deoarece nu știm pentru ce eșalon ne pregătim. Ne facem treaba și lăsăm pe ultima sută de metri transferuri mai importante, în cazul în care rămânem în Liga a II-a. Pentru Liga a III-a, cu patru-cinci jucători cel mult vom avea un lot competitiv. Avem experiența eșalonului secund și nu cred că din acest punct de vedere, vom avea probleme. Sperăm că una dintre echipele care au promovat să nu se înscrie sau ca una să se retragă. Încă nu e nimic sigur, sunt doar discuții. Indiferent de situație, nu vom fi luați prin surprindere, există buget pentru ambele variante”, a adăugat Geta Onu. 
 


„Exclușii” nu costă nimic, cu excepția lui Luca, jucător cotat la 5.000 de euro
 

Excluși din lot imediat după finalul sezonului trecut, Luca, Andone, Drăgan și Lung sunt încă la dispoziția clubului. ”Se vor antrena separat, cu Costel Bogoșel, și vor beneficia de tot ce au nevoie, conform regulamentelor. Nu prea au oferte, singurul care a avut a fost Lung, solicitat de Sebiș. Dacă pleacă repede, în afara lui Luca toți sunt gratis, iar Luca costa 5000 de euro și numai euro, știe el de ce. Ceilalți, dacă nu pleacă repede, vor costa și ei câte 5000 de euro”, a declarat președintele CSU Goldiș.
 

 

articol scris de Sebastian ȘICLOVAN
 

03 Jul. 2009, 12:04 Seria 2
Pe aceeași temă