ACS Poli se reorientează după ce Stanciu a revenit la ASA Târgu Mureș. Un oțelar e pe lista liderului

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 13 May. 2015, 13:16 Seria 2

ACS Poli a pierdut prima rundă cu ASA Târgu Mureș pentru semnătura lui Daniel Stanciu. Fostul manager sportiv al lui Dinamo s-a întors la echipa mureșeană, deocamdată doar din postura de consilier al reprezentantului autorităților locale în club. Din vară acesta ar putea alege Timișoara, dar condițiile din Ardeal pot deveni mai tentante dacă se câștigă titlul. Liderul Seriei a II-a din Liga 2 are și alte opțiuni, e posibil inclusiv ca Ion Timofte să rămână.

Claudiu Maior, viceprimarul din Târgu Mureș a vorbit pentru Look TV despre ultimele modificări din club. Astfel, acesta a anunțat sosirea lui Daniel Stanciu pe postul de consilier în probleme de fotbal, președintele echipei urmând să rămână Narcis Răducan. Văzut la Timișoara săptămânile trecute, inclusiv la meciul ACS Poli – Metalul, după care primarul Nicolae Robu a recunoscut că a purtat discuții cu el, Stanciu păstrează o portiță către Banat. „Discut cu ASA Târgu Mureș, e adevărat, dar e vorba despre noul sezon, nu pot să vin acum. Am și alte oferte, una dintre variante este ACS Poli Timișoara, dar încă nu m-am decis. Ce post aș putea să ocup? Ce am ocupat și înainte”, a declarat Daniel Stanciu pentru ProSport.

Din vară lucrurile s-ar putea schimba, dacă Stanciu nu e ofertat ca președinte de ardeleni, el ar putea alege postul ce urmează să fie lăsat liber de Ion Timofte, manager sportiv la ACS Poli.

Burcă, favorit? 

În condițiile actuale favorit în cazul în care Ion Timofte pleacă de la ACS Poli, pare să fie Ovidiu Burcă. Deși a retrogradat cu Oțelul din postura de director sportiv, fostul fundaș central a fost deja apreciat și pentru calitățile de conducător. Mai mult, acesta ar colabora bine cu amicul Dan Alexa.

Tehnicianul timișorenilor a recunoscut la PRESSALERT LIVE varianta Burcă. Fostul coleg al „Chirurgului” are și avantajul faptului că a mai activat pe „Dan Păltinișanu”. De asemenea, Bogdan Chipirliu, care a avut ghinion și s-a accidentat, a fost adus pe axa Burcă-Alexa.

Un alt candidat cu care Nicolae Robu a recunoscut că a purtat discuții e Cristian Bobar, un alt fost manager al „câinilor”, acesta ar accepta imediat o ofertă din Timișoara. 

Există și varianta, puțin probabilă acum, ca Ion Timofte să rămână pe loc după demisie, dar această decizie ar presupune alte schimbări în modul de conducere al clubului.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 13 May. 2015, 13:16 Seria 2
Pe aceeași temă