La fel ca în fiecare an, cluburile de Liga 1 și primele clasate din eșalonul secund pregătesc la începutul primăverii dosarul de licențiere. ACS Poli se numără și în acest an printre cluburile „betonate” din acest punct de vedere. Oficialii echipei timișorene se așteaptă să fie din nou lăudați la FRF, mai ales din cauza situației în care se prezintă fotbalul românesc.
Responsabilul cu licențierea din cadrul clubului de pe Bega confirmă că dosarul echipei va fi la fel ca în precedentele sezoane, adică fără probleme. „Dosarul nostru a fost mereu printre cele mai bune, la toate punctele. Atât în ceea ce privește infrastructura, cât și personalul… Nu există datorii”, a spus Petre Mușat.
ACS Poli a fost programată inițial pentru vineri la FRF, în vederea susținerii dosarului, dar cum Adunarea Generală din 30 martie bate la ușă, timișorenii nu vor fi puși de două ori pe drumuri. Echipa de pe „Dan Păltinișanu” nu are astfel emoții că din vară nu va fi din nou pe prima scenă.
Mediaș și „Dr. Constantin Rădulescu”, de rezervă
Dosarul bănățenilor nu s-a schimbat. Un lucru pozitiv, dar există și mici minusuri care însă pot fi rezolvate. Cum ar fi instalația de încălzire a gazonului, aspect pentru care din calitate de nou promovată se poate obține o derogare pe un sezon. Problema e rezolvabilă, autoritățile începând să se intereseze de costul lucrărilor, dar de asemenea nu e nici printre punctele vitale. Mai mult, în perspectivă, ACS Poli poate evolua și pe alte arene, având relații bune la nivel de conducere cu Gaz Metan și CFR Cluj.
Ar putea trece la alb-violet?
Dosarul actual are aceeași parametri ca în edițiile trecute. Culorile sunt în continuare alb și negru, iar denumirea completă e tot de ACS Poli Timișoara. În ciuda disputei cu vechiul club, SC Politehnica Timișoara SA, care a pierdut ultima „bătălie” la FRF. Formația în insolvență nu a vrut să mai permită echipei de pe Bega să poarte gratis numele de „Poli”.
Bănățenii se gândesc în continuare cum i-ar sta noii echipe în alb-violet. Lucru avansat recent și de managerul sportiv Ion Timofte, care a ridicat problema în sensul în care „Iancu tot s-a luat de noi”. Alți oficiali preferă însă să „joace” la sigur și să se păstreze actuala formă până când se vor încheia toate spețele cu fostul club. Mai ales că sunt voci care spun că Marian Iancu (sau SC Politehnica) va contraataca, fie la TAS, fie sub altă formă juridică.
Există și posibilitatea ca la vară FRF să dezafilieze echipa veche, după trei ani de inactivitate, astfel că palmaresul va reveni la Boiț și compania. Nu ar fi nevoie atunci să se aștepte finalizarea celuilalt proces anunțat de Nicolae Robu pentru desfacerea acelui contract al „ASFC” cu vechiul club pentru tot ce înseamnă Politehnica Timișoara.
Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)