Alexa îl sprijină pe Timofte: „Nu cred că mai vrea să plece”. Nicolae Robu spune că a purtat discuții cu Stanciu și Bobar

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 12 May. 2015, 18:19 Seria 2

Tehnicianul lui ACS Poli, Dan Alexa, a spus ieri, în emisiunea PressAlert LIVE că nu crede că managerul sportiv Ion Timofte mai vrea să părăsească echipa. În schimb, primarul Nicolae Robu, a declarat deschis că vrea lămurirea rapidă a situației pentru noul sezon de Liga 1. Edilul-șef al Timișoarei a recunoscut că a purtat discuții cu doi candidați: Daniel Stanciu și Cristian Bobar.

„Ion Timofte și-a depus demisia acum ceva timp în urmă. Eu cred că el nu ar mai vrea să plece în momentul de față. Dacă ar fi plecat, ar fi făcut-o din pricina afacerilor pe care le are în Portugalia. E și el bucuros pentru promovarea reușită, e și promovarea sa. Cât timp mai este managerul echipei, nu aș vrea să vorbesc prea mult de o înlocuire. Mă înțeleg foarte bine cu el”, a declarat Dan Alexa.

Tehnicianul lui ACS Poli a fost întrebat de Ovidiu Burcă, un alt nume vehiculat că ar veni la Timișoara, și pe care l-a lăudat: „Este la început de carieră și a reușit la Galați într-un timp scurt să facă lucruri bune. Îi cunosc caracterul și i-am zis că va ajunge printre cei mai buni manageri români”.

Nicolae Robu: „Am purtat o discuție de principiu”

Între timp, la un post local de televiziune, primarul Nicolae Robu, a recunoscut că lui „Tim” i s-a căutat un posibil înlocuitor. Acesta își dorește ca anul viitor echipa bănățeană să atace chiar cupele europene. Numele cu care Robu a discutat sunt Daniel Stanciu și Cristian Bobar, ambii au activat în posturi similare la Dinamo în acest sezon.

„Eu i-am propus pe Alexa și Timofte în tandem pe aceste poziții foarte importante, mă bucur că au făcut-o. Mă bucur că am avut încredere în Dan Alexa când rezultatele nu erau bune. La el (n.r. Timofte) situația e mai complicată, nu că n-aș fi mulțumit eu de el, eu vreau să-i mulțumesc, a fost alături de noi de la început, dar nu și-a asumat, avea alte proiecte. Nu intrăm în detalii, dar oricum el a luat decizia să plece la un moment dat, l-am rugat să stea pe loc până suntem promovați, nici să vorbim de asta, să nu fie o perturbare, a înțeles ca polist. E un fel de adio dar rămân cu tine. E clar că e un om al fotbalului timișorean… Deocamdată Daniel Stanciu nu e aici și nici altcineva. Eu am vrut să lucrăm împreună, mi-ar fi plăcut să rămână (n.r. Timofte) într-o poziție în care să facă ceea ce se pricepe. În privința lui Daniel Stanciu nu am vorbit, m-am întâlnit cu Daniel Stanciu acum, nu am vrut înainte de a fi promovați. Această construcție merge… Vom vedea la final, unii vor pleca, alții vor rămâne. Evident că am fost căutat nu numai, s-a scris de Cristi Bobar, și cu el am purtat discuții, mai sunt și alții care se interesează să vină la Poli. Nu am luat nicio decizie. Daniel Stanciu e un foarte bun manager sportiv, a fost și la Dinamo. Pe unde a fost a făcut treabă bună, e un om priceput. Am avut o discuție de principiu, lucrurile trebuie tranșate în timp destul de scurs. În 14 iulie începe campionatul. Nu putem începe nepregătiți”, a explicat Nicolae Robu la Tele Nova în cadrul emisiunii Liga de Vest.

Cristian Bobar: „Mi-aș dori să lucrez aproape de casă”

Unul dintre candidații la postul de manager sportiv la ACS Poli e reșițeanul Cristian Bobar. Cel care va împlini peste două zile 32 de ani a fost până în iarnă director sportiv la Dinamo și a purtat deja o discuție cu primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Plecarea lui Ion Timofte la vară va elibera un post care devine tot mai râvnit. Dacă Daniel Stanciu urmează să se decidă între ASA Tg. Mureș și ACS Poli, în cărți pentru rolul de manager sportiv pe Bega în Liga I se mai află două nume: Ovidiu Burcă (manager la Oțelul) și Cristian Bobar (ex-Dinamo).

Cei doi au putut fi de altfel văzuți în tribunele arenei „Dan Păltinișanu” la partida cu Metalul. Bobar a activat în orașul natal ca jucător și apoi ca director (președinte) al clubului de Liga a III-a CSM Școlar, perioadă în care baza din Valea Domanului a fost refăcută. De la „câini”, unde s-a format o echipă foarte tânără în plină criză, a plecat la începutul anului prin demisie, fiind înlocuit chiar de Daniel Stanciu.

Întrebat de posibilitatea de a sosi la Timișoara ca manager sportiv, Cristian Bobar a recunoscut pentru Sport9.ro: „E adevărat, nu pot să fiu ipocrit… Mi-aș dori să lucrez la un club aproape de casă, cât mai aproape de familie”. Acesta a purtat o discuție cu primarul Nicolae Robu în urmă cu o săptămână, dar nu a dorit să intre în detalii: „E un om pe care-l respect”, a spus Bobar despre edil.

Deși pare cu șansa a doua, avantajul său în lupta cu ceilalți contracandidați poate să fie faptul că ar accepta un salariu mai mic și are deja experiența de a drămui un buget nu foarte generos pentru aducerea jucătorilor.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 12 May. 2015, 18:19 Seria 2
Pe aceeași temă